Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kamaszok! Ti elvárjátok a...

Kamaszok! Ti elvárjátok a szüleitektől (főleg anyukátoktól), hogy jó éjszakát kívánjon?

Figyelt kérdés
Vagy ti ha elmentek lefeküdni szoktatok neki szólni, vagy csak szó nélkül lefekszetek? És ha szóltok neki, gondolom jó éjszakát kívántok, elvárjátok, hogy ő is azt kívánjon nektek?
2020. aug. 23. 01:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én nem várom el, bár szerintem nálunk ez ilyen speciális eset is. Eléggé összeegyeztethetetlenek ilyen téren a napjaink, ezért csak jó reggeltet használunk
2020. aug. 23. 09:20
 12/21 anonim ***** válasza:
51%
Inkább ő várja el a jóéjtpuszit, stb. Amúgy legszívesebben szó nélkül lefeküdnék, mert nem vagyok jóban anyámmal.
2020. aug. 23. 09:25
 13/21 anonim ***** válasza:
25%
Kb 10 éve nem kaptam jóéjtpuszit, előtte is nagyon idegesített. Amúgy mi nem szoktunk elköszönni, itt is mindenki elvan a saját dolgával, ritkán futunk össze. Ha este mondjuk együtt vacsizunk későn és valaki tudja, hogy ezután aludni megy, akkor ő elköszön, vagy ha esetleg fürdés után találkozunk valakivel, akkor is, de egyébként nem szokás.
2020. aug. 23. 09:33
 14/21 anonim ***** válasza:
Anyámmal mindig mondjuk egymásnak, de csak mert egy szobában vagyunk, sajna.... Mert hát apám lehet külön nagyobb szobába, én meg anyámmal... :(
2020. aug. 23. 09:49
 15/21 anonim ***** válasza:
34%

Ha gyerekekről van szó, akkor az a helyes, hogy elköszön a felnőttektől, hiszen ők még ébren maradnak. Persze, nem minden családban így van ez, főleg idősebb gyerekeknél.

Azok a gyerekek, akik az emeleten laknak (alszanak), szintén lekiálthatnának (ha már nem jönnek le a földszintre) egy sziával, vagy jóéjszakáttal. Nálunk szokás köszönni reggel-este, még a feleségemmel is. Ahány ház - annyi szokás.

2020. aug. 23. 12:05
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen, azért benne van ebben az illem is - de a praktikum is: aki azt mondja, "jó éjszakát", az már nem akarja, hogy zavarják, hogy be- vagy felmenjenek a szobájába mások, stb., ő köszöni szépen, elég volt neki a társaságból a mai napra, ezt is jelzi vele.
2020. aug. 23. 13:23
 17/21 anonim ***** válasza:
25 eves vagyok, ha eppen otthon toltom az ejszakat anya, apa, es ha a nagyi is ott van mind elkoszonunk egymastol.
2020. aug. 23. 13:52
 18/21 A kérdező kommentje:

Én a gyerek vagyok, 16L. És van amikor anya már annyira álmos, hogy nem kopog be hozzám külön, hogy jó éjszakát kívánjon, mert már annyira fáradt, hogy állva elaludna.

Ilyenkor egy kicsit megszoktam sértődni, hogy miért nem kívánt nekem jó éjszakát mielőtt lefeküdt. Meg van amikor csak én mondom neki, és adunk puszit, de ő nem mondja nekem vissza, hogy jó éjszakát, mert éppen az öcsémmel beszél valamit. Ilyenkor is rosszul esik, ha nem mondja, igaz, hogy ad puszit, meg mondaná, ha éppen nem az öcsémmel beszélne és rá kell figyelnie, de én ilyenen is megsértődök. De általában mindig jó éjszakát kívánunk egymásnak, ő is nekem, csak ritkán van ilyen, de ezek miatt az esetek miatt kérdeztem, hogy jogosan sértődök-e meg, vagy másnál van-e, hogy egyáltalán nem mondanak egymásnak semmit.

2020. aug. 23. 14:43
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egyáltalán nem jogosan sértődsz meg. Butaság. Főleg, ha amúgy igenis mondja, meg ad jóéjtpuszit. Néha hadd legyen már hullafáradt, meg néha hadd jöjjön már ki úgy a lépés, hogy épp az öcséd körül forgatja a világot, nem körülötted. Na. Jó éjt! :)
2020. aug. 23. 15:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha egyik este nem mondja, vagy nem ad puszit, másnap kérjél dupla adagot! :))
2020. aug. 23. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!