Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetem abbahagyása? Család...

Egyetem abbahagyása? Család nem akarja? 20/L

Figyelt kérdés

Már a gimibe se voltam túl jó képességű, csak szorgalmas vagyok. Én nem is adtam be egyetemre a jelentkezésem. Majd pótfelvételivel adtam be tanító szakra a jelentkezésem, és fizetősre felvettek. Én okj tanfolyamot szerettem volna inkább végezni, de nekem a családom nagyon erőltette az egyetemet. Tanári ponthatár nem volt magas így oda fel is vettek. Most vagyok másodéves. Most érzem, hogy nekem nagyon nehéz az egyetem és nem is igazán szeretnék tanítani. Nagyon bánom, hogy nem voltam elég határozott anno és az ő kedvük és győzködésük miattam mentem.

Van értelme folytatni csak azért hogy legyen egy diplomám? Családom szerint folytassam, még ha nem is fogok tanítani, de szerintük több lehetőségem lesz később egy irodai munkára ( ha én ezt abba hagyom nekem diplomám semmiből se lesz, nehezen megy a tanulás) max arra gondoltam, hogy egyetem után egy pénzügy okj-t elvégzek, vagy valami tanfolyamot,ezt meg bírnám csinálni.

Ti mit gondoltok? Amúgy a bele fektetett pénz miatt sajnálom csak otthagyni. Tényleg jó ha van egy diplomám még ha nem is biztos hogy fogok benne dolgozni?

2020. nov. 30. 16:30
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
92%
ha elso eves lennel, aztmondanam hagyd. de ha mar idaig eljutottal, csinald vegig, hatranyod nem lesz belole
2020. nov. 30. 16:35
 2/26 anonim ***** válasza:
95%
A szorgalom a tanító szakra bőven elég. Ha már elkezdted, fejezd be, valóban pozitívum a diploma egy irodában is. Illetve, 20 éves vagy, a kövi 40 évben jöhet még az ideihez hasonló világégés, tanítóként meg kihagyással is eltudsz állni dolgozni. Nyilván, mert szégyen a keresetük, de válság idején több, mint a semmi. Okj-t, tanfolyamot is végezhetsz még akármennyit.
2020. nov. 30. 16:36
 3/26 anonim ***** válasza:
93%
*visszaolvasva magam félreérhető lehetek, nem a tanítóknak kell szégyellniük a fizetésüket természetesen, hanem akik döntenek róla...
2020. nov. 30. 16:37
 4/26 anonim ***** válasza:
84%
Ha már eddig kibírtad, maradj egy kicsit aztán keress egy okj-t és ne engedd többet, hogy a szüleid mondják meg mit kezdj az életeddel, olyan értelemben, hogy mit tanulj, dolgozz
2020. nov. 30. 16:44
 5/26 anonim ***** válasza:
89%
Nézd, az nem baj ha abbahagynád, most még időben vagy. Nem akarlak elkeseríteni de ismerősöm is könyvelő lett, valamilyen pénzügyi okj-kat végzett ( elotte egyetemet is csak mas szakon) es baromi tanulós az is, rengeteget kellett a vizsgakra tanulni. Csak azert írom mert ott se mind egyszerű. Ha a tanító is nehezen megy akkpr inkabb mast nézz, mert penzuggyel vért izzadsz.
2020. nov. 30. 16:51
 6/26 anonim ***** válasza:
33%
Mennyi van meg hatra? Ha tobb mint egy ev, akkor szerintem inkabb hagy, es tanulj olyat amit szeretsz nem kell diploma mondom ezt ugy, h nekem van, szoval nem a feltekenyseg mondatja velem. Arra nem erdemes idot pazarolni amit nem szeresz, talald meg amit valoban szivesen csinalsz, nem egy olyan konnyu dolog, a legtobb ember csak beall egy iranyba es ragaszkodik hozza, meg ha neki rossz is.
2020. nov. 30. 17:04
 7/26 anonim ***** válasza:
0%
Azt hogy csináltad, hogy tanítónak jelentkeztél, és tanárnak vettek fel?
2020. nov. 30. 17:13
 8/26 anonim ***** válasza:
97%

Nézd, én egyetemet és egyebeket is végeztem, láttam különböző képességű embereket. Igaz, hogy viszonylagosan megismerve, de volt olyan évfolyamtársam, akire nem az éleseszűség és nem a hatalmas tudásanyag volt a jellemző, hanem a szorgalom és kitartás. Többre vitte (most akadémikus), mint a nála okosabbak és műveltebbek (igaz, ebben annak idején nagy szerepe volt annak, hogy 18 évesen belépett az MSZMP-be és ennek azért a rendszerváltás előtti 25 évben jó hasznát vette).

Ha bármi felsőfokú tanintézményben diplomát szerzel, annak kárát soha nem fogod látni, csak előnyét. Lehet, hogy most nem érzed, de mégis nagyobb rálátásod lesz a dolgokra, az életre, a valóságra, sőt a tudás megszerzésének módjára is és sokkal könnyebben veszed majd az élet akadályait.

2020. nov. 30. 17:14
 9/26 anonim ***** válasza:
98%

"Családom szerint folytassam, még ha nem is fogok tanítani, de szerintük több lehetőségem lesz később egy irodai munkára"

Teljesen igazuk van. Ha később az évek folytán rájössz, hogy esetleg valami más érdekel, akkor még mindig eltudsz menni esti iskolára/levelezőre/stb. A diploma akárhogy is nézzük egy komoly oklevél, ami látatlanul is a képességeidet tükrözi, mint egy próbatétel, amit teljesítettél.

2020. nov. 30. 17:18
 10/26 Roflkopter válasza:
97%

Az egyetem során bennem is sokszor felvetődött, hogy érdemes-e folytatni. Ilyenkor mindig ugyanazt a kérdést tettem fel magamnak: "Mit csinálnék helyette?" Ha tudtam volna erre a választ valószínűleg aznap otthagyom. De nem tudtam és örülök, hogy nem hagytam ott csak azért, mert az lett volna a könnyebb út.

Amíg nincsenek alternatíváid vagy olyan céljaid és ambícióid amelyekhez szükséges időt az egyetem elveszi, én a helyedben semmiképpen nem hagynám ott.

2020. nov. 30. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!