Miért nem értik mivel jár az online iskola?
Sajnos nem tudok okosat mondani, mondom ezt úgy, hogy én 8-9 éve átmentem ugyanezen, amikor egyetemista voltam. Koleszos voltam, de havi egyszer, meg őszi szünetekre, ünnepekre hazamentem, vittem a laptopot és ott tanultam.
Na, anyámék, akik akkor még 50 alatt voltak bőven, ordítottak, hogy én "csak netezek", meg hogy gépről nem is lehet tanulni, mert azt könyvekből kell, nem akarták elhinni, hogy pdf-ben meg ppt-ben van az anyag feltöltve egy rendszerbe. Engem se hagytak, befogtak mindenre, csak ne üljek a gép előtt. Azért nem tudok okosat mondani, mert akárhogy magyaráztam, nem fogták fel, rajtam csak az segített, hogy visszamentem a kollégiumba és csak akkor mentem haza, ha nem kellett sokat tanulni (alig jártam haza).
Te tudod, milyen lehetőségeid vannak, de én nem hallgatnám ezt a b-sztatást sokáig a helyedben.
Ha sokadik megbeszélés után se értik (ill. csak egy napig), akkor én újra albérletbe költöznék.
És nem is titkolnám előttük, hogy a lehetetlen viselkedésük miatt.
Pont kérdezni akartam, higy jutottál te ki az osztrák felsőoktatásba, ilyen családi háttérrel, de a végén írtad, hogy apád orvosira járt...
Amúgy el is végezte vagy csak "járt"?
Nem tudom mit lehetne tenni, nyílván beszűkült hūlyék a viselkedésük alapján.
Sajnos van, akinek egyszerűen nem fér a fejébe, hogy a számítógép előtt nem csak játszani lehet, hanem tanulni/dolgozni is. Az otthonról dolgozás vagy a kötetlen munkaidő pedig egyenesen elképzelhetetlen fogalom. Az ő idejükben más volt.
Nálunk édesapámnak volt/van ezzel problémája, amolyan "Ha már úgyis itthon vagy, csináld meg ezt..." stílusban. Idővel azért sikerült egy kicsit megnevelni és jobban békén hagyott, de az előző munkahelyemre ezért jártam be szinte minden nap, pedig otthonról is csinálhattam volna. Édesanyám ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy zárjam magamra az ajtót és hogy ezt komolyan mondja, mert egy elég egyértelmű jelzés. Aztán lehet, hogy a te felmenőid ezen megsértődnének. Egy próbát az is megér, amit előttem írtak, hogy van egy napirended és megmondod nekik, hogy pl. 4 és 6 között a rendelkezésükre állsz.
Ami még problémás szokott lenni, ha valakinek eltolódott a napirendje. Hogy hányszor hallottam, hogy a vizsga előtti idegeskedés helyett keltem volna fel inkább időben, esetleg még azt is hozzátették, hogy nem kellett volna olyan sokáig fent lenni (éjszaka a nyugiban jobban tudtam tanulni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!