Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valaha lehet még jó kapcsolato...

Valaha lehet még jó kapcsolatom édesanyámmal?

Figyelt kérdés

Mindig is jól kijottunk egymással ,én 17 éves vagyok ő pedig 38,nagyon fiatalos emiatt is szinte mindig baráti kapcsolatunk volt,sose tipikusan szulo-gyerek,de mostanában állandóan veszekszünk,beszolunk,vagy bantjuk egymást(lelkileg),kb 1 eve kezdődött,és azóta csak romlik a helyzet. Sosem azon veszünk össze,hogy nem vesz nekem olyan ruhát,telefont ilyesmit amit szeretnék,nem járok el bulizni nem iszok,nem dohanyzok,általában segítek neki amiben tudok. Egyszerűen csak sokszor elbeszelunk egymás mellett,napokig nem szólunk egymáshoz minden ok nélkül,sok dologról teljesen más a véleményünk és mások az értékeink. Nagyon kulonbozunk.

Ma nagyon csúnyán összevesztünk egy apróságon. Olyanokat vágott a fejemhez,hogy bárcsak soha ne találkozott volna apámmal(1 eve elment),bárcsak soha nem születtem volna meg. Én erre azt mondtam neki hogy nem szereti senki,mert nem érdemes rá. Nagyon megbántam mert egesznap sír emiatt. És én is nagyon csalódott vagyok,mert holnap lesz a szülinapom,megbeszéltük hogy az egész napot együtt töltjük közösen,amire már nagyon régen nem volt példa.Erre kijelentette hogy nem érdekel,azt csinálok holnap amit akarok. Normális esetben leulnek vele megbeszélni és tisztázni a dolgokat,de mi már ezt többször is probaltuk,ahogy írtam elbeszelunk egymás mellett és nem értünk egyet legyen bármiről is szo.

2020. aug. 30. 14:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
54%

Kérdésedet, és a hozzá fűzött megjegyzésedet olvasva a következő tényeket állapítottam meg:

1) Sok éven át édesanyáddal jól kijöttetek egymással

2) A problémák egy éve kezdődtek, és mostanára szinte semmiben sem tudtok egyetérteni

Most az a kérdés, hogy mit lehet kezdeni ezzel a helyzettel? Írtad, hogy édesanyád fiatalos, és baráti kapcsolatotok volt, sose tipikusan szülő-gyerek. Én azt feltételezem, hogy mivel eddig köztetek a baráti kapcsolat volt az, ami működött, nos, mostanra ez a kapcsolat-típus már váltást igényel.

Nekem úgy tűnik, hogy a megoldás talán abban lehet, ha most a másik kapcsolat-típust kell beindítanotok. 17 évig barátok voltatok, most eljött az ideje, hogy a szülő-gyerek kapcsolat szerint viszonyuljatok egymáshoz. Szerintem ha te nem úgy fogsz viszonyulni hozzá, mint barátnőhöz, hanem mint édesanyához, akkor sok konfliktus meg fog szűnni. Először is, nem fogsz vele vitázni, mert nem fogod elvárni tőle, hogy úgy gondolkodjon mint te. Tisztelni, szeretni fogod, mert ő szült, ő az édesanyád, kettőtök kapcsolata közös múlttal van megerősítve, ne vitázz vele, sőt, mivel azért mégis nem veled egykorú, ne várd el tőle, hogy úgy gondolkodjon, mint te. Ha édesanyát látsz majd benne, akkor megváltozik a kapcsolatotok, és ha ő is elfogadja a szülő-gyermek kapcsolat-típust, akkor meglátásom szerint több esélyetek lesz a békére, szeretetre és egymás iránti elfogadásra, tiszteletre.

2020. aug. 30. 17:36
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
Az előzőnek igaza van, az anya-lánya barátnő kapcsolat nagyon káros. Hamis kapcsolatot mutat, nem azt, ami a valóság. MÁSnak kell lennie a szülő-gyerek kapcsolatnak, nem egészséges, ha haveri szinten működik. Mert úgy nem fog működni.
2020. aug. 30. 18:20
 13/13 anonim ***** válasza:
Ilyen butaságokkal megzavarni a kérdezőt, mint a 11-12....
2020. aug. 30. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!