Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza a hütővel...

Kinek van igaza a hütővel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Apám szerint 9-10 fokosnak kell lennie a hütésnek mert a tejet úgy szereti inni, az 5 foknál már fáj a torka hogy hideg. Mindig lecsavarja teljesen így már szélen az üditő amit beteszek 12 fokos, kb ihatatlan.

Szerintem meg 0-5 celsius fok alatt ideális a hütés, de apám kb mindig kikapcsolja a hütést, ha ennyire nem birja a hideg tejet melegítse a mikroba, én nem tudom lehüteni se üditőt se tejet mert hisztizik.

2020. dec. 31. 20:40
A kérdező szavazást indított:
Apám
Nekem
152 szavazat
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
97%
0-8 Celsius fok az ideális.
2020. dec. 31. 20:43
 2/33 A kérdező kommentje:
Ja és nem akarja megmelegíteni mert neki csak dobozból finom....ez is undorító szokás beleinni mindenbe
2020. dec. 31. 20:44
 3/33 anonim ***** válasza:
92%
Hát ezt csak vele tudod megbeszélni...
2020. dec. 31. 20:48
 4/33 anonim ***** válasza:
93%
Vegyél egy mini hűtőt magadnak, apádat úgy se tudod meggyőzni.
2020. dec. 31. 20:53
 5/33 anonim ***** válasza:
45%
Egy kérdés: Apád házában élsz? Az ő hűtője? Mert ebben az esetben hiába van igazad- mert szerintem is a hidegebb a jobb eltarthatóság szempontjából- úgyis ő fogja meghatározni mi legyen.
2020. dec. 31. 21:07
 6/33 anonim ***** válasza:
88%
Minél hidegebb a hűtő, annál tovább bírják a bent lévő élelmiszerek. Tehát, a 9 fok elég magas hőmérséklet a hűtőben. Emberek se boldogulnak 40 fokos hőmérsékletükkel (láz).
2020. dec. 31. 21:25
 7/33 anonim ***** válasza:
95%

Ha 9-10 fok van a hűtőben, hamarabb megromlik a szalámi, a kényesebb tejtermékek stb. Nézd meg pl. egy tejföl vagy joghurt oldalán: általában 4-6 fok közötti tárolási hőmérséklet van előírva.

Nekem mondjuk nevetséges, hogy ez a szempont egyikőtöknek sem jut eszébe, csak azon hisztiztek, hogy amit isztok, az hogyan esik nektek.

További megjegyzéseim:

12 fokon miért volna ihatatlan az üdítő? Nem szobahőmérsékletű az sem!

Ha apukád nem kötekedni akarna, akkor kitöltené az 5 fokos tejet egy pohárba és 10 perc múlva inná meg. És akkor nem kaparná a torkát a hideg.

Igazad van, hogy undorító beleinni egy tejesdobozba, ha más is iszik belőle. Én pl. eleve nem innék abból, és nem használnék magamnak belőle.

2020. dec. 31. 21:34
 8/33 anonim ***** válasza:
94%

Tároljátok felül a tejet.

Én pár hónapja mértem meg a hűtőnk hőmérsékletét. Legallul 3°C volt, felül pedig 9°C. Az ajtó órákon át csukva volt a leolvasás előtt, tehát ezek az állandósult hőmérsékletek.

2020. dec. 31. 21:35
 9/33 A kérdező kommentje:
Azért ihatatlan mert csökkent az élvezeti értéke, minél hidegebb annál jobban koncentrálódik a szénsav benne, ég és föld a különbség mondjuk egy 3 fokos kóla és 12 fokos között mintahogy a 12 és 22 között is hatalmas.
2020. dec. 31. 21:38
 10/33 anonim ***** válasza:
80%

Megértem apudat, a hideg tej nekem se esik jól. Én mindig mikrózok rajta kb 10mpt és utána teljesen jó. Esetleg felvethetnéd neki ezt vagy ha tudja hogy tejet szeretne inni vegye ki előtte 15 perccel.

Most télen annyit segíthetsz magadon hogy az üdítőt kint tartod az erkélyen/teraszon

2020. dec. 31. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!