Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érthető, hogy miért gondolom...

Érthető, hogy miért gondolom soknak apámat? 19/L

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Anyám elhagyott óvodáskorom vége felé, apám egyedül nevelt fel. 14 éves koromig úgy kényszerültünk, hogy egy szobában és egy kihúzható ágyon osztozzunk, utána elköltöztünk a mostani lakásba, ahol van saját szobám. Ámde, kicsi a lakás, a kutyák miatt az ajtónak mindig nyitva kell lennie, és a szobámtól másfél-két méterre van apám íróasztala, és ő a nappaliban alszik. Sokat dolgozott régen, ahogy most is. Viszont így is...

...tagadhatatlanul lehet azt mondani: egymás seggében voltunk.

Nekem meg már sok, elég volt apámból akkor is, amikor semmit nem csinál. Márpedig, ő ragaszkodik ahhoz, hogy az, hogy engem mindig kritizált, milyen jó lesz nekem a későbbiekben, mert hozzászokok és nem ér meglepetés a nagyvilágban.

Ő viszont, bár nem mondja ki, tudom, hogy ez neki tőrdöfés a szívébe, hogy azt mondtam, a fentieket említve neki, hogy "szeretlek, de már sok", és mint aki besértődik egy időre.

Nincsenek barátaim, akikkel eljárok, tehát itthon vagyok nagyrészt, itthoni hobbijaim vannak. Eljárnék, ha tudnék, de nem vele. Se erdőbe a kutyákkal, se egy másik országba. Nem akarok vele menni. Elegendő az, hogy hazaér a munkából, beszélünk valamennyit, és kész. Szívesen ülök le scrable-özni, ha lenne rá ideje, mert az azért nem igényel nagy beszélgetést és aztán megyünk a dolgunkra, de mást nem nagyon igényelek... legalábbis jelenleg.

Anyám neki még mindig szívszerelme, egy istennő, aki helyére nem tudna más lépni, és nem is akarja. Viszont, úgy gondolom, hogy ő élné az életét, csinálja dolgokat... de igazán csak velem tudna, másik országba menni, ha nyernénk a lottón (kiskorom óta örök téma nála a lottó), aztán kirándulás, étterembe beülni (kiskoromban sokat piszkáltak bent, aztán apám meg a fóbiámat lehülyézte, hogy nem tudok mások előtt enni és próbálta beletömni a számba a lángost, aztán én voltam kioktatva), fesztiválok... stb. Persze, nem mostanában, mert vírus, hanem úgy általánosan.

Nagyon szeretem őt, és tudom, hogy egy nap nem lesz, de ettől nem változik meg az, hogy közel 20 évesen bocsássa meg, nem igényelem igazán a társaságát, pláne, hogy imád kritizálni és soha nem lehetek én az okosabb, amiben ő nem ért egyet, és akkor "felőlem azt csinálsz, amit akarsz".

2020. okt. 24. 22:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen természetesek az érzéseid, ezek normális dolgok. A gyerekek felnőnek, és már nagyobb távolságot tartanának. A legtöbb ember így érez, azok is, akik imádják a szüleiket. Hamarosan el fogsz költözni otthonról, és aztán helyreáll minden.
2020. okt. 24. 22:42
 2/13 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Abszolút jól látod a helyzetet.
2020. okt. 24. 23:10
 3/13 anonim ***** válasza:
39%

Ne érts félre kérlek, de ez komoly, hogy az édesapád normálisnak gondolta, hogy egy ágyban alszik a serdülőkorú tini lányával?

Te jó ég...

2020. okt. 24. 23:27
 4/13 anonim ***** válasza:

Egyébként meg kitartást kívánok, minden rendben lesz.

Egyetemre mész? Akkor kicsit jobban kitárul majd a világ meg a lehetőségeid.

Kicsit furcsa, hogy az apukád nem igényel privátszférát, hanem a te társaságodhoz ragaszkodik ilyen mértékben.

Természetesen az önállósulás nem azt jelenti, hogy megszakad minden rokoni, szülői kapocs...ezt igazán tudhatná...hátha egy őszinte beszélgetés segít

2020. okt. 24. 23:30
 5/13 A kérdező kommentje:

Hármas: Semleges volt mindkettőnknek. Másik szobában a nevelőapja volt. Való igaz, volt ott egy üres ágy, ami néhai nagyié volt még anno, de mivel az az undorító vénember a higiénia ellensége volt, nem mosott kezet, fogat, nem fürdött, wc után hűtő és mindent összetapicskolt és így tovább, aztán később csak rosszabb lett, amikor pelenkázni kellett és nemcsak a szoba, hanem a mi szobánkon kívül az egész lakás húgy és ürülék szagú volt, én nem engedtem, hogy átmenjen oda. Más lehetőség pedig nem volt, mindennek megvolt a helye a szobánkban, nem volt opció, hogy ágyváltás.

Négyes: Ha megyek is egyetemre, akkor se mehetnék kollégiumba, itthonról kellene bejárnom. A két kutya miatt. Miattam kerültek ide, apám egészségügyi állapota pedig olyan, hogyha megint lenne valami a derekával, vagy bármi más, akkor tudná valaki intézni a kutyákat. Nagy álmom volt, hogy kollégiumba menjek, apám mondta is, hogyha a családból először egyetemre járnék, megoldaná a kutyákat, de sajnos sok eset volt, amikor nélkülem nem tudta volna... így magamban letettem a kollégiumról, és a kutyák közül egyikük, amikor csak három napig nem voltam itthon, letargikussá vált, a megtestesült életkedv... nem tehetem.

Vele nem lehet beszélni. Vagyis, mindenről lehet vele, de ilyenekről nem. Szerinte az se okozhatott semmilyen hatást, azon kívül, hogy rossz volt, hogy azzal az undorító vénemberrel kellett élnünk (apámé volt a lakás, öreg volt a haláláig tartó haszonélvező). Ő pedig nem vette észre, hogy rajtam vezette le a feszültséget, hogy szinte mindenért kiabált jó darabig.

Már nem egyszer mondtam neki, hogy azzal szemben, amit ő gondol a kritizálásomról, nekem ez nem tesz jót, ő legyintett, hogy dehogynem, rosszul gondolom. Bár nem mostanában, azért annyira régen se volt, hogy azt mondta, még nevelnie kell engem, én meg mondtam, hogy nem, nem kell.

Szerintem már meg is szokta... mármint, mindig ketten voltunk, barátnője anyám után egy volt, az se sokáig, azóta egyedül. Többen jegyezték meg, hogy olyanok vagyunk, mint egy rossz házaspár. Ugyanolyan baráti viszonyunk van, mint neki volt az apjával, "nem kréta porral pelenkázott engem és magát". Semmi más, abnormális szándéka nincs.

Mondta néhányszor már, hogy sajnálja, amiért régen (is) sokat kellett dolgoznia, hogy megéljünk, emiatt pedig nem tudott annyi időt tölteni velem, amennyit kellett és szeretett volna. Szerintem tudat alatt ezt akarja pótolni + magányos, de egyik nő sem az anyám és senki nem kell neki, plusz ideje és kedve se lenne.

2020. okt. 24. 23:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Kollégium nélkül is ugyanolyan szuper lesz! Lefoglal, lesznek programok, közös könyvtárazás..stb

Én sem mentem, innen járok be, itthon szükség van a segítségemre, plusz van egy tacsink, csak én tudnám a sétáltatást megoldani :)

2020. okt. 24. 23:55
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem tudod esetleg elajándékozni a kutyákat normális gazdinak?

Neked környezetváltozásra van szükséged... az hogy állandóan utazgatsz napi szinten, rengeteg időt és energiát fog elvenni.

2020. okt. 26. 09:51
 8/13 anonim ***** válasza:
Kicsit szívnám a vérét folyamatosan, aztán ha nem tetszik neki, akkor "mi van, téged is szoktatni kell még a bunkókhoz?"
2020. okt. 26. 10:44
 9/13 A kérdező kommentje:

A kutyák családtagok, nem ajándékozom őket el.

Nem szívhatom a vérét, ugyanis szerinte ő semmi rosszat nem csinál, viszont ha már betelt a pohár és akaratlanul szemtelen vagy bunkó vagyok, akkor rögtön jön a nemtetszéssel. Nem érti.

2020. okt. 26. 10:57
 10/13 anonymousreview60 ***** válasza:
#9: Pedig itt 3 lehetőség van. 1. Megbeszéled apáddal, hogy mit tesz, ami neked nem tetszik - és esetleg másnak sem tetszene -, itt lehet sértődés, de a dolog csak így oldható meg. 2. Nem beszéled meg, és ekkor lesznek akaratlan kitőréseid - amíg meg nem tanulod magadat jobban kontrollálni (elfojtani), de akkor máson fogog leverni. 3. Tudatosan elfogadod őt ilyennek és kész.
2020. okt. 26. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!