Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vegyem rá anyát, hogy...

Hogyan vegyem rá anyát, hogy ne fertőzzön meg?

Figyelt kérdés
Anya és húgom elkapta az influenzát. Viszont most nagyon kijött rajtuk, eléggé ledöngölte őket, épphogycsak járni tud anya. Húgom még oké, ő felvesz itthon maszkot és a szobáján kívül nem járkál nagyon, de anya mindig bekattan ha beteg. Ha megkérem, hogy ne fertőzzön össze, csak röhög és kérdezgeti: "és, és, és? Jogom van összefertőzni másokat, bosszútállok a világon, annyi embert fertőzök össze ahányat csak tudok, ilyen betegen is bemegyek dolgozni, kit érdekel, hogy én nem akarok beteg lenni, ő se akart mégis az lett", ilyeneket üvöltözik. Ugyanúgy bejárkál a szobámba amikor megkérem hogy ne, nem képes maszkot felvenni a közös szobákban (wc, konyha, előszoba) és ugyanúgy összefogdos mindent a taknyos kezével. Én nem szedek semmilyen vitamint és nem eszek gyümölcsöket, ezért amikor én beteg vagyok, akkor engem minden évben nagyon az ágyhoz döngöl az influenza és minden évben így van, anya és húgom előbb lebetegszik, majd amikor kigyógyulnak én vagyok a következő beteg. Most kivételesen nem szeretném elkapni az influenzát és tudom, hogy közel lehetetlen ebben a 47 négyzetméteres lyukban ha a beteg pont lefhossa a másikat, de valahogy csak lehet óvni egymást. Hogyan tudom meggyőzni a kattant anyámat, hogy távol maradjon tőlem és tartson be minden higiéniás dolgot?

2020. szept. 21. 20:39
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
55%
Szobat nem tudod kulcsal zárni? Esetleg zárcsere ha nincs kulcs?
2020. szept. 21. 20:42
 2/31 anonim ***** válasza:
55%
A jelenlegi helyzetben a kérdésed tiszta provokáció.
2020. szept. 21. 20:44
 3/31 A kérdező kommentje:

Nem tudom, harmónikaajtóm van... :( Örülök, hogy egyáltalán van ajtóm, anyának és húgomnak nincs.

Kettes, bocsánat ha annak tűnik, senkit nem áll szándékomban provokálni, inkább én félek a hülye betegségektől ennyire. De jogosan szerintem, utálok a taknyomtól fulladozni.

2020. szept. 21. 20:46
 4/31 anonim ***** válasza:
73%

Talán azért nem megy betegallomanyba mert nem kapna szinte semmi fizetést és 2 gyereket plusz saját magát is el kell tartania..

Inkább próbálnád ápolni és segíteni neki, hogy otthon csak pihenjen.

Fuldokló köhögő embernek nem a száját kéne betömni, a saját házában, hanem szólni, hogy: pihenj le, majd én megcsinálom a házimunkát.

Ja és nem árt szellőztetni sem jó gyakran.

2020. szept. 21. 20:49
 5/31 anonim ***** válasza:
25%
Most meg nincs influenza virus, tehat ök covidosok egyertelmu. Ertesitsetek a haziorvost, o majd intezi a tesztet.
2020. szept. 21. 20:52
 6/31 A kérdező kommentje:

Önfejű, nem enged házimunkát csinálni, mert szerinte söprögetés közben is felgyújtom a házat. Mindent is ő csinál és semmit sem enged, mindent csak az ő felügyelete alatt lehet és ha bele is kezdek valamibe, 2 perc alatt belenyúl. Öntörvényű, nem enged a makacsságából sajnos.

Nem azt mondom, hogy tömje be a száját, de a maszk sokat segítene a közös helyeken pl wc, arra a kis időre.

Szellőztetek természetesen, bár egy veszélyes mulatság. Inkább nem részletezem miért.

2020. szept. 21. 20:54
 7/31 A kérdező kommentje:
Nincs háziorvosa a családnak, ez a probléma....
2020. szept. 21. 20:56
 8/31 anonim ***** válasza:
84%

Akkor táplalkozz egészségesebben, szellőztess, legyél sokat a levegőn. Igazából az a maszk nem fog megvédeni 100%-osan.

Ha nincs körzeti orvosotok mégis hova mentek ha betegek vagytok? :)

2020. szept. 21. 20:58
 9/31 anonim ***** válasza:
35%
Pontosan, ahogy az ötös mondja, ez inkább covid, szóval teszt, és nem itt kérdezgetsz.
2020. szept. 21. 20:59
 10/31 anonim ***** válasza:
48%
De miért is hord a húgod maszkot a lakásban?? Ennyire agymosott a húgod?? Te jó ég!
2020. szept. 21. 21:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!