Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha elvált apukának születik a...

Ha elvált apukának születik a 2. házasságából egy pici babája akkor automatikusan ő lesz az első?

Figyelt kérdés
Nyilván nem úgy értem, hogy az első gyerekét teljesen elfelejti, hanem ilyenkor a második élvez elsőbbséget illetve az új családja mivel velük él? És mondjuk ha terhes a második felesége és ilyenkor azt kéri többet legyenek kettesben és ne vigye oda annyit az első gyereket az reális kérés?
2020. jún. 29. 13:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Optimális esetben nem tehet(ne) különbséget a gyerekei közt. Én a környezetemben azt látom,hogy sokan el is felejtik az előző kapcsolatból született gyerekeiket,ahogy bővül az új családjuk.De már előtte is, most őszintén,havi 2*1-2 napot tölt a gyerekével valaki,mégis milyen kapcsolat alakulna ki ? A szomorú valóság ez .

Vannak kivételek természetesen .

Amúgy ezt sosem értettem,hogy kérhet ilyet a terhes feleség ? Szerinted helyes,ha elhanyagolja a gyerekét ? Te ebből milyen következtetést vonnál le,milyen apa az ilyen ?

Nem muszáj gyerekes férfit választani. Nálam pontosan ezért volt kizáró ok mindig is : nem tudnám elviselni ,hogy neki mindig a saját gyereke lenne az első,nem én,és a mi közös családunk .Ez így normális egyébként,akkor is,ha nekem,vagy bárkinek nem tetszik.Ha pedig le sem sz.rná a gyerekeit az eleve egy kiábrándító tulajdonság.

2020. jún. 29. 15:58
 12/12 anonim ***** válasza:
67%

Alap esetben egy csaladban, ahilogy szuletnek az ujabb es ujabb gyerekek mindig az epoen aktualis legkisebb fog elsobbseget elvezni. Mert: az anyuka nelkul eletkeptelen lenne. Az anyuka mellett levo apuka meg ilyenkor remelhetoleg sokat segit, segithet a nagyobb gyerekek korul, de akar a kicsi korul is. Termeszetesen az elso 1 ev utan a kicsi mar nem annyira kicsi es igy rendezodik ujra es ujra a testverek kozotti epp ki mikor a legfontosabb.

Sajnis egy valas utan sokan hajlamosak azt hinni csak azert, mert ok egy elso hazassagbol vannak akkor mindenben elsobbseget kell elvezniuk. Ez nem igaz. A valas azt jelenti az elso nem kell, mert nem mukodott mint csalad. Nem mukodott a parkapcsolat se. Tehat az elso hazassagbol a gyerek/gyerekek fontosak, de sajnos eleve nem kaphatnak mar annyi torodest, mint egy teljes csaladban elok. Ilyenkor azonban az anyjuknak es az apjuknak is van lehetosege es joga uj csaladot teremteni egy uj parkapcsolat reven. Ebben azonban foleg ha az apanak uj baratnije lesz es azzal kozos gyerek, akkor ott igenis a no tarthat igenyt arra, hogy ra legalabb a varandossag vegen es a pici elso 1 eveben igenis ugyanolyan figyelem forduljon, mintha siman egy csladban epp a legkisebb tesot varna.

Termeszetesen van egy bizonyos hatara ennek is (pl. az amugy is csak ritkan erkezo mostohagyereket azert ne tiltsak el maguktol), de sok esetben nem errop.van szo. Ami gyakoribb, hogy az apukak tipikusan lelkiismerwtfurdalasban usznak es ha jon az elso hazassagbol szarmazo gyerek akkor labtorlokent ele vetik magukat, koltik rajuk a penzt korlatlanul es mindenki mast alarendelnek nekik. Mikozben ok hagytak ott vagy nem tudtak megtartani az elso feleseguket es ok valasztottak uj part maguknak. Ilyen esetben jogos ha az uj feleseg igenis igenyli azt, hogy ra is jobban figyeljen a ferj.

2020. jún. 29. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!