Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg anyámnak,...

Hogy mondjam meg anyámnak, hogy én többé nem szeretném, ha ő kezelné a fizetésem?

Figyelt kérdés

Egy hónap múlva leszek 18. Tervezek azzal a lendülettel junior bankszámlát nyitni, és elvallalok egy munkát, ami tökre rugalmas és menne gimi mellett.

Viszont mivel anyám hülyeségnek és kötelező rossznak tartja a bankszámlát, eddig nem nyithattam, mert kellett a beleegyezése. Ezért eddig, ha volt hivatalos diákmunkám, akkor neki utalták a fizetésem. Ezt persze megkaptam tőle mindig, bár néha kicsit késve, de ez megakadályozta, hogy olyan dolgokra költsek, ami anyámnak hülyeség és csak kártyás fizetéssel megoldható.

Többek között ezért is szeretnék inkább saját számlát. Viszont anyám nem értené meg, mert igazából mindenki fizetése itthon az ő számlájára megy és csak ő fér hozzá.(apué, övé, enyém) Ez igazából csak engem zavar. És ha megoldható lenne nem szólnék a saját számláról, de mi van ha kapok postai értesítőt, amíg nem vagyok otthon, illetve elég feltűnő lenne, ha dolgoznék, de nem kapnék pénzt. Szóval valahogy tények elé kellene állítani, ami tök egyszerű lenne, ha nem kezelne úgy sokszor, mint valami szellemileg sérült tíz évest.

Mit javasoltok?

2020. szept. 26. 11:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogsz postai értesítést kapni, ha nem kéred. Számlanyitáskor kell bejelölni ezt az opciót.
2020. szept. 26. 11:51
 2/25 A kérdező kommentje:
Jó, a postai értesítőt meg tudom úszni, de azt nem tudom megoldani, hogy dolgozok, és akkor anyám azt hiszi, hogy még mindig neki utalnak, közbe meg nem 😅
2020. szept. 26. 11:54
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
A te pénzed, azt csinálsz vele amit akarsz. Ha nem tetszik neki, akkor így járt.
2020. szept. 26. 11:57
 4/25 anonim ***** válasza:
94%

Szia anya, nyitottam egy bankszámlát! Arra fog jönni a fizetésem. Köszi hogy eddig segítettél ebben is, és megtanulhattam hogyan kell felelősen bánni a pénzzel, de most már szeretném megpróbálni egyedül is. Ugye ha valami kérdésem van ezzel kapcsolatban, akkor fordulhatok hozzád továbbra is, és segítesz megoldani?

Az anyák általában szeretnek gondoskodni, és szeretik ha ezért megdicsérik őket :)

2020. szept. 26. 11:59
 5/25 anonim ***** válasza:
96%
"Bocsi anya, de a diákszövetkezet csak saját számlára utal ha nagykorú vagyok" (Annyira nem kamu, az egyik diákszövetkezetnél tényleg így van)
2020. szept. 26. 12:00
 6/25 anonim ***** válasza:
99%

Közlöd ezt, amit leírtál.

Aztán kezdődik majd a hatalmi harc köztetek.

2020. szept. 26. 12:09
 7/25 anonim ***** válasza:
15%
Megmondod hogy saját számlát kellett nyitnod, természetesen a fizetésed x százalékát továbbra is átutalod neki.
2020. szept. 26. 12:21
 8/25 anonim ***** válasza:
60%

Gratulálok azoknak, akik elméletileg felnőttek, és abban látják a megoldást, hogy hazudjon. Remélem, a ti gyereketek is ilyen tanácsot kap majd másoktól, de akkor ne háborogjatok.

Kérdező, megmondod, hogy 18 vagy, neked praktikusabb a saját számla kártyával. És ha már ennyire felnőtt vagy, akkor legyél képes parancsolni magadnak és ne marhaságra költeni.

2020. szept. 26. 12:26
 9/25 anonim ***** válasza:
92%

Ó, micsoda zsarnok.

Nem is értem, hogy lehet ez kérdés.

Na jó, leírták fentebb, sokkal diplomatikusabban, mint ahogyan belőlem előtört volna.

Annyit tennék még hozzá érvként, hogy ideje felnőnöd a pénzügyi döntések terén, és ehhez nagyszerű eszköz, hogy magad rendelkezel a pénzeddel.

Ez is egy tanulási folyamat, köszönöd az eddigi bábáskodást és reméled, fordulhatsz hozzá a jövőben is, ha döntési helyzetbe kerülsz.

2020. szept. 26. 12:29
 10/25 anonim ***** válasza:
14%
Az már nem junior bankszámla lesz mert a 14-18 éves korig van
2020. szept. 26. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!