Hogyan javíthatnám?
22 éves vagyok. Rossz környezetbe születtem. Régen szexuális erőszak áldozata voltam férfi létemre, bántalmaztak és szörnyű dolgokon kellett keresztül mennem. Magányos voltam mindig, és amikor segítséget kértem, akkor: nem hittek nekem, kinevettek, lekezeltek és mondták, hogy oldjam meg magam. Bátran kijelentem, hogy soha nem kaptam támogatást, nem dicsértek meg és mindig magamra maradtam. Folyamatosan szidtak. Erre rátesz, hogy van egy 11 éves öcsém, akit nem csak a szüleim ócsárolnak, hanem a két húgom is (18 és 16 éves). Nem tudom mit tegyek. Persze mára már jobb a helyzet, de a lelkembe égett ez az egész.
A kérdéseim az alábbiak lennének:
1. Hogyan fejezhezném ki a szeretetemet a szüleim felé? Lehet ezt tették velem, de szeretném tudatni velük, hogy szeretem. Nem nagyon beszélek velük, szinte soha, pedig itt lakok még.
2. Hogyan oldhatnám meg, hogy öcsémet hagyják?
3. Hogyan szerezzek barátokat? Ugyanis sosem sikerült ismerkedni. Két barátnőm volt, de ők kezdeményeztek, és azok is átvertek és kihasználtak.
Nem adom fel, mert tudom, hogy lehet jobb, de nem tudom mit kéne tennem.
1) sehogy, költözz el és no contact... illetve terápia
2) bejelentés a gyámügyön/ feljelentés a rendőrségen
3) előbb tedd rendbe az életed (pszichológus, költözés)....aztán fitness terem, csapatsport
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!