Szerintetek ez idegesítő vagy csak én csinálok belőle nagy ügyet??
figyu, leszakadófélben vagy az anyádról, ha most a csillagokat hozná le, neked az sem lenne jó, legyél egy kicsit türelmesebb, ez az átmeneti időszak - felnőttél és folyton távolodsz tőle -, neki sem könnyű..
egyikőtöknek sem az.
apád hol van? játszik valamiféle szerepet a családban?
Hm.. Mindig szeretem az ilyen "tini" rinyákat
1. Viselkedj felnőttként ha jogilag már az vagy. Nem hiába nem kezelnek annak. Nyaggatnak mert sunnyogsz. Mellesleg nagy baj ha a szülő tudni akarja a mai világban merre jár a gyermeke? Juj de gonosz rossz szülő!
2. Leülsz és őszintén elmondod mi nyomja a kis csőrődet.
Néma gyereknek az anyja se.. Érted.
3. Fogod magad és kilépsz az ajtón vár a nagybetűs élet. Jaa, hogy nem tudod ellátni/eltartani magad? 🤔
Akkor maradt az első 2 verzió.
Alapvetően minden 18 év körüli hasonló. Emlékszem én is utáltam a kérdéseket, hogy hova megyek és mikor jövök. Pedig teljesen természetes szülői aggodalom, nem azért mert korlátozni akar, hanem mert ha bármi baj történik akkor tudja merre induljon, merre keressen. Én ezt 18 évesen is felfogtam és mindig elmondtam hova megyek és kb mikor jövök.
Viszont hiába vagy jogilag felnőtt, amíg ott élsz és ők finanszírozzák a kiadásaidat addig bizony muszáj alkalmazkodnod. Nem azért mert a szülő azt mondta és puktum, hanem azért mert ez egy teljesen természetes folyamat. Hiszen nem vagy még igazi felnőtt.
Biztos a szüleidnél is van baj, ha ilyen mérgezőek, hogy azt mondták nem fogsz leérettségizni.. szóval nem védeni akarom őket teljes vállszélésséggel..
De pár év múlva, vagy ha majd te is anyuka leszel akkor sok mindent meg fogsz érteni.
Ez az élet rendje, a fiatal lázad, aztán sok minden idővel értelmet nyer, de addigra már épp ellene lázadnak.
Ha felnőtteset akarsz játszani, megteheted. Dolgozol, albérletbe mész és állod a magad kiadásait. Ami szuper jó érzés egyébként, de azért ne gondold, hogy ott minden csupa rózsaszín álom.
Egyébként felnőtt módjára leültél már anyukáddal erről beszélni, vagy sértődött tini módjára duzzogsz a szobádban és sajnalod magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!