Normális,ha apám megtiltja hogy cigizzek?
20 éves vagyok és otthon lakok, de saját keresetem van.
Apám nem tudja, hogy cigizek meg amúgy is csak néha szoktam, egy héten 1-2 alkalommal.
Mindig elmondja, hogy megver ha megtudja meg letöri a kezem.
Hogy hová lett a nem dohányzó pénze? Két évi (két személy) cigarettájuk árán elmentek nyaralni, wellnesezni. Hogy a cigis is volt? Persze, volt, de nem olyan elegáns helyen!
A mi esetünk:
Amikor a gyermekeink megszülettek, mindegyikük nevére nyitottunk egy-egy takarék betétkönyvet. Havonta betettük azt, amiről gondoltuk, hogy átlagban elcigarettáznánk. Amikor 18 évesek voltak (1980-as évek), átadtuk nekik a betétkönyveket (nem kis összeggel!). A nem elszívott cigaretta ára mindig valahol megvan. Van, aki eltotózza, aztán vagy megtérül neki, vagy nem...
Próbálná nekem mondani apám, hogy megver.
Hülye tahó, proli apád lehet.
Sajnállak.
Egyébként nem tilthatja meg, főleg h alig szívsz.
Öreged meg gondolom piál, de hogy nem tiszta fialás az tuti.
Aki veréssel fenyegetőzik az egy primitív barom állat.
Nem, nem normális. Egyrészt 20 éves vagy, felnőtt, nincs beleszólása abba, hogy cigizel-e, másrészről meg apádról mindent mondanék a leírás alapján, csak azt nem hogy "jót akar". Persze, azzal hogy tiltja meg veréssel és kézeltöréssel fenyegetőzik?? Jesszus, normális ember, szülő nem agresszióval meg fenyegetéssel próbál jót akarni a gyerekének..
Nyilván bent a házban ne cigizz, ez oké, de a házon kívül akkor gyújtasz rá, amikor akarsz. De én a helyedben minél hamarabb lelépnék otthonról, mielőtt még apád beváltja az egyik ígéretét....
Valószínűleg ezt azért nem gondolja komolyan, kivéve, ha más miatt is bántalmazott már fizikailag.
Egyébként nagykorú vagy, miért engednéd, hogy megtiltson bármit?
Ha az ő házában laksz, max azt mondhatja, hogy ott ne, de ennyi.
Egyébként jót akar vele, de a legtöbb szülő miközben ilyesmit mond, legbelül tudja, hogy nem sok hatása lesz, pláne egy felnőttnél.
Hogyha kb minden nap veszel egy doboz cigit (pl. 2000 ft), akkor az egy évben (2000×365) az 730.000 ft. Most ez csak példa, de ha cigizel addig, maig nincs gyereked (pl. 30 eves kor), akkor az 10×2000×365=7.300.000 ft.
Aztán ezt még lehetne tovább számolni, ha negyven, akár ötven éves korig cigarettázol.
Te döntésed.
#17 azért ott nem tartunk még szerencsére, hogy 2000 Ft legyen egy doboz cigi
1200-1500 között van a legtöbb
Plusz senki (vagy legalábbis az emberek nagy része) nem rak félre csak úgy 2000 forintokat naponta, hiába nem dohányzik, elmegy másra.
Ráadásul aki a kérdést feltette, írta, hogy heti 1-2 szálat szív el, az kevesebb mint egy doboz havonta.
Amúgy sem értem miért kezdett el mindenki a kérdező pénztárcájában turkálni, amikor a kérdés egyáltalán nem a pénzről szólt.
Csak jót akar neked! Nem akarsz tüdő és gége rákot kapni. Heti 1-2 alkalom nem sok, de ez könnyen lesz több is később.
Amíg az Ő házában laksz, addig az van, amit az apád mond.
Ha egyszer apa leszek, én sem fogom megengedni és tűrni a cigizést, egyszerűen gyűlölöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!