Anyukám konteóhívó, szcientológus, mit tegyek?
Édesanyám fantasztikus ember és nagyon szeretem Őt. Pár évvel ezelőtt lépett kapcsolatba a Szcientológiai egyházzal, üzleti tanfolyamokra járt, meg ilyen clear képzésre,auditálásra. A jelenlegi covid helyzetben, Anyukámat teljesen behálóztak a koronavírus összeesküvéselméletek, de tulajdonképpen már minden létező elméletben hisz. Illuminátusok, 5g, ufók,mesterséges nap, klónozás, chipbeültetés, emberevő sztárok, vámpírok,cabal bukása,minden. Akármiről beszélünk, mindig oda lyukadunk ki, hogy tulajdonképpen minden létező dolog máshogy van, nem igaz, csak a sok birka elhiszi. Naponta 50 videót és cikket küld, benne van ezekben a facebookos csoportokban, amik tele vannak forrás nélküli, megbízhatatlan elméletekkel és minden tudományt mellőző állításokkal. De nem akarom őt meggyőzni, csak nagyon elvakultnak és fanatikusnak látom, ez tölti ki most az idejét, jár nagymamámékhoz, akiket én féltek. És úgy érzem erre kicsit rámegy a kapcsolatunk, egyre nehezebben bírom. Én a párommal élek, és nem tartozunk a rettegők közé, de odafigyelünk. Főleg mióta a legjobb barátnőm édesapja elhunyt a vírusban. Ráadásul két oldalról kapom az ellentétes információkat, mert a baráti köröm jó része orvos szülők gyermeke. Igazából nem tudom milyen megoldást várok erre, csak egyszerűen azt érzem tehetetlen vagyok, Anyukám szerint birka vagyok, meg manipulál a sajtó, meg elhiszek mindent, szerintem pedig ő elvakult és hisz el mindent amit ezekben a csoportokban írnak. Ráadasul a párja is nagy partner ebben. A szcientológiát azért írtam, mert sok elmélete abból a körből származik. Van valaki hasonló helyzetben? Mit csináljak, hogy visszakapjam a régi, normális anyukámat?
Köszi a válaszokat!
Az enyém is hisz mindenben csak nem szcientológus, de ment körbenyalni a fénydoktor találkozóján mindenkit, adrenochrone, Trump, rezgés, 5G...
Legutóbb amikor nálunk volt (és fél Mo.-n átutazott mert nem fél, már elindult amikor szólt), összevesztünk és hazament. 2 kicsi gyerekem van, sógorom testvérének a férje haldoklik, bármikor meghalhat - ja nem, megölik lélegeztetőgéppel. És én vagyok a hülye birka, diplomás létemre hülyébb vagyok, mint a 8 általánost végzettek. Az összes kollégám (eü dolgozó vagyok) lefizették. (Rosszkor vagyok gyeden :D )
Próbáltam észérveket hozni, hogy embernek halnak meg, miért nem a háttérhatalom fog megölni a vakcinával, milyen rádióhullámok érnek minket...
Arra is gondoltam, hogy a facebookjára ahol terjed a hülyeség belépek és rejtem a marhaságokat meg bekövetek értelmes oldalakat, de hát ennyire nem hülye, észreveszi.
Sajnos egyedül él és van ideje egész nap ilyeneket olvasni, tervben van az ideköltöztetése, hátha akkor inkább sütit süt vagy unokázik. Bár sajnos annyira beszippantotta a facebook, hogy talán nyáron is amikor itt volt hívta a gyerek játszani, ő meg inkább nekem olvasott fel valami marhaságot.
Most egy rokon újra nyomni kezdte a hunor pph-s juhééletet, az is valami szektás dolog, remélem ilyenekbe nem száll be.
Tiltsd le! De komolyan.
Nekem is volt kollégám, aki a korona miatt halt meg, hát, így járt. (Nem bírta a lélegeztetőgépet). De aki nekem a szcíkkel jön, meg egyéb nem használható marhaságokkal, egyből tiltom.
És mindjárt normálisabb az életem.
Szia!
Ha kicsit megnyugtat, nem vagy egyedül ezzel. Az én anyum is teljesen fanatikus ezekben. Egyébként meg egy normális, értelmes nő. Kb. 5 éve ragadták el ezek a dolgok, és bármiről beszélünk, minden témához szinte hozzátud kötni valami efféle dolgot. Az elején még nem volt gond, érdekelt engem is sok dolog, és néhány dologban én is egyetértek ebben a témában, de ő már túlzásba esett mára nagyon. K**va idegesítő, de nincs szívem, sem idegrendszerem leállni vitázni vele emiatt.. annak sosincs jóvége..szóval ráhagyom. Legutóbb pl. az Álarcos Énekesben vélt felfedezni illuminátus és hasonló dolgokat, pedig én csak azt szerettem volna megtudni, hogy szerinte kik vannak a jelmezekben xD...hát arra nem kaptam választ, de mindenféle gyíkemberes, propagandás dolgot megtudtam a műsorról hálistennek..:D
Csak annyit tudok mondani, hogy próbáld ignorálni ezeket a dolgait... ha bele van bolondulva, te úgysem tudsz ezen változtatni. Ha őt ez köti le, akkor hagyd rá.
Egyébként megjegyezném, amiben viszont én is nagyon hiszek, az a vakcina általi népességcsökkentés tervezete.
Ha nem is konkrét halállal jár a hatóanyag sokesetben, akkor a meddőség megnövekedését fogja előidézni.
Úgyhogy, ha csak egyvalamit is, ezt érdemes megvizsgálni a "fanatikus oldalról" is.
Mellékes javaslat, de mindenkinek szíve joga eldönteni miben hisz, mit adat be magának, stb..
(13-as hozzászóló voltam)
#15: Ez egy sokkal összetettebb tervezet. Ha érdekel ez a koncepció, járj utána...de részletesen.
Bárcsak ne így lenne.. :)
De idővel úgyis mindenre fény derül.
""Illuminátusok, 5g, ufók,mesterséges nap, klónozás, chipbeültetés, emberevő sztárok, vámpírok,cabal bukása,minden"
Az emberevő sztárokon kívül itt gyakorlatilag minden igaz, én pedig nem hiszek ezekben, hanem tudom, egyszerűen tisztában vagyok azzal, hogy kik irányítják a világunkat és milyen erők mozgatják."
Jajj #6... 🥱
Illuminátusok: Lehet
ufók: Majdnem biztos
mesterséges nap: Az mi?
klónozás: Biztos, lásd: Dolly 🐑
chipbeültetés: Persze, kutyákba. Hogy emberekbe is, azt honnan tudod ilyen biztosan?
emberevő sztárok: 🤣 Erről se hallottam még
vámpírok: 🦇
cabal bukása: Ki az a Cabal?
Kedves Kérdező, nekem is vannak ilyen rokonaim. Durva. Kérd meg, hogy kevesebbet/ne küldjön ilyeneket, ha mégis folytatja, én sem tudok mást mondani, mint hogy tiltsd.
Segíteni rajta nagymértékben meg már valószínűleg nem lehet sajnos.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!