Meddig hagyjam a párom elmenni ebben a dologban?
Feleségem túlságosan is szeretné kezben tartani az irányítást.Tisztában vagyok vele hogy egy 14 éves lánynak szükséges a magánszféra. Mégis rendszeresen ellenőrzi a chat beszélgetéseket. Tud rola a lány is nem is tetszik neki természetesen. De annyira idióta barátai vannak hogy valamilyen szinten ebbe én is beleegyeztem. Természetes hogy féltjük őt,de azt is érzem hogy ez így valahogy nincs rendben. Ma például az egyik farmeját probaltak el könyörögni tőle ami miatt az anyja mérges lett. Nem egy tipikus lúzer típus a lányom viszont nagyon naiv és hiszékeny. Semmit nem oszt meg velünk,azt mondja a párom így tud tájékozódni ha valami problémája van és segít, hogy beleolvas a levelezéseibe. A másik nagy baj hogy ha valami olyat olvass ami nem tetszik neki akkor le is teremti a lányokat privátba..... jó esetben.a lány ki van akadva és lassan már én is. Sejtésem van hogy lassan ez miatt tartjak majd lúzernak.
Hogyan tudnék rajta segíteni hogyha úgy jön haza hogy valami bántja és nem mondja el.?Hogyan tudnék segíteni rajta ha jó tanácsokat nem hallgatja meg.?
most arra gondoltam hogy csinálunk neki egy teljesen új Facebook profilt amt nem ismer a párom.
Viszont akkor tényleg kiesik a kezükből az ellenőrzés és féltjük nagyon féltjük hogy rosszba viszik.

A feleséged miatt fogják a többiek megutálni a lányodat. Egyszerűen nem is értem, hogy hogy tud privátban írogatni a többieknek. Most ezt úgy kell elképzelni, hogy veszekszik telefonon keresztül tini lányokkal? Nem tudom, ezen sírjak vagy nevessek!?
Majd mikor tényleg komoly baj lesz, akkor meg nem fogja elmondani. De még leírni sem, hogy tudjatok róla. Nekem is 14 éves a lányom, és mindent meg lehet vele beszélni. De néha van olyanja, hogy messengeren írja le a problémáját, mert mondjuk kínosnak érzi. Ilyenek pl mensi, vagy egy becsúszott kettes felelet. Persze mindig mondom neki, hogy nyugodtan elmondhatja személyesen is, de ha neki így könnyebb, akkor legyen. A lényeg, hogy vagy így, vagy úgy, de mindig képben vagyok. De Soha nem kutakodnék a telefonjában.

Nem épült ki egyfajta bizalmi kapcsolat, hogy elmondjon bármit. Ezenkívül az mindenki számára nyilvánvaló, hogy a beszélgetéseket olvassák, márcsak abból is, hogy privátban "szülő által számon vannak kérve" ha valami nem tetszik...
Szerintem jó eséllyel ezért gúnyolva, piszkálva van ("gáááz, anyád olvassa"), vagy ki van rekesztve dolgokból. Valószínűleg agyon van féltve: "a világ rossz", "senkiben se lehet megbízni", "mindig nagyon kell vigyázni". Bár e tekintetben tényleg kissé nehéz megtalálni az egyensúlyt pláne a mai világban. A legeslegelső alkalommal amikor netre fellépett, akkor kellett volna oktatni, de addig is nevelni.
Szakértőt kereshettek, aki segíthet ezt megoldani, adhat tanácsokat, pl. Hintalovon Alapítvány, gyerekaneten.hu vagy hasonló helyen.

Bocs, de elég szar nevelési módszereitek vannak. Van tizenévetek, hogy kiépítsetek egy olyan kapcsolatot a saját gyereketekkel, amiben nem kell titkolózni és bátran fordulhat hozzátok bármivel. Ezt már eleve elcsesztétek, a kukkolás helyett talán érdemesebb lett volna BESZÉLGETNI!
Nem csodálom, ha a lányotok nem bízik bennetek, semmi privát szférája nincs, ha ez nem lenne elég, még meg is alázzátok a barátai előtt.
Azért fogják "rosszba vinni", mert egy minimális önállóságot sem hagytok neki és menekülni fog előletek. Szerencsétlen gyerek, én azért ilyenkor mindig hálát adok az égnek, hogy nem ilyen szüleim voltak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!