Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmondanátok már most a...

Elmondanátok már most a helyemben?

Figyelt kérdés

Lerontottam az elmúlt félévben az átlagomat és valószínüleg vissza kell fizetnem az ösztöndíjamat és a tanköltséget. A szüleimmel élek, nem dolgozok. Volt, hogy csináltam nyári melót, de a szüleim mindig azt mondták hogy inkább hagyjam, addig bulizgassak amíg tudok, csak tanuljak. Nekem az egyetlen kérésüket se sikerült teljesítenem, tudom, hogy kizárólag az én hibám, én basztam el és utálom magam érte! Félek elmondani a szüleimnek. Hazudtam nekik, azt mondtam, hogy minden vizsgám sikerült. Csak akkor tudom ezt az egészet megúszni, ha olyan ügyintézőt fogok ki, aki nem kéri el a félévimet és nem nézi meg az átlagomat. Ennek talán 2% esélye van.

Ti elmondanátok a helyemben, hogy jövő hónapban valószínüleg kapunk egy felszólítást? Vagy magyarázkodjak utólag? Mit tegyek?

19/f

2021. febr. 15. 01:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%

Igen megérdemel de ne a szülei pénztárcájára, akik gondolom keményen dolgoznak és nem erre akarják költeni a pénzt. lehet a kérdező most tapsolta el a nyaralásra félretett összeget.

DE arra kíváncsi lennék ha a te szemedbe hazudna az aki szeret akkor is ennyire engedékeny lennél e.

Ezt a lelki dolgot meg jajj hagyjuk már... nekem is vannak lelki bajaim most hagyjam ott a munkahelyet és tartassam el magam a szüleimmel?

19 éves, hivatalosan felnőtt, épp itt az ideje hogy vállalja a felelősséget a tetteiért. Mindig annyira tudtok visítani hogy jaaaj 18 éves felnőtt a szülőnek nincs beleszólása az életébe..oké de akkor se legyen ha pénzt kell adni neki.

2021. febr. 15. 06:38
 12/20 anonim ***** válasza:
76%

#11: nekem ha a gyerekem ilyet csinálna, nyilván haragudnek, de kifizetnem és megbocsatanek.

De nekem még nincs ekkora gyerekem.

Viszont a csaladomban ennél sokkal durvább bakloveseket és hibákat láttam (tesoim részéről is), amiket mind megbocsatottak a szülők előbb-utobb, és támogatták a gyereket.

És látom, hogy mindnek rendes családja lett, és működik a családi összetartozas.

Nem kell egyetérteni velem, le is lehet pontozni, attól ez a véleményem.

Ahol a szülők azt mondják a 19eves gyereküknek, hogy ne dolgozzon, bulizzon és élvezze az életet, amíg lehet (helyesen), ott nem hinném, hogy sokkal masabban gondolkoznanak, mint én.

2021. febr. 15. 07:03
 13/20 anonim ***** válasza:
35%

Elmész szépen dolgozni, és visszafizeted TE!

Magyarul: nekiállsz felnőttként élni.

A sulit meg befejezed levelezőn, estin, vagy otthagyod. Ennyi.

Üdv: egy kétszer annyi idős nő mint te

2021. febr. 15. 09:40
 14/20 anonim ***** válasza:
74%

1. remélem, nem várod el a szüleidtől, hogy kifizessék

2. hogyha kifizetik, remélem, lesz annyi gerinced, hogy NEKIK megadod a pénzt, ugyanis te szúrtad el

De mondd el nekik még ma, hogy egyáltalán tudjanak kalkulálni, ne érje őket, meglepetésként, hogy jövő hónapban még fene tudja, mennyit ki kell fizessenek, mert a gyerekük hazudozott meg titkolózott.

Egyébként, őszintén kérdező, mennyi az annyi? Komolyan kíváncsi vagyok, mert nálunk 10 éve 250 ezer/félév volt a tanköltség, ami lényegében sokskanak egy/többhavi fizetés.

2021. febr. 15. 10:05
 15/20 anonim válasza:
90%

Emberek! Héééé! Most nem kell azonnal lecseszni egy embert azért, mert ti ilyen összeesküvés-elméleteket szőttök.

13-as: Nem várhatsz el nagyobb tiszteletet azért, mert kétszer annyi idős vagy, mint a kérdező, és kérlek ne úgy beszélj vele, mintha az életén múlna ez az egész. Köszi.

Én amúgy azt találnám a legjobb megoldásnak, hogy elmondod nekik hamarabb, és mondani fogod, hogy elkezdesz még most, hétvégenként valahol dolgozni, így legalább nem lesznek annyira idegesek, mintha még vissza is kéne fizetni egy nagyobb összeget. Sőt, már szerintem az is jobb, ha csak egy részét te fizeted ki, a többit a szüleid, hidd el, jobb a semminél.

Nem hinném, hogy direkt szúrtad el. Nem hinném, hogy direkt azt akartad, hogy sok pénzt vissza kelljen visszafizetni.

2021. febr. 15. 10:22
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, sok lehetőséged nincs.

1. Elmondod

2. Elmondod mikor megjön a levél

3. Keresel valami munkát, főleg amíg nincs jelenléti oktatás, és csendben visszafizeted, pár hónap alatt menni fog

4. Diákhitel

1-2 opciókban megtudják, 3-4 opciokban jó eséllyel nem. Te tudod, mit bír el a viszonyotok

2021. febr. 15. 10:23
 17/20 anonim ***** válasza:
28%

Nem is várok nagyobb tiszteletet, sőt!

Leírtam a véleményem, menjen el dolgozni és vissza tudja fizetni.

2021. febr. 15. 10:24
 18/20 anonim ***** válasza:
15%

12es ja..aztán mivel mindent szabad megismétlődik egyszer-kétszer, háromszor hiszen számára nincs tétje majd a szülők megoldják.

Kíváncsi lennék akkor is ezt mondanád-e ha a kérdés arról szólna hogy a szülő eszetlenül elszórta a pénzét, nincs hol laknia, a gyerek fizesse ki az adósságát meg vegyen neki lakást.

2021. febr. 15. 16:47
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Jaj dehogy nem, akkor mégis minek írnád oda, hogy 2x annyi idős nő? Senkit nem érdekel, ahogy az sem, hogy nő vagy. Ha meg van lehetősége tanulni, akkor tanuljon, ne pedig dolgozzon, ott van előtte még az egész élet, hogy doldozzon. Most pedig menj, folytasd a robotolást, mert ugye az olyan felnőttes.
2021. febr. 17. 15:31
 20/20 anonim ***** válasza:
Mond el most.
2021. febr. 19. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!