Mit tegyek, ha anyám folyamatosan csesztet azzal, hogy szeptemberben nem szereztem jó jegyeket?
Folyamatosan, úgy kezel mint egy ilyen lemaradt többszörösen bukott alja söpredéket.
10.-es vagyok, szeptemberben csak 2-eseket szereztem. Nem értem miért, éjjel nappal tanulok, de valamiért csak ennyire sikerül.
És rohadtul nem segít az, hogy folyton kérdezgeti, hogy mi a baj, meg ideges, csapkod mindent, kiabál velem még ha megszólalok akkor is.
És még ő mondja, hogy a jegyek nem számítanak. Persze. szerzek egy kettest és máris ordít.
Megőrülök! Anyám maitt nem tudok jó jegyeket szerezni! Beteg vagyok, ezen a héten nem is voltam, rengeteget kellene pótolni, de anyám nem hagy, mert olyanokat mond, hogy biztos valami bajom van, ehhez orvos kellene.
És én is rosszul vagyok már, mert 99%-ban ebből van a baja anyámnak.
Hogy milyen szemét tanárok vannak! Számon merészelik kérni rajtad azt, amit tavasszal elvileg már megtanultál! Őrület! És csak egy hetet adtak a felelevenítésre! Szemetek!
Kérdező! A tanár akkor kéri számon az anyagot, amikor akarja. Megtehette volna, hogy az első szeptemeri órán szól, hogy a következő órán írtok: neked diákként az ellen sem lehetett volna egyetlen szavad sem. Főleg annak fényében, hogy "Mindenki ugyanúgy megtanult mindent." Ühüm, vagy talán mégsem. Te biztos nem.
Ha akkor becsülettel megtanultad volna az anyagot, nem csak ellébecoltad volna a digitális oktatást, akkor egy-két óra is elég lett volna az anyag felfrissítéséhez.
"Nem minden tantárgyből, csak irodalom, töri és matek. meg elektronika elmélet."
Ebből az első három a legfontosabb érettségi ill. továbbtanulás szempontjából. Anyukád nyilván aggódik a jövőd miatt, mert te, úgy tűnik, nem fogod fel a súlyát. Az meg, hogy ő így viselkedik, a te teljesítményednek köszönhető. Magadnak köszönheted.
Egy kérdés: az "éjjel-nappal" tanulás közben napi hány órát töltöttél a telefonod képernyőjét bámulva (Insta, Face, Tiktok, …)?
Fejezd be a rinyálást!
Fejezd be, hogy a saját felkészületlenséged miatt másokat hibáztatsz!
Szerintem beszelj a tanaraiddal, akik a tavakyi anyagot igy miwt kerik szamon es most akarjak potolni az elmaradt "igazi" osztalyzast is. 2 gyerekes anyuka vagyok es nalunk ami volt hat gaz. Es digitalisan nem lehet ugyanugy oktatni fokeg ennyire hirtelen felkeszuletlen helyzetbol mint marciusban tortent es hiaba tanultatok biztos nem lesz oylan mely a tudas mint ha bent ultetek volna a suliban. Na es ezek utan egy honap alatt ujralenyomni a torkotokon es szamonkerni nem tul szep dolog.
De ezt is meg lehet erteni. Legalabb latod nem sokat ert az "otthontanulasod" a valos elvarashoz kepest. A tanaroktol azt kerdezd meg van e lehetoseged javitani es hogyan. Probalj kreativ lenni es kedves.
Anyad meg lehet megnyugodna, ha higgadtan tudnal vele beszelni es elmondani, hogy ezek a szeptemberi jegyes sajnos az elozo ev masodik feleves tananyaganak a rohamtempos ismeteltetesebol es szamonkeresebol szuletett es online tanitas utan nyari szinet utan ugy kertek szamon (olyan nehezseggel mintha szemelyes oktatas lett volna)...es beszrlsz a tanaraiddal hogyan javithatnal, de ne rad haragudjon mar ennyire nem tehetsz se a jarvanyrol se arrol azt hitted a tanar szemelyes jelenlete nelkul kevesebb oraszammal sikerult elsajatitanod az anyagot...inkabb segitsen. (Ha ugy erzed tud vagy akar...pl kikerdezhet, valamit o is elolvashat es segithet a lenyeget kiszedni belole veled kozosen vagy atnezheti a hazijaidat.
14: Hogy lehetsz ennyire barom?
A világot lehet hogy nemérdekli, de ahhoz hogy ne egy hülye gyerek hagyja e a sulit a szakmájával, és boldoguljon majd benne, ahhoz viszont kell!
19:
Hogy te mekkora egy barom vagy! :D
Vagy csak valami idióta 15 éves hülye gyerek, Mert ennyit hülyeséget csak azok tudnak okoskodni, méghozzá pont így! :D
Jézusom! Ilyenkor nem csodálkozok azon, amikor valaki azt mondja hogy mennyi hülye van a világon! :D Te vagy az egyik, és pont az élmezőnyben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!