Mást is az őrületbe kerget az apja az anyósülésről?
Kicsivel több, mint két éve van jogosítványom, és lekopogom, eddig nem volt balesetem. Apámnak A kategóriás (motor) jogosítványa van, mégis valahányszor viszem őket valahová, másodpilótának érzi magát, folyamatosan navigál, és megmondja mit hogy csináljak. Most ennyivel menj, lassíts, a kanyart ilyen és olyan ívben vedd be, most előtted az autó kirakta az indexet, úgyhogy le fog kanyarodni figyelj oda! etc. Régebben még azt is megmondta, hogy mikor tegyem ki az indexet (mintha magamtól nem tudnám...).
Eddig is iszonyatosan idegesített (próbáltam vele szebben, és kevésbé szépen is megbeszélni, de hasztalan), de ami a hétvégén történt teljesen kiverte nálam a biztosítékot. Egy idióta először bevágott közvetlenül elém a körforgalomba, majd kb 500 méterrel később minden jelzés nélkül hirtelen bekanyarodott előttem. Ha nem figyelek, simán belerohantam volna . Ijedtemben, és dühömben rádudáltam, mire apám magából kikelve még velem kezdett el veszekedni, hogy mit képzelek, meg ne hallja még egyszer, hogy dudálni merek. Nem kéne játszani az eszemet, mert azt érem el a vagánykodásommal, hogy majd jól megvernek.
25 éves vagyok egyébként.
Mással történt már hasonló? Sikerült valahogy megoldanotok?
Ezt apám is eljátszotta anbak idején (igaz, neki van jogosítványa), hogy mindenbe beleszólt amikor vezettem. Többször kértem, szépen és csúnyán is, hogy ne tegye - semmi hatás. Viszont egy "beszólástenger" során besokalltam. Csúcsforgalom, belső sáv: megálltam, mondtam, köszi a beledumálást, többször kértem hogy ne, innen busszal megyek - ezzel a végszóval kiszálltam, otthagytam az autót.
Azóta egy szót nem mer szólni.
Nekem egyszer pofázna bele bárki a vezetésbe ilyen módon, akkor fognám és kitenném a legelső lehetőségnél.
Amúgy meg megmondanám, hogy innentől nincs kérés, kérdés, ha menni akarnak menjenek maguktól.
Hóóógyne, de bizony hogy volt ilyen. Édesapám, szegény.
Mikor jogsim lett, lett egy kocka Ladám is.(nem ma volt...) Folyton beleszólt a vezetésbe. Teszem hozzá, hivatásos sofőr, meg garázsmester volt.
Az se érdekelte amúgy, hogy amint a kezembe kaptam a jogsit (B-C kategória), az akkori munkahelyemen ezt egy céges Ifával honorálták. Ő akkor is oktatott... Ám NEM paraszt, okoskodó módon.
A mai, majd' 50 éves fejemmel, kb. 1 millió km-el a hátam mögött azt mondom: sokat köszönhetek neki, mert olyan dolgokat mondott el, sulykolt belém, amit amúgy nem is oktattak sose a tanfolyamon.
...lehet, hogy én vagyok az egyetlen, akinek jó szándékkal szólt bele a szülője a vezetésbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!