Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem mindegy hogy rakom bele a...

Nem mindegy hogy rakom bele a kávét a gépbe?

Figyelt kérdés

Anyukám előbb a vizet teszi be, majd a kávét. Én fordítva, mert úgy szoktam meg. Beszólt, hogy ő ezt nem így szokta.... Mondom jó, én viszont így szoktam, mert egyébként tök mindegy. De azt mondja ezt nem így kell, előbb a vizet tegyem bele. Megkérdeztem miért? Indokolja meg miért előbb a vizet kell beletenni? Nem tudta megmondani, csak azt, hogy ő úgy szokta, meg hogy ha másodszorra rakom a vizet, akkor nehogy elfelejtsem és úgy indítsam el. Moondom wtf???!! Ez az indok? Úgy érzem megint csak belém akart kötni, vagy rosszul látom?

L/24

2020. jún. 14. 15:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%
Korábban is elkezdhet ragaszkodni az ember a kis szokásaihoz.
2020. jún. 14. 16:40
 12/16 A kérdező kommentje:
Jó, én nem is azt mondtam neki, hogy ő csinálja máshogy.
2020. jún. 14. 16:43
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám abba köt bele mindig, hogy "rossz" irányba keverem a tojást ha rántottát csinálok.... Szerintem szimplán ne foglalkozz vele.
2020. jún. 14. 18:22
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha átfolyós a kávéfőző, akkor előbb a kávé, ha olyan, mint a Szarvasi, espresso készítő, akkor előbb a vizet teszem bele, és be is kapcsolom utána egyből, szóval addig már melegszik, mire a kávét beleteszem a szűrőbe. így logikusabb, időtakarékosabb :D
2020. jún. 14. 18:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Abban igaza van anyadnak, hogy bizony elofordulhat, hogy egyszer viz nelkul inditasz majd el egy kavefozot.. es hat viz nelkul amiket en ismerek azok gazabbak (leeg, besul) elinditva, mintha kave nelkul inditanad el.

De te meg feltetelezed magadrol, hogy sose fogsz igy jarni es sose felejtened el se a kavet es se a vizet. Ezert nem is erted anyad hulyeseget.

Erre csak annyit meselek. Masodik munkahelyemen egy mar sokadik kavefozogeppel talalkoztam (a klasszik szarvasival). Mindig lattam a titkarnot, hogy beleonti felul a vizet, betolti a kavet bekapcsolja...na egyszer nekem kellett reggel kavet foznom. Hozok vizet (ugyanabba az uvegben mint o szokta) betoltom stb. aztan tele lett a kavekionto es omlott mindenfele a kave. Ugyanis egy nagyon fontos dolgot elfelejtettem, hogy bizony az amit a vizbetoltesre hasznalt uveget (a kavekionto nem fert oda, mert alapbol masok abbop toltik bele a vizet) o csak egy bizonyos jelig toltott meg. En ...meg azt sose figyeltem. Na azota kinosan ugyelek hogy mennyi vizet mibol meddig hogy toltok milyen kavefozobe😂.

Kotyogos robbant is fol. Az egy masik sztori. Anyad tapasztalt es ideges. Ha nala vagy ugy csinald ahogy mondja amugy meg ahogy akarod vagy akkor csinald amikor nem latja es akkor nincs konfliktus.

2020. jún. 14. 22:46
 16/16 anonim ***** válasza:
Sőt, amit én észrevettem, hogy mivel nálunk is másképp főzik a kávét, (otthon gyengébben szeretik, félig töltve a szűrőt, én meg erősen, és emiatt otthon mindig rám szóltak ,hogy ne tegyek bele sok kávét), hogy ha úgy csinálom, ahogy kérik, akkor később maguktól is kedveskednek. Nálunk pl anya direkt főz nekem egy erőset külön. Aranyos :)
2020. jún. 14. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!