Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell erőltetni, hogy...

Miért kell erőltetni, hogy simogassam meg a kutyáit?

Figyelt kérdés

Nem szeretem a kutyákat, félek tőlük.

Sosem bántanék egy állatot sem, de inkább messziről kerülöm a kutyákat.

Édesanyámnak lett két kutyàja, amióta elköltöztem otthonról. Azóta akárhànyszor megyek látogatóba, mindig erőlteti, hogy simogassam a kutyát, játszak vele, etessem meg. Tudja, hogy nem szeretem őket! Miért kell erőltetni?

Szerinte ez nem erőltetés, hanem normális emberek igenis odavannak a kutyákért. (Én sosem voltam.)

Már ott tartunk, hogy megsértődik, ha nem simogatom a kutyáit.. de nekem ez nagyon rossz, tènyleg rettenetesen félek tőlük és taszítanak. Ráadàsul nagy németjuhászok..

Mit lehet csinálni az ilyen sértődésekkel?

2020. júl. 11. 21:01
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

Ne menj oda. Tudom, túlzásnak hangzik, de ez a viselkedés inkább a 4 éves unokahúgomra jellemző. Ha ő nem képes normális felnőtt módjára viselkedni, akkor nem kell vele foglalkozni.

(Amúgy én is rettegek a kutyáktól.)

2020. júl. 11. 21:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, miért erőlteti, ez nagyon nem szép dolog. Tiszteletben kell tartani, ha valaki nem szeret valamilyen állatot. Főleg, ha fél.
2020. júl. 11. 21:20
 3/9 anonim ***** válasza:
30%
Akkor ne simogasd meg, ilyen egyszerű.
2020. júl. 11. 21:41
 4/9 anonim ***** válasza:
35%
Anyád is kutyabolond lett? Beszippantotta az állatmenhelyek és állatvédők által túltolt kutyalobbi.
2020. júl. 11. 21:43
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
Mondd meg,hogy ha továbbra is így erőlteti,akkor nem mész látogatóba.
2020. júl. 11. 21:53
 6/9 anonim ***** válasza:
88%

Én sem mennék ha folytatná. Szerintem nem kellene itt leragadnia.

Fordított esetben ha hüllőd lenne egy terrariumba (kígyó, gőte, kaméleon stb...) gondolom ő sem szívesen simogatná, pedig neked ugyanolyan háziállat lehetne, mint neki a kutya. Csak bele kellene gondolni a másik helyzetébe.

2020. júl. 11. 22:10
 7/9 anonim ***** válasza:
73%
Én nagyon szeretem a kutyákat, van is egy, de tiszteletben tartom, ha valaki nem rajong értük. Ha meg fél, akkor pláne nem erőltetném a simogatást, max egyszer-egyszer felajánlanám. De amúgy a kutya is megérzi, ha félnek tőle.
2020. júl. 11. 22:17
 8/9 anonim ***** válasza:
93%
Elmész látogatoba. Anyád mondja, hogy simogasd meg a kutyáját. Te: Jaj most jut eszembe, hogy otthon nyitva felejtettem a gáztüzhelyet. Azonnal el kell mennem! Egy honap mulva jövök! Puszi! És ezt megismételed ahányszor csak kell, hogy megjegyezze.
2020. júl. 11. 23:01
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád olyan, mint a friss gyerekes ismerőseim többsége a gyerekükkel, ők sem értik meg, hogy a gyerekük csak nekik cuki.

Azt hiszi, hogy a számara cuki/világközepe kutyusa az neked is az kell, hogy legyen és nem fogja megérteni, hogy csak neki az, ennyi.

Ha továbbra is erőszakoskodik, akkor mond meg, hogy "Anya en hozzád jöttem, nem a kutyához. Ha nem tetszik, akkor legközelebb nem jövök."

2020. júl. 12. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!