Kamaszok! Ti elvárjátok a szüleitektől (főleg anyukátoktól), hogy jó éjszakát kívánjon?
Ha gyerekekről van szó, akkor az a helyes, hogy elköszön a felnőttektől, hiszen ők még ébren maradnak. Persze, nem minden családban így van ez, főleg idősebb gyerekeknél.
Azok a gyerekek, akik az emeleten laknak (alszanak), szintén lekiálthatnának (ha már nem jönnek le a földszintre) egy sziával, vagy jóéjszakáttal. Nálunk szokás köszönni reggel-este, még a feleségemmel is. Ahány ház - annyi szokás.
Én a gyerek vagyok, 16L. És van amikor anya már annyira álmos, hogy nem kopog be hozzám külön, hogy jó éjszakát kívánjon, mert már annyira fáradt, hogy állva elaludna.
Ilyenkor egy kicsit megszoktam sértődni, hogy miért nem kívánt nekem jó éjszakát mielőtt lefeküdt. Meg van amikor csak én mondom neki, és adunk puszit, de ő nem mondja nekem vissza, hogy jó éjszakát, mert éppen az öcsémmel beszél valamit. Ilyenkor is rosszul esik, ha nem mondja, igaz, hogy ad puszit, meg mondaná, ha éppen nem az öcsémmel beszélne és rá kell figyelnie, de én ilyenen is megsértődök. De általában mindig jó éjszakát kívánunk egymásnak, ő is nekem, csak ritkán van ilyen, de ezek miatt az esetek miatt kérdeztem, hogy jogosan sértődök-e meg, vagy másnál van-e, hogy egyáltalán nem mondanak egymásnak semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!