Miért nem tud leválni otthonról egy önálló, dolgozó fiatal?
Adtál neki lakást ahova mehet, vagy váladzthat a 200 ezres albérletárak és a 20 milliós fosgarzonok között, hm? Akkor mit sír a szád?
Azt kell elérni, hogy amíg otthon van, minden erejével saját otthonra gyűjtsön. A többség azért nem válik le, mert nincs hova mennie és ha ki lesz tessékelve egy rohadt bőrönddel, esélye sem lesz saját otthonra,mert albérletben nem lehet gyűjteni eleget.
Mert nem akarja a nagy önállóság nevében a fizetése 60%-át kidobni az ablakon valami albérletnek csúfolt patkánylyukra, esetleg valamivel kevesebbért egy szobát bérelni, vadidegenekkel osztozva a lakáson, csak azért, hogy verje a mellét, hogy hát ő aztán micsoda felnőtt, már nem a szüleivel él. Különköltözni szerintem akkor van értelme, ha az egyetem vagy a munkahely másik (messzi) városban van, vagy ha már összegyűlt az önerőre-lakáshitelre való (ezt is könnyebb a "mamahotelben" összespórolni), esetleg ha a fiatalnak van egy párkapcsolata, amely megérett az összeköltözésre (ilyenkor lehet értelme albérletbe is költözni, együtt, de egyedül és/vagy idegenekkel szimplán pénzkidobás). (Esetleg, ha annyira megromlott az otthoni légkör, hogy a fiatalnak mindent megér, hogy lelépjen onnan, de feltételezzük - akár naivan? - hogy nem ez az általános). Elhanyagolható az a réteg, aki könnyedén megtehetné, hogy különköltözik, és csak a kényelem miatt marad a szülői házban.
Amúgy meg az otthonmaradás sem kell, hogy egyenlő legyen a mamahotellel, nem kötelező kiszolgálni a fiatalt, és elvárható tőle némi házimunka, költség-hozzájárulás is, de ez két félen múlik.
Nem tud? Nem akar? Nem teheti meg? Hány éves?
Én is 26 éves koromig otthon éltem, mert akkor tudtam saját lakást venni. Albérletbe nem akartam menni. Meg a szüleim sem akarták, ők is értelmetlennek látták.
Amint, sok más válaszoló is írt, hogy otthon könnyebb spórolni, pár év múlva vesz magának egy lakást. Amúgy, a 12-es nagyon jól leirtam és egyet is értek vele.
Én például, egyetemre járok, 26 leszek amikor lediplomázok, utána még szeretnék egy OKJ-s képzést lerakni és itthon lakni pár évet és gyűjteni lakásra.
‘Amint, sok más válaszoló is írt, hogy otthon könnyebb spórolni, pár év múlva vesz magának egy lakást.‘
Mondjuk egy 20 ev mulva, mire osszesporol egy lakasra valaki.😂
Ha jó a családdal a viszony, akkor miért menne el? Régen is voltak 2 generációs családi házak, akkor sem volt baj együttélni.
Én inkább azt furcsállom, amikor valaki elzavarja otthonról a gyerekét 18-20 évesen, de idősebb korában meg elvárja, hogy legyen ott a gyereke akár 0-24ben és ápolja, ha segítségre szorul.
Kedves 16 nem kell egyből belekötni a másikba.:)))))
Nem feltétlenül, úgy értettem, hogy pikk-pakk a spórolt pénzből ki is fizeti a házat. Hanem, úgy hogy össze spórol 3-4-5 milliót és lakáshitelt is felvesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!