El lehet fogadni, hogy a gyerek egy félbehagyott jog után, 25 évesen recepciós egy edzőteremben?
szerintem is hülyeség volt 4èv után félbe hagyni.
Vègezzeel levelezön vagy fax tudja,amugy is csak részmunkidős.
Eleve a végzettsége jobb helyzetbe juttatja ha gond lesz.
Nem a jogot kéne feltétlenül erőltetni, bár nem volna hátrány, ha befejezné az egyetemet, vagy legalább elvégezne helyette valami mást (ami érdekli, és akár el is lehetne vele helyezkedni) felnőttképzés keretében, hogy ne kelljen azt mondani, hogy csak érettségije van.
A nagyobb baj az, hogy dolgozni sem akar. Találhatott volna így is teljes állást elfogadható bérért. Hiszen sok diplomás is olyan területen helyezkedik el végül, aminek semmi köze a diplomájához.
Ugyanazt gondolom, mint több más válaszoló: kiszolgáltatott helyzetben van, ahonnan könnyen bajba kerül. Elég felelőtlenség, nem gondol a jövőjére. Ha nem hisz benne, hogy egyszer tönkremehet a házassága, akkor naív, ám legyen igaza. Még ha válás, megcsalás nincs is, lehet sok év múltán teljes elhidegülés, és a férj megunja, hogy pénzeli azt, akit nem is szívesen lát maga mellett. Csak hosszas könyörgésre, morogva adja oda a rezsipénzt is, másra meg aztán egy fillért sem, ha ő nem úgy gondolja. "Leszakadt a szekrényed, törött a porszívócső? Engem nem érdekel, a te bajod, nem nekem kell vele szarakodni, én nem veszek másikat, nem adok rá, keresd meg rá te a pénzt, ha akarsz valamit". Tapasztalatból (nem sajátom, de sajnos testközelből látom) beszélek.
De nem kell ennyi sem a bajhoz, elég, ha a férjével történik valami. Egy baleset, sérülés, egy súlyos vagy hosszú betegség, akármi. Kéne, hogy legyen neki is jövedelme, tartalékai, mert így teljesen a vak szerencsére bízza magát.
Felnőtt ember. Nem szólhatsz bele. Mivel az anyja vagy (ha jól értem), a véleményed elmondhatod 1x. De 2x már nem. Mert egy felnőtt embernek magának kell dönteni az életéről.
Ha ő jól érzi magát háztartásbeliként, akkor ezzel nincs semmi baj. Bennem is ott van, hogy az ember maxolja ki a képességeit, de ha a férje tanult ember és jól keres, akkor az is egy jó életcél, hogy az ő számára biztosítja a hátteret, és a gyerekekkel is jobban fog tudni így foglalkozni.
Én egyedül amiatt aggódnék, hogy mi lesz, ha a férjével történik valami. Nem feltétlen az, hogy elválnak, akár betegség, baleset, hirtelen halál... Szóval kössenek a férjre magas összegű életbiztosítást, hogy legyen miből fölnevelni a gyerekeket ebben az esetben, legalább addig, amíg nincs a gyerekek felneveléséhez elegendő félretett pénzük (ami több tíz millió ugye). Továbbá azért jó lenne, ha valamiféle szakmát szerezne az asszonyka, úgymond tartaléknak. Nem arra gondolok, hogy a jogot fejezze be, hanem bármilyen szakma, amihez affinitást érez, és meg fog tudni belőle élni nem várt problémák esetén. Akár vállalkozást is alapíthat, amit otthonról tud csinálni (kézműves termékek készítése és árusítása, fordítás, webfejlesztés, online korrepetáció stb.)
Az baj,ami most jó az borulhat és lehet holnaptól xar.
Láttam ilyet ahol a lány 2gyerkkel azért költözött haza mert a mercis csávo bulija borult. Csak 1év után lett végre biztonsági őr. Akkor visszament a gyerkőcökkel de nem duskálnak,sőt. A lány amugy háztartásbeli...
Modjuk a diplomátol fényévnyire van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!