Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselekdik anyámukám...

Miért viselekdik anyámukám ilyen furán?

Figyelt kérdés

Mostanában olyan fura.. És folyton ilyen csapda helyzetekbe állít, amiből nem tudok kikerülni, mert minden válasz rossz.

Pl ma is kérdezett valamit, hogy milyen volt a kresz tanfolyamon, én válaszoltam miközben jöttem le a lépcsőn, és mire leértem, akkor anyám lecsapta a laptopját, felpattant vigyázzba állt elém és mondta, hogy máris itt vagyok figyelek nem dolgozom, azonnal rád figyelek. eénézést, hogy megvárakoztattalak. Én nem értetlenkedve mondom ,hogy dehát anya mi a baj? Ő meg már üvölt velem és mondja, hogy most már mondjad már nem dolgozom!

Mi a franc baja lehet? Ő kérdezett, én válaszoltam, de közben meg mintha elfelejtené és másra figyel, aztán meg rajtam veri le, hogy válaszolni merek.

2020. jún. 2. 14:22
 1/7 A kérdező kommentje:

És folyton úgy tesz, mintha én egy kis úrfi lennék akinek minden azonnal kell és csak szolga kell nekem. NEM ÉRTEM!!!

Ott is amikor váalszoltam neki, egyből úgy megjátszotta magát, hogy minden ledobva jön ahogy csettintek.

2020. jún. 2. 14:24
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
Ezek ilyen enyhe narcisztikus tünetek vagy mártírkodás, ami anyáknál sajnos elég gyakran előfordul a gyerekkel szemben, aki sokszor észre sem veszi hogy ez rossz, vagy elfogadja ezt a viselkedést, mert az anyjuknak mindent elnéznek. Próbálj ne reagálni az ilyen kirohanásaira, ne sértődj meg, ne kiabálj, mert az csak olaj a tűzre. Viselkedj semlegesen, mutasd, hogy ezzel nem tud hatni rád. Ha normálisan beszél veled, olyankor pedig legyél vele kedves.
2020. jún. 2. 14:33
 3/7 A kérdező kommentje:

én mindig kedves vagyok vele :( csak már félek bármire is válaszolni, vagy csak egyszerűen megszólalni. Mert félek, hogy ilyen lesz. Gondolj bele.

Megkérdezik tőled: Milyen napod volt? Te erre válaszolt, hogy háát egész jó, csak 3x kellett körbefutni az iskolát. És errelecsesznek, hogy miért zavarsz folyton, nem látod, hogy dolgozom stb..

Megkér valamire az általad legjobban szeretett ember, aztán lebasz érte, mert megtetted.

2020. jún. 2. 14:45
 4/7 anonim ***** válasza:
71%
Lehet stresszes a munka miatt
2020. jún. 2. 15:20
 5/7 A kérdező kommentje:
De attól még nem kéne így viselkednie velem. Válaszoltam egy kérdésére. ha nem váalszolok utánam jön, hogy mi a bajom aztán válaszolnom kell és kész a baj, ha meg válaszolok, akkor meg ugyanez, csak gyorsabban
2020. jún. 2. 15:36
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
Mártírkodik, provokál ilyenkor. Úgy forgatja, csavarja a dolgokat, hogy ő legyen sajnálva, még te érezd rosszul magad, pedig semmit nem csináltál. És nem érted mit tettél, lesed hogy tudnál kedvében járni, kiengesztelni. Vannak ilyen emberek, az én környezetemben is, sajnos nagyon nehéz velük. Szerencsére tudom tartani a távolságot tőlük. Ha szülő ilyen, ott már nehezebb. Nyilván szereted. Ilyenkor, mikor kitör a hiszti, ignorálni kell, nem reagálni rá. Nyugodtnak maradni. Ne lássa, hogy bűnösnek érzed magad. Semlegesen kell válaszolni, ha válaszolsz, akkor is ha ő már kiabál. Esetleg meg lehet mondani neki szépen, kedvesen, hogy majd megbeszélitek, ha megnyugodott. Ne félj tőle, ő ilyen, meg kell tanulni kezelni. :)
2020. jún. 2. 16:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez a helyzet itthon. Mindenki pihen és vakációzik egész évben, csak ő dolgozik, legalábbis a kis világában. Egyébként meg rálőcsöl minden feladatot másokra, rokonokra, nagyszülőkre is, függetlenül a koruktól, aztán sajnáltatja magát, hogy ő mennyire kimerült a sok munkában (amit laptopról intéz, napi fél-egy óra alatt). És ha ideges, neki is vannak ilyen kirohanásai: szinte szándékosan gerjeszt feszültséget, hogy ha valaki arra rosszul reagál, akkor neki eshessen. Én ilyenkor ugyanúgy megyek tovább, mintha mi se történt volna, elkezdek valamit mesélni, amit korábban kérdezett, aztán akkor nem nagyon tudja magát a padlóhoz verni, mert az kicsit nevetséges lenne, ha a semmin is nekiállna veszekedni.
2020. jún. 2. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!