Hogy mondjam el a szüleimnek az alábbi dolgot?
18 éves fiú vagyok, jelenleg gimibe járok. A szüleim minden áron azt akarják, hogy egyetemre menjek meg, hogy szerezzek diplomát.
Viszont nem vagyok valami jó tanuló (kb.3-4), az angolom pedig borzasztóan rossz, pedig a diplomához nyelvvizsga kell.
A szüleimnek hiába magyarázom, hogy nem vennének fel egyetemre, meg, hogy nem lesz diplomám, egyszerűen képtelenek megérteni.
Hogy tudnám megértetni velük?
Ha nem vagy jó angolból akkor keress másik nyelvet.
Ha nem akarsz akkor majd elfogadják diplomával lóxart se lehet csinálni... Normális szakma kéne
Attól hogy nem vagy most olyan jó tanuló, még nem jelenti, hogy semmilyen szakot ne tudnál elvégezni. Ha van olyan, ami amúgy érdekelne, akkor érdemes megpróbálni, mert ha nincsenek is olyan jó képességeid, szorgalommal lehet kompenzálni. Meg a középiskola azért sem annyira mérvadó, mert teljesen mindegy hányas voltál kémiából, ha utána az soha többé nem fog kelleni. Szóval ha van olyan szak, ami amúgy érdekelne, csak attól tartasz, hogy nem fog menni, akkor azért ne add fel, mert ha kitartó vagy, igenis sikerülhet.
Viszont ha nem akarsz egyetemre járni, az már egy más kérdés. Nem is kell mindenkinek és anélkül is meg lehet élni, nincs ezzel semmi gond, csak akkor találd ki mit szeretnél csinálni, mik a terveid. Ha a szüleidnek is azt mondod, hogy mit szeretnél helyette és nem csak azt, hogy az egyetem úgyse menne, akkor ők is könnyebben elfogadnák.
Sehogy azt csinálsz amit akarsz szóval nem mész egyetemre,ha még rákérdeznek akkor megmondod hogy ez van.
Amúgy biztos el tudnál végezni valamilyen szakot.
1: Miért nem vagy "jo" tanulo szerinted? Kevés az ész, vagy kevés a szorgalom?
2: Van elképzelésed, hogy milyen munkát szeretnél végezni, miböl akarsz megélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!