Ha a szüleimnél még alacsonyabb vagyok, akkor biztos fogok még nőni?
177 cm vagyok, 19 éves fiú, édesapám 185cm, édesanyám pedig 181cm magas.
Öcsém 2 évvel fiatalabb nálam, de magasabb már, ő 186 jelenleg.
De sajnos másfél éve már nem nőttem semmit:(
Vajon nőni fogok még?
Nem nagyon fogsz már nőni. 2 fiútestvér közül szinte mindig a fiatalabb a magasabb, minden ismerősömnél így van.
177 nem olyan alacsony, legfeljebb a családod körében érzed úgy.
Én ismerek egy srácot, aki 18-19 évesen még majdnem 10 cm-t nőtt, de ő előtte nagyon alacsony volt, későn ért minden téren.
Szerintem nálad max 2-3 cm lehet még esetleg.
Csak mert nagyon fura, és úgy tudom a gyerekek általában magasabbak lesznek a szülőknél.
Meg olyat sem nagyon látni hogy egy férfi az anyjánál alacsonyabb.
Azt azért nem árt figyelembe venni, hogy anyukád nagyon magas nő, 181 cm egy nőnek arányaiban kb olyan, mint egy pasinak mondjuk a 195. Sajnos nem az ő génjeit örökölted.
Az meg egyáltalán nem igaz, hogy a gyerek minden esetben túlnövi a szülőt. Nagyon sok olyan is van, mikor kifejezetten alacsony marad az anyjához, apjához képest, ilyen 10+ cm-ekkel, mert pl a kisebb nagyszülőkre ütött. Nálad azért nem ilyen “drámai” a helyzet.
"úgy tudom a gyerekek általában magasabbak lesznek a szülőknél"
Ez hosszú távon, száz években nézve igaz csak, a nagy átlagot tekintve, nem pedig minden egyes család esetében, minden egyes generációban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!