Mi a jó megoldás? Hagyjam rá vagy szóljak?
Sziasztok!
Anyukámmal világ életemben jó volt a viszonyom, viszont az utóbbi fél évben eléggé megromlott.
Ennek részben én is vagyok az oka, ahogy idősödik (55) egyre jobban kezd hasonlítani a nagymamámra, akit én egyáltalán nem szerettem.
Anyu anno a lelkemre kötötte, hogy szóljak ha kezd az apjára vagy az anyjára hasonlítani, mert nem szeretne olyan lenni. Én szólok, de akkor meg napokra megsértődik, pedig normálisan közlöm, hogy "légyszi ezt ne, mert ezt a mama csinálta" stb.
Újabban figyeltem meg, hogy (bár a mama 3 éve meghalt) elkezdtek ugyanolyan gesztusai lenni, ugyanolyan hangszínnel és tényleg nagyon irritál, emiatt kedvem sincs beszélgetni.
A mamám hiheteltenül kétszínű és rosszindulatú volt és anyu meg nem ilyen. Ő megmondja ha valami nem tetszik, nem szarkeverő, nem foglalkozik másokkal stb, nem értem miért alakult ez ki.
Ha meg próbálom vele megbeszélni megsértődik, mert ahhoz túl büszke hogy beismerje, hogy másoknak van igaza.
Szóval ti mit tennétek a helyemben?
Semmit.
Te is ugyanúgy anyáéra fogsz majd hasonlítani idővel a gesztusaidban. Tudat alatt mindenki felvesz valami szokást a szüleitől.
"idősödik" 55...??
Bakker, soha életemben nem éreztem magam olyan jól, és fitten (szellemileg és testileg is) mint most, 55 évesen!
Beleivódott a génjeibe. Nem sokat tehet ellene. Ha tudatosan figyel rá, hogy ne olyan legyen, mint az édesanyja, talán sikerülhet neki. De így, hogy szembe sem akar ezzel nézni, nagyon nehéz lesz.
A gesztusairól nem tehet, genetika és a viselkedés átvétele is részben az.
Nem, néha a hanglejtése is olyan, pedig eddig nem volt. A gesztusai sem voltak olyanok, most meg egyre inkább kezd rá hasonlítani. De a tesómnak is feltűnt már.
Komolyan nem szeretném, hogy a mamám fiatalabb kiadása legyen, mert nagyon nem volt jó ember...
Szerintem szólj neki, ha ezt kérte tőled és emlékeztesd rá, hogy ő kérte ezt tőled. De szépen szólj neki, ne csúnyán, úgy rosszul esik az embernek.
Mondd meg neki, hogy annyira szereted ahogy önmaga volt, hogy talpraesett, tudatos nő.
Neki se jó biztos. De a felesleges kis dolgokért nem hiszem, hogy kell szólni, csak ami ténylegesen olyan.
Meg kérdezd meg miért viselkedik így, mert lehet valami esetleg a háttérben, amiről nem tudsz vagy esetleg ő se. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!