Szülők, mit csinálnátok, ha kiderülne, hogy 16 éves fiatok elleni szabálysértési feljelentés történne, mert titokban részt venne egy egy hétvégi házibuliban, ahol 30 főnél többen vannak és a kijárási tilalmat is megszegte volna?

Ami a 16 éves GYEREKEM dolga, az az enyém is, főleg ilyen szinten. Megkapja az életkorához mért szabadságot. Tudni akarom, hogy mikor hol kivel van de nem kell külön engedélyt kérnie, a “takarodó” időpontja is víruson kívül nem csak kései hétvégén, de adott programhoz igazítva rugalmas is, kap zsebpénzt, meg van a privát szférája, így nem nézem meg soha a telefonját, laptopját, nem megyek be a a szobájába kéretlenül, meghallgatom a véleményét. De természetesen ez a szabadság feltételekhez van kötve, mint pl. Tanulmányi eredmény, tisztelet az irányukban, tanárok irányába, társadalmi normák betartása, itthoni szabályok betartása stb.
Eddig nem gondoltam, hogy a törvények betartását külön ki kell emelni, de természetesen az is. Lehet sőt legyen is véleménye a helyzetről amiben élünk, de a 8 órás hazaérkezése nem kedv kérdése, jelenleg ez van a törvényben és elvárom, hogy ezt is tartsa be. Az teljesen mellékes én míg gondolok az oltásról, a korlátozásokról, én arra nevelem a gyereket, hogy a törvényt betartjuk. Ha majd felnőttként ő máshogy vélekedik az majd akkor az o dolga lesz, egyenlőre az enyém mert én fizetem a büntetést vagy ha szükséges mászkálok vele rendőrségre, bíróságra vagy ahova éppen kell.
Leülnek és elmagyaráznám neki, hogy milyen büntetésre számíthat és meddig. Elmászkálás egy ideig nem lenne az biztos + zsebpénz csökkentés.

Tudatosítanám benne hogy ezt neki kell kifizetnie, nyári szünetben megvan a programja(diákmunka hogy visszafizesse nekem az összeget)és jó darabig csak szülői kísérettel közlekedhetne.
Elmondanám azt is mekkorát csalódtam benne.

16-os!
Én is, ettől ez még nem lesz követendő példa. Nem is felejtettem el, de nevelés során pont nem ezzel példálózok, mert a cél, hogy a gyerek az élet minden terén jobb legyen mint én, ha arra mennék, hogy minden hibát el kövessen amit én annak minden következményével akkor az nem nevelés.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!