Miért fáj neki, hogy nem beszélünk annyit?
Édesanyám sokszor megemlíti, hogy nem beszélünk sokat egymással, illetve hogy bezárkózom. Ez így van, tényleg rengeteg időt töltök a szobámban egyedül, DE okom is van rá. Már pici gyerekként is folyamatosan kontroll alatt akart tartani, mindentől eltiltott. Nem lehet vele rendesen beszélgetni, kiforgatja a szavaimat, okoskodni kezd vagy szimplán nem figyel. Apa könnyen ideges lesz és szarik a fejemre. Ha beszélni akartam velük, akkor apa kiabált, hogy nem hallja tőlem a tv-t anya meg nem figyelt és észre sem vette, hogy ott vagyok. Konkrétan nem is ismernek. Nem tudják mit szeretek, fogalmuk sincs róla mi van velem. Nem lehet velük semmit sem megosztani. Köszönünk egymásnak, megkérdik volt-e valami a suliban (hányan hiányoznak, ki koronás, kaptál-e jegyet, ennyi), kérek-e enni és kész, átlagosan ennyit beszélünk egy nap, szinte nem is találkozunk.
Én próbáltam nyitni feléjük, nem érdekelte őket. Nem értem, hogy miért esik rosszul neki. Jön oda sírva, hogy sosem mondom neki mennyire szeretem, úgy hogy előtte való nap random elkezdett ordítozni meg szidni minket (b@szódjunk meg stb.) mert hogy nem talált valamit és valaki felidegesítette a munkahelyén.
Valaki eltudná nekem magyarázni? Nem értem a helyzetet, nem tudom mit kéne mondjak.
24N vagyok 22 voltam amikor eljöttem otthonról.
Az anyám egy mérgező szülő,mindig mindennél jobban tudott mindent
Ha másképp gondoltam a dolgokat, másképp csináltam valamit,egyből jött az üvöltés,hogy te hülye gyerek, egy életképtelen f@s z, semmi nem lesz belőled,fogadd be a szád nem úgy van és kész.
Úgy van ahogy én mondom amíg itt laksz,én etettlek,addig nincs visszapofázás,úgy éreztem,hogy nem lehet önálló gondolatom, önálló véleményem,teljesen elnyomott,mintha nem tetszett volna neki az ami én vagyok és teljesen olyannak akart formálni ami ő.
Mindentől és mindenkitől tiltott nem lehettek barátaim, nem mehettem el sehova sem
22 évesen leléptem és megszakítottam az összes kapcsolatott anyámmal a mai napig nem bántam meg
Semmit nem kell mondj, mert azzal csak magadnak fogsz ártani mert ki fogja anyád használni ellened azokat amiket mesélsz neki
Házi munkát végezzd el és ennyi
Az első mondataid arra utalnak, hogy anyukád szeretne kapcsolatot teremteni Veled.
Értem, hogy a sérelmeid gátolnak ebben, de valamilyen semleges téma szóba jöhetne.
Azt mondod, nem ismernek Téged.
Te ismered őket? Tudod milyen fájdalmak, sérelmek tették őket ilyenné?
Egy kapcsolat mindkét félen múlik. Lehetőséged van az anyukáddal való beszélgetés során kicsit megismerni a női nem másságát. A nők érzelmi beállítottságúak, a férfiak racionálisak. Ez nehezíti a kommunikációjukat egymással.
Csak a szeretet képes áthidalni a másságot. Anyukád szeret. Amikor a szavai nem ezt tükrözik akkor éppen nem érzi magát kellően szeretettnek.
Az első mondataid arra utalnak, hogy anyukád szeretne kapcsolatot teremteni Veled.
Az, hogy a szülő hiányolja a gyerek jelenlétét, beszédét, mert úgy érzi nincs kontrollja felette,és az, hogy hiányolha, mert érdekli a gyerek, nem ugyanaz.
Te ismered őket? Tudod milyen fájdalmak, sérelmek tették őket ilyenné?
Tényleg nem árt ismerni, de azt nem a gyerek dolga megérteni, és segíteni nekik, hogy azon sérelmek ellenére jó szülők legyenek. Ez a szülők dolga, azért felnőttek, hogy ezt csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!