Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek,ha apám vissza...

Mit tegyek,ha apám vissza akar küldeni tanulni?

Figyelt kérdés

Otthagytam az egyetemet mert lecsúsztam kicsit,ha értitek mire gondolok és nem ment már egyszerűen a tanulás.

Aztán elmentem gyárba dolgozni.

Apám nagyon meg fog verni,ha szeptemberben nem megyek vissza tanulni, de a barátommal ki akarunk menni külföldre. Szerintetek apámnak igaza van,hogy vissza kéne mennem tanulni?

Nekem inkább pénz kéne, úgy is megkaptam tőlük minden ruhát meg amit kellett de így bármire tudok költeni, autóm is csak azért van mert elmentem dolgozni és jobb érzés a saját pénzem költeni.

21l

2020. jún. 15. 13:22
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Folytatom mindenképp csak azt nem tudom, hogy idén vagy ráér jövőre vagy esetleg utána éven
2020. jún. 15. 13:54
 12/14 anonim ***** válasza:
77%
sztem menj el egy évre, addig apád is lenyugszik és megtanulod megbecsülni a munkával keresett pénzt. aztán kezdhetsz mindent tiszta lappal jövőre.
2020. jún. 15. 13:55
 13/14 anonim ***** válasza:
91%

Hat nem tudom hol nezik le, aki elso diplomajat szerzi es a szulei tamogatjak ebben.

Azt viszont tudd, az agyad most van a csucson es a kozepsulis megtanuotak vagy az hogy benne voltal a tanulas mokuskerekeben az most van a legkozelebb. Diakmunkazni vagy mast dolgozni hetvehen is elmehetsz az egyetem mellett. Es akkor lesz valamennyi sajat penzed. Masnak meg nem kell az orrra kotni honnan es mennyi a beveteled (ugy ertse nem kell elmondani a 4uhaid a faterodtol vannak es te csak a benzire valot tudod hetvegen megkeresni).

Ha viszont nagyon nincs kedved tanulni, akkor tanulhatnal nyelvet is. Ha megvan pl angol nyelvvizsgad es most nemetekhez mesz legy ugy kint hogy hatjsd a nyelvtanulast, beszelgess mindig az adott nyelven estenkent olvassld a nyelvzankonyvet hozza. Valakit kerj meg hogy a fogalmazasod javitsa ki ha irnal hazit magadnak. Igy peldaul ha apadnak megmondod nem folytatod most az egyetemet, de egy ev mulva ilyen olyan nyelvbol ilyen olyan szintu nyelvvizsgat szerzel es az egyetemen vagy m7nkaban is nagy elony akkor lehet nem egybol a veresedet fontolgatja.

2020. jún. 15. 15:51
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

" ismerősi körben is kibeszélik az olyanokat akik tanulnak huszonévesen, hogy még semmit nem tettek le az asztalra csak eltartják őket. Én ezt nem akarom."

Rosszak az ismerőseid, keress újakat.

Mert az aztán letett valamit az asztalra, akinek az az élete, hogy bejár dolgozni, aztán péntekenként elmegy szórakozni - mondom ezt úgy, hogy én is ezt csinálom, mert nem szeretek tanulni, munka mellett sokkal több időm van a hobbijaimra. De ez egy egyéni döntés kérdése, ne csináljunk már úgy, mintha a továbbtanulás nem lenne ugyanolyan hasznos és értékteremtő, mint az, ha valaki munkába áll.

Neked kell eldöntened, mit kezdesz az életeddel, apád meg a haverjaid befolyása nélkül, mert nem ők viselik a következményeit egy életen át, hanem te.

2020. jún. 15. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!