Miért évül el minden hiba a családban?
Figyelt kérdés
Anyám minősíthetetlen volt velem nem egy alkalommal. És ő várja hogy én tegyek a kapcsolatunk érdekében. Amikor felhozok régi dolgokat amikkel megsértett azt mondja nem a felnőtt dolga bocsánatot kérni. Erre az eszement logikátlan baromságra csak annyit tudok mondani hogy én is felnőttem... Nálunk a családban mindenki fátylat borít a régi sérelmekre és kényszeredetten mosolyog a másikra amihez nekem nincsen már energiám.
Nálatok hogy szokott ez lenni?
2020. máj. 21. 08:55
12/16 anonim válasza:
Igen, legalább 1-2 példával illusztrálhatnád a kérdésed, akkor jobban tudnánk a válaszokhoz hozzáállni.
13/16 anonim válasza:
Nem dologoztad fel a regi dolgokat, anyad nem szeret, jol erzed. A tobbieknek igazuk van. Mar nem kene ezekkel foglalkozni. Csakhogy ez nem lehetseges. Mert szobeli, erzelmi bantalmazas kezelesehez terapia es evek szuksegesek, hogy a helyen tudd kezelni, de orokre nyomot hagy. Sajnos.
14/16 anonim válasza:
Ha anyád nem partner a jó kapcsolat kialakításában, és még mindig téged hibáztat, akkor rá kell hagyni és lelépni mellőle. Hátra se nézni.
Neked meg terápiára lenne szükséged, hogy fel tudd dolgozni a történteket.
15/16 anonim válasza:
Felolem lepontozhatsz, de ha meg akarod tartani az ep eszedet, akkor kenytelen leszel szembenezni azzal, amit irtam a 13-asban. Amig ez nem tortenik meg, csodat se varj. ;-)
16/16 anonim válasza:
Ha ilyen tiszteletlenül bánt veled akár korábban, akár most rendszeresen; akkor minek találkozol vele? Vagy, ha még vele laksz, akkor ne ezen morfondírozz, hanem azon legyél rajta, hogy igyekezni minél hamarabb elköltözni tőle. Nem kell jópofiznod senkivel; fárasztó, én se tenném. Legyél olyanok társaságában, akik mellett nyugodtan önmagad lehetsz. És akkor ez neked is jó önmagad számára is egyrészt ez a szabadság, nincs ez a "bájolgunk egymásnak, de közben utájuk egymást; én is tudom, hogy ő is utál, ő is tudja, hogy én is utálom." és akkor ez a feszült hangulatú ilyen megjátszás; hogy meg kell feszülni, hogy erőltetetten jópofizz a másikkal; másrészről meg ---szintén abból adódóan, hogy önmagad lehetsz; nem kötnek beléd azért, hogy amilyen vagy. Hanem mondjuk pont azért fognak szeretni. Tehát ne ebbe a vergődő/halott(?) kapcsolatba tedd bele az enerigáidat, hanem arra kezdj el hangolódni, hogy majd milyen jó lesz; ha sikerül elköltözni innen,és akkor nincs több jópofizás, meg ilyen alakoskodás, vagy miez, szóval ez a megjátszott "minden rendben van" -állapot, ami mindenkit kiidegel, hanem nem is találkoztok, nincs kontakt, így béke -és nyugalom van. :) Szóval lehetőleg igyekezz elszakadni tőle, leválni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!