Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossznak kéne éreznem magam?

Rossznak kéne éreznem magam?

Figyelt kérdés

Barátommal lassan két éve leszünk együtt, távkapcsolat. Én 18, ő 23.

Anya viszont szentül meg van győződve hogy én elcseszem az életem amiért futok egy fiú után ennyire fiatalon.

Ez mindig akkor jön elő amikor én mennék hozzá a hétvégére. Mindig azzal jön, hogy ilyen kislányként nekem semmi keresnivalóm a nagyvárosban messze tőlük egy fiúval, előttem még nagy feladatok állnak.

Pláne, hogy amúgy is oda szeretnék menni tovább tanulni.

Egyébként kb. 2 hetente tudunk találkozni, az utóbbi jó néhány alkalommal amúgy is ő jött hozzánk, értelmes illedelmes, igazából nem lehet gondjuk vele a szüleimnek.

Én értem, hogy féltve vagyok, de amilyen indulatos monológot szokott nekem rögtönözni azt nehezen védem ki mindig.

Mert szerintem 17-18 évesen nem olyan meglepő, hogy érdeklődök a másik nem iránt. Nem hiszem, hogy gyomorgörccsel kellene előhozakodnom az ilyen terveimmel.

Alapvetően az amúgy is értékmentes kapcsolatok dominálnak kb, csapból is az folyik, hogy próbáld ki ezt meg azt aztán dobd el ls erre még anyám is jön ezzel.

Egy higgadt véleményformálást kellene adnia, nem az emberben szégyen és bűntudatérzetet keltenie, mert ugyanmár van egy barátja akivel egy hónapban kétszer egy ágyban alszik.

Hülye vagyok?

2020. okt. 8. 19:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
En 19 évesen voltam ugyanebben a helyzetben. 2 évig voltunk távkapcsolatban. Aztán összeköltöztünk. Most van 3 csodás gyermekünk és tökéletesen boldogok vagyunk.
2020. okt. 8. 20:01
 2/11 anonim ***** válasza:
55%
Hülye vagy, mert nem mondod meg az anyádnak hogy hülye amiért ezt gondolja és így beszél veled.
2020. okt. 8. 20:13
 3/11 Savlekotő ***** válasza:
80%
Ezek mögött 90% ban a sértettség áll mert nekik nem jó a saját életük, hogy még a 18 éves lányuktól is irigyelnek egy sima randit ölelést kapcsolatot.. Másrészt meg elég gáz hogy manapság az anyák biztatják a lányaikat arra h érdekből pénzért gazadag pasiknak bármire kaphatók legyenek,árulják ki magukat kilóra,bár ezen meglepődni nem kell a mai női minta alapján,meg fűvel fávalra biztatnak tizenéveseket normális kapcsolat helyett,mert az a menő hogy mindenki eldobható szemét,meg hogy a középkorú nők is ráülnek a f körhintára mert nem akkor pasiztak amikor az ideje ott volt,de ettől még ez nem normális,a végletek sose normálisak az erényöv a felnőtt lányra meg a kilóra k nak küldés sem..
2020. okt. 8. 20:14
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
Nem dehogy, szerintem te tök normális vagy. Anyáddal van a baj.
2020. okt. 8. 20:42
 5/11 A kérdező kommentje:

Igazából most apától megkaptam ugyanezt pepitában.

Itt bőgök, azért, mert van egy barátom, akivel szeretnék néha találkozni, hogy legyen már ugyan valami emberi kapcsolatom, legyen valami akivel tudok beszélgetni.

2020. okt. 8. 20:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Én ezeket a szülőket annyira nem értem!

Szerintem gondolj a közös jövőtökre a pároddal:)

2020. okt. 8. 20:55
 7/11 Savlekotő ***** válasza:
100%
Nagyon szar lehet a házas életük ha egy tini szerelemre is vérszemet kapnak
2020. okt. 8. 22:19
 8/11 anonim ***** válasza:
72%

3-asnak nagyon egyetértek a meglátásával!

Szerintem is rossz a kérdező szüleinek a házassága, és tudat alatt irigylik tőle ezt a felhőtlen boldogságot.

Nyilván egy lányban könnyebben tudnak a szülei bűntudatot és szorongást kelteni.

Ezzel csak egyvalamit érnek el: amint elmegy egyetemre a lány, minimálisra szorítja le a szüleivel való kapcsolatot. Magyarul: a kérdező szülei elmarják maguk mellől a lányukat.

2020. okt. 8. 22:19
 9/11 A kérdező kommentje:

Egyébként szerintem féltékenyek, mármint, hogy nem ők a legfőbb bizalmasaim már, nem velük osztom meg szerintük elsőként a dolgaimat.

Dehát nem is kérdezik egyébként, én meg nem olyanfajta vagyok aki magától elkezdni mesélni a gondolatait, főleg ha nem kap pozitív visszacsatolást.

Meg amúgyis, mégcsak nem is az van, hogy 0-24ben telefont nyomok és minden szabadidőmet és hétvégémet vele töltöm, a tanulmányi eredményem sem ad okot arra, hogy releváns legyen ilyen rondán viselkedniük.

A hétköznapokban jól eltudunk beszélgetni, nem vagyok teljesen elzárkózva sem, még mindig több időt töltök velük kb. mint a barátommal.

Úgyhogy nem tudom hogy reagáljak mit csináljak, ha most hétvégén elmegyek barátomhoz attól tartok nagy balhét robbantok ki, itthon meg ezek után nem szívesen maradok engedelmes kislány módjára.

Nem hiszem el egyébként, hogy közel két éve nem szokták ezt még meg.

2020. okt. 9. 08:21
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván menj el. Ha emiatt balhé van, akkor balhé van. Legyél pragmatikus: te el akarsz menni a barátodhoz, és a célodat el is érted. Ennek ára a balhé, amit a célod elérése érdekében elviselsz. Gyomorgörcsnek nem kell lennie. Azért van két füled, hogy ami az egyiken bemegy, a másikon kijöjjön.

Amikor elindulsz otthonról, a balhét otthon hagyod.

Annyit azért megmondhatsz a szüleidnek (de ne induláskor), hogy amilyen légkört otthon teremtenek, örülsz, ha bárhova, bárkihez kimozdulhatsz, mert mindenki más kedvesebben bánik veled, mint ők. Talán ezen elgondolkodnak.

Mondjuk ilyen balhék után én hétköznap se tudnék jól elbeszélgetni velük, de ez én vagyok.

2020. okt. 9. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!