Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél, ha megtudnád a...

Mit tennél, ha megtudnád a gyerekedről hogy rendszeresen piszkál/zaklat valakit az iskolában? Legyen az általános vagy középiskola.

Figyelt kérdés

2021. febr. 21. 21:03
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
32%
Kikötném 1-2 napra.
2021. febr. 21. 22:05
 12/31 anonim ***** válasza:
82%
Egy kemény elbeszélgetés lenne és átíratnám másik iskolába.
2021. febr. 21. 22:06
 13/31 SAMpernatural ***** válasza:
94%

Engem általánosban piszkáltak rendszeresen, mikor "megvédtem magam" (azzal a fejjel verekedéssel) bejöttek azoknak a szülei ,hogy te mit képzelsz magadról,hogy bántod a kicsikémet ,mert legközelebb az apja jön hozzád.

Agyerekemet nyílván úgy nevelem majd hogy ilyen ne isforduljon elő vele ,hogy bántana másokat. De mit tennék ha mégis? Most 18éves vagyok ez majd akkor elválik. meg a helyzet súlyosságától is

2021. febr. 21. 22:13
 14/31 anonim ***** válasza:
18%
Beszélgetnék vele erről, de tenni semmit nem tennék. Én is belekötöttem az elő fába is anno, hiába is tettek volna bármit sz.rtam bele.
2021. febr. 21. 22:20
 15/31 anonim ***** válasza:
60%
lehet most el ítéltek de ez nem csak a gyerek hibája! Igen is a szülő is felelős ezért mert ez nevelésen is függ. Nem kell a gyereket úgy el kényeztetni... hogy nyálas kis...legyen. Vagy pedig olyan körülmények között él hogy isznak...a szülei. Aki normálisan foglalkozik a gyerekével és fojamatos törődést, normális beszélgetések... ilyet biztos nem csinál.
2021. febr. 21. 22:47
 16/31 anonim ***** válasza:
97%
Megbeszélném vele
2021. febr. 21. 22:52
 17/31 anonim ***** válasza:
92%

Engem kiközösítettek a suliban, megjártam én a poklok poklát is.

Nagyon csalódott lennék, ha végül az én gyerekem bántalmazna másokat az iskolában.

2021. febr. 21. 22:56
 18/31 anonim ***** válasza:
88%

Fiam hetedikben egy lányt kezdett el piszkálni, online térben is. Annyira, hogy már feljelentéssel is fenyegettek meg minket a végén.

Az iskola nem szólt már csak amikor nagyon eldurvult a helyzet.

Én megoldottam eyszerűen, megnéztünk ebben a témában egy filmet. Ezután minden luxus cikket elvettem tőle. Minden nap hordtam vittem a suliba, és nem volt se szülinap se karácsony egy évig. Nem szidtam le de nálam elvesztette a bizalmat. Megmondtam neki, ha egy rossz szót is hallok róla akkor új suliba megy távol mindenkitől, és 18 éves koráig internet közelébe sem engedem.

Elsőnek ment a hiszti, nem tehetem ezt vele, de amikor a telefonszámát letiltattam, még a tévéjét is kipakoltam a szobából csak nézett.

A ps4et meg elajándékoztam, volt sírás. Nem érdekelt, nem zsarnokot neveltem. Ha nem volt jó amit kapott lett új világ.

Tanulás tanulással, otthon házimunka, esetleg kimehetett a kertbe még edzésre sem járhatott.

Karácsonyt sem tartottuk, kemény volt de tanult belőle.

2021. febr. 21. 22:56
 19/31 anonim ***** válasza:
96%

Nekem sajnos volt ilyen problémám.

13 éves nagyfiam piszkálta az egyik osztálytársát, a kis gyökér haverjaival együtt. Nem a fiam volt a főkolompos, de kivette a részét.

Elkezdtem én is piszkálni otthon.

Persze az első gondolatom az volt, hogy bemegyek az osztályába, de elvetette

, mert nem akartam megalázni mindenki előtt. Ezek a mai gyerekek mindent felkapnak. Szóval elkezdtem én is piszkálni. 1 napig bírta, aztán sírva jött hozzám, hogy tudok róla ugye?! Mondtam, hogy igen, nem szép dolog, amit tesznek és megtiltottam, hogy azokkal a fiúkkal barátkozzon, illetve csinàltattam vele egy bocsánatkérő kártyát és a zsebpénzéből vettünk a piszkált fiúnak ajándékot, amit személyes bocsánatkéréssel adott át neki. Ez 2 éve volt, szinte azóta legjobb barátok lettek, most a gimiben is egy osztályba járnak, padtársak.

Én úgy vettem észre megbànta a fiam, azóta semmi panasz nem volt rá.

Mások befolyása végett volt ilyen, egyébként a többi fiút is körbejártuk, akiknek elmondta, hogy szomorú, hogy ezt csinálták. Természetesen utána mindkettejüket piszkàlták, ami miatt suli után elkaptam a suhancokat az iskola melletti parkban, utána megszűnt a piszkálódás. Nem voltam kedves a fiúkkal...Ha a fiam egyedül, magától tette volna, kemény beszélgetésben lett volna része és büntetést kapott volna.

37/N

2021. febr. 22. 00:54
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

15-ös!

Te ezt honnan veszed? Rossz társaságról és született pszichopatákról nem hallottál még?

2021. febr. 22. 00:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!