Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek miért nem engedik...

Szerintetek miért nem engedik hogy segítsünk? Hogyan tehetnénk valamit mégis?

Figyelt kérdés

Nem tudom pontosan a részleteket, hogy miért meg hogyan történt, de a szüleim kaptak egy nagyon magas vízszámlát (ami kb 10x az átlagos vízszámlánknak). Nem rég még kellet szerelni a mosógépünket, ami szintén nem volt olcsó, de még bőven ki bírtuk fizetni. Viszont egy 100+ vízszámlát, karácsony elött, nem bír a pénztárcájuk.

Apukám most keresi hátha valami hiba csúszott, valamit félre olvasták vagy ilyesmi, de eddig nem talált semmi hasznosat. Anyukám nagyon szomorú miatta, meg amiatt is hogyha tényleg be kell fizetnünk ezt az összeget, nem lesz szép karácsonyunk, nem fogunk tudni elmenni a rokonokhoz ajándékot pedig még magunknak sem, a karácsonyi vacsoráról (hal, kacsa stb) meg már ne is beszéljünk.

Emellé még lehet jön plusz kiadás, mert van kutyánk, szóval ha véletlen beteg lesz, az ő állatorvosi költségét is kell kell fizetni

Én és a húgom régóta gyűjtjük a zsebpénzünket, mindig elrakjuk amit a nagymamánktól kapunk szülinapra meg ilyenek, így a kettőnknek együtt elég sok zsebpénze van. Azt beszéltük a tesómmal, hogy odaadjuk a szüleink ék, hogy ne nekik kelljen kifizetni, hanem fizessék ki a mi zsebpénzünből, mert nekünk most úgysem kell, nem gyűjtünk semmire. Ha mégis kell majd valamire, akkor gyűjtünk újra.

Amikor ezt elmondtuk anyukáknak, nem örült, és nem fogadta el hogy segítsünk, sem a pénzt. Hiába erősködtünk. Gondoltam akkor odadjuk apának, de ő is hasonlóan reagált. Később megkérdeztem hogy miért nem segíthettünk, erre azt mondták hogy még csak gyerekek vagyunk, nem érthetjük, ez a felnőttek dolga, nem ránk tartozik stb.

A tesóm is kérdezte, tőle csak annyit kérdezték, hogy én mint idősebb rángattam bele, vagy tényleg, magáról is segíteni akar. Mivel hogy magától akart segíteni, így ezt is mondta, erre csak nevettek, mintha nem igazat mondana.

Szerintetek miért csinálják ezt? M Hiszen mi csak segíteni szeretnénk. Nem lehet készpnézel befizetni a számlákat? Miért nem engedik, és miért lesznek mérgesek? És hogyan tudnék neki ezen kívűl segíteni?

Az nem válasz hogy majd ha felnövök megértem.

Kérlek segítsetek.

Én 16 vagyok, a húgom 13

2020. nov. 20. 17:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Rendesek vagytok, de ezt nekik kell megoldani, már felnőtt emberek
2020. nov. 21. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!