Mit tegyek, ha gyűlölöm azt a szakot, amin vagyok, de anyám nem engedi, hogy átmenjek egy másik iskolába?
Gyűlölöm azt az iskolát. Gyűlölöm a szakot, a tanárokat, a tantárgyakat, utálom az osztályfőnököt. Ráadásul érettségizős, és ha nem lesz meg az érettségim, akkor nem lesz meg a szakma se. És nagy valószínűséggel nem fogok majd tudni átmenni érettségin, mert sík hulye vagyok mindenhez.
Anyámmal már leültem számtalanszor beszélni, hogy ott akarom hagyni ezt a sulit és átmennék egy sima szakiskolába, de nem akar róla hallani se. Nem értem miért csinálja ezt, amikor úgyis tudja, hogy nem fogok se egyetemre se főiskolára menni.
Ma már a bolti eladókat is csak érettségivel veszik fel...
Vagy minimum előnyt jelent a pályázatnál, ha van érettségije. Még egy aldi-lidl-ben is, de pl. plázás ruhaboltokban abszolút!
Azt fogd már fel, hogy nem a továbbtanuláshoz kell az érettségi, hanem ahhoz, hogy BÁRMILYEN munkahelyen egyáltalán beengedjenek az ajtón! Amúgy az érettségit írni-olvasni tudással lehet hozni, sokkal könnyebb, mint elvégezni a 12 osztályt.
Amúgy nem írtad, hányadikos vagy. Más szakközépbe átmenni elég lehetetlen, mert különbözetit kellene tenned a másik szakmára. HA még csak 9-es voltál, esetleg besírhatod magad egy másik szakmára, persze, ha vállaljátok, hogy veszítesz egy évet és újrakezded az egészet. Vagy elmész egy nagyon gyenge gimibe, és később csinálsz szakmát. (Amúgy a legtöbb OKJ-hoz is kell már érettségi.)
Kérdező... Észrevetted, hogy az összes válaszoló ugyanazt mondja? Hmm???
Akkor gondolom, mindenki hülye, csak te vagy az okos.
Wc pucolonak pont jó leszel a. Nyugati téri aluljáróban, a stílusod es a hozzáallasod alapján pont oda való vagy. Valóban felesleges magadat az érettségivel fárasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!