Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg a lányomnak,...

Hogy mondjam meg a lányomnak, hogy ne passzolják le nekem folyton az unokámat, hogy ne bántsam meg?

Figyelt kérdés
Utóbbi 2 hónapban minden péntek délutántól vasárnap estig nálam van a 4 éves unokám. A lányom azt mondja nem bír vele mert folyton unatkozik otthon. Szeretem az unokám és szeretem ha ott van, de nem haladok a házimunkával mert hétköznap még dolgozok. Hétfőtől megy oviba abba bízok akkor megembereli magát a lányom, mert nem is dolgozik most, hátha így kipiheni magát végre és hétvégén nem szól megint, de ha nem akkor valahogy megmondom neki, de annyira kellemetlen és bánt is a dolog. Nagyon sértődős a lányom félek, hogy utána meg nem fognak sose jönni.

#Unoka, gyerek,
2020. máj. 21. 15:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%

Nem tehetek róla, de én annyira haragszom az ilyen anyukákra! Nem dolgozik, és elfárad az egész heti gyerekkel való együttlétbe? Mi lenne, ha dolgozna is? Pont az ilyen szülők szokták a pedagógusokat is mindig számon kérni, mindenbe belekötni, folyton elégedetlenkedni, ők mondják meg mindig a tutit, holott nekik fogalmuk sincs arról, mit kezdjenek a saját, egyetlen gyerekükkel. Kinek szüli az anya a gyereket? Az intézményeknek, nagyszülőknek?

A ti esetetekben még az is vicces, hogy ő nem dolgozik, ellenben te igen, mégis miért gondolja a lányod, hogy neked nincs szükséged pihenésre, vagy nem fáradsz el egész héten?

Én simán megmondanám, hogy itt a vége , pont.

2020. máj. 21. 20:49
 12/15 A kérdező kommentje:
Azaz igazság, hogy tényleg nagyon eleven kislány meg 5 percig nem képes lekötni magát egyedül. Mindig péntek délután megfőzök hétvégére mert nem tudok tőle főzni megmondom az őszintét folyton ott ugra bugrál. Most este hívott a lányom, hogy holnap este hozhatják e mert csinálni akarják a kertet, de megmondtam, hogy most nekem is csinálnom kell kint is bent is a dolgom úgyhogy most ne hozzák már de vasárnap várom őket ebédre. Így nyugodtabb vagyok, nem sértődött meg úgy hallottam a hangján.
2020. máj. 21. 20:55
 13/15 anonim ***** válasza:
72%

Persze, hogy nem sértődött meg, mert tudja,hogy erősen túlzásba vitte. Állj ki magadért, nem neked szülte a gyereket.

Az én szüleim meg az anyósom is ígértek fűt fát, csak hogy legyen unoka. Majd ők minden hétvégén vigyáznak a gyerekre. Nyilván nem szültem, mert tudom jól, hohy ebből max 2 hétvége lenne és nem bírnák tovább. Annó az én nagyszüleim is kiakadtak, ha több napot voltunk náluk. Azért meg nem kell szülni, hogy minden hétvégén másra sózza. Vagy vegyen fel bébiszittert,ha annyira nem bírja.

2020. máj. 21. 21:37
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Szeintem vasárnap nyugodtan elmondhatod neki, hogy imádod őket, de minden hétvégén nem győzöd munka mellett. Szívesen vigyázol rá, de nem minden héten. Dobd fel, hogy mondjuk havi 1 hétvégét tudsz vállalni, vagy amennyit jónak érzel.

Nekem 6 éves a fiam, ö is igazi ugribugri sajtkukac, imádják egymást anyummal. Igen, nagyon nehéz 10hete itthon, ráadásul én home officban dolgozok is, de eszembe se jutna minden héten lepasszolni, és nem azért mert nem esne jól a pihi, és a nyugi,hanem mert féltem anyut, még sokáig szükségem van rá❤

2020. máj. 21. 22:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Én is itthon vagyok három hónapja a nagyon eleven négyévessel, és mellette tanulok az iskolás tesoval. Ja, és dolgozom is home officeban. Férj reggel 7től este 7ig nincs otthont. Nekem is sok volt már az összezártság, ahogy szerintem mindenkinek. De rohadtul nem lett volna pofám minden hétvégén az anyamra testalni a gyerekeket, pláne nem úgy, hogy péntek estétől vasárnap estig. Voltak nála ez idő alatt, igen, mert nekem is véges az energiám, de összesen két napot. Egyszer reggeltől estig, egyszer délelőttől másnap délig. Ennyit tudott vállalni anyám, aki szintén dolgozik még. És eszembe sem jutott volna megsértődni, ha nemet mond. Nem a szolgám, hanem egy felnőtt ember, akinek ugyanúgy van dolga, élete, mint akárki másnak.
2020. máj. 22. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!