Hogyan javíthatnám?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok. Rossz környezetbe születtem. Régen szexuális erőszak áldozata voltam férfi létemre, bántalmaztak és szörnyű dolgokon kellett keresztül mennem. Magányos voltam mindig, és amikor segítséget kértem, akkor: nem hittek nekem, kinevettek, lekezeltek és mondták, hogy oldjam meg magam. Bátran kijelentem, hogy soha nem kaptam támogatást, nem dicsértek meg és mindig magamra maradtam. Folyamatosan szidtak. Erre rátesz, hogy van egy 11 éves öcsém, akit nem csak a szüleim ócsárolnak, hanem a két húgom is (18 és 16 éves). Nem tudom mit tegyek. Persze mára már jobb a helyzet, de a lelkembe égett ez az egész.

A kérdéseim az alábbiak lennének:

1. Hogyan fejezhezném ki a szeretetemet a szüleim felé? Lehet ezt tették velem, de szeretném tudatni velük, hogy szeretem. Nem nagyon beszélek velük, szinte soha, pedig itt lakok még.

2. Hogyan oldhatnám meg, hogy öcsémet hagyják?

3. Hogyan szerezzek barátokat? Ugyanis sosem sikerült ismerkedni. Két barátnőm volt, de ők kezdeményeztek, és azok is átvertek és kihasználtak.

Nem adom fel, mert tudom, hogy lehet jobb, de nem tudom mit kéne tennem.

2020. dec. 30. 19:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben nem próbálnék szeretettel fordulni a szüleim felé. Akik ezt tették velem (vagy ha nem is ők bántalmaztak, de lekezelően viselkedtek velem, nem hittek nekem egy ilyen fontos dologban, magamra hagytak), azok nem érdemelnek szeretetet. Szerintem ennyi tartás kell hogy legyen benned. Ha tudsz, költözz el minél hamarabb hiszen már rég nagykorú vagy. Kolesz, albérlet másokkal, bármi.
2020. dec. 30. 19:51
 2/10 anonim ***** válasza:
26%
Ne kívülről várd a segítséget, segíts saját magadon és annak a módját is neked magadnak kell megtalálnod. Ehhez persze nagy önismeret és nyugodt határozottság is kell.
2020. dec. 30. 20:06
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

1) sehogy, költözz el és no contact... illetve terápia

2) bejelentés a gyámügyön/ feljelentés a rendőrségen

3) előbb tedd rendbe az életed (pszichológus, költözés)....aztán fitness terem, csapatsport

2020. dec. 30. 20:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem tudok segíteni, és nem is hasonló a történetem, de én is keresztül mentem nehéz dolgokon, és ha gondolod, beszélgethetnénk.
2020. dec. 30. 20:39
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem szeretném a hatóságokat belevonni. Nagyjából velem volt rossz, de mintha tanultak volna a múltból. Ezért is gondoltam, hogy kifejezzem valahogy a szeretetemet. Vagy így se tegyem meg?
2020. dec. 30. 20:48
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
Nem akarod bevonni a hatóságokat? Megvárod míg a testvéred is tönkreteszik meg megerőszakolják?
2020. dec. 30. 21:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Megerőszakolni nem fogják. Az a személy már nem jelent fenyegetést senkire. A tönkretételről... biztos van jobb megoldás arra, hogy megoldódjon a helyzet, nem? :\
2020. dec. 30. 21:40
 8/10 anonim ***** válasza:
51%
Nincs
2020. dec. 30. 21:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha tanulsz akkor kezd el dolgozni és spórolj egy lakásra vagy szobára(attól függ hogy mennit keresel/mennyit fogsz keresni.) A gyámügyet is vond be a dologba mert szerencsétlen öcsédet is ki fogják csinálni. Illetve ha tudsz akkor menj pszichológushoz mert sokat tud segíteni
2020. dec. 30. 22:26
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Bishbarbie?
2021. jan. 7. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!