Miért nem hagyja anyukám, hogy vírusírtót telepítsek a gépére?
Windows 8.1-van a gépén, és olyan szinten vírusos, hogy hányok ,ha ránézek. a youtube-on nincs aerebbi ideó ami nomrál esetben jobb oldalt egymás alat szokot lenni, most körbefut a videó körül. A gmail-je is valami borzalom a spam-ben napi kb 4-6 millió üzenet érkezik. szó szerint!!!
csoda, hogy nem ugrálnak majmok az asztalon. Nincs vírusírtója. Először azt hittem, hogy viccel. 4 éve úgy használja, hogy még egy ingyenes sincs rajta.
Amikor mondom, hogy najó felrakok egyet, akkor mondja, hogy jaaaj azt ne, mert akkor nem fog működni. frissíteni akar folyton, de ha frissítek, akkor nem működik sok program.
Anynira szeretnék segíteni neki, de nem hagyja. olyan fszságokat mond, hogy az valami katasztrófa. És féltem is a saját gépemet, mert ha üzenetet küld nekem, azzal is átjöhet valami.
Ne nyúlj hozzá. Majd lefekszik magától (mondjuk, én lehet picit segítenék benne, de én egy mocsok vagyok), és akkor újra lehet telepíteni.
A fontos dolgok azért legyenek lementve.
Ha nem akarja, hát nem akarja, ne erőltesd. Mondjuk, el nem tudom képzelni, hogy lehet ennyi vírust bekapkodni?? Nekem már kb. egy éve nincs vírusirtó a régi gépemen és érdekes módon azóta minden tiszta. Előtte gyakran kellett rendszer-visszaállítást csinálnom, mert mindig akadt valami gebasz és lassú is volt. Néha ráküldök valami ingyenes vírus-kergetőt, de ritkán van szükség rá.
Majd ha netán behal anyukád gépe, gondolom, el fogja fogadni a segítséged.
Nem derült ki, hogy miből gondolod, hogy "olyan szinten vírusos" az a gép.
A spam leveleknek ehhez semmi köze. A YT sem vírustól olyan.
Mi nem működik a frissítés után?
Azt a gépet újratelepíteni kéne, mert ezek szerint minimum 4 éve nem volt.
Egy informatikus.
Ülj le mellé és egy online víruskergetővel nézzétek át a gépét. Ragaszkodj hozzá, hogy ülje végig az egészet.
Monddd meg neki, nem telepítesz semmit, onlne fog menni a vírusirtás. Talán rájön, mivel van tele a gépe.
A vírusírtók tényleg nem sokat érnek. Az ilyen adware-eket és malware-eket és a nem odaillő programokat, böngészőbővítményeket el kell távolítani. Akár egyszerűen sima eltávolítással is lehet. Nem rejtőzködőek. Bár egy malwarebytes igazán meg tudja könnyíteni a dolgokat.
Utána egy adblockkal megtámogatott normális böngésző (chrome, opera, firefox), és a beépített windows vírusírtó (nem emlékszem a nevére, essentials? Vagy defender?) tökéletesen elég.
Mondjuk aki totál analfabéta a gépekhez, és össze-vissza kattintgat mindenhova, az megérdemli, hogy ilyen gépe legyen. Talán ebből tanul, hogy el kéne olvasni, mit engedélyez, mit telepít... nem is értem. Ezek a reklámvírusok manapság csak engedéllyel tudnak települni. Azt meg a felhasználó adja meg. Anyud buta a gépekhez, van ilyen.
Ha pedig végeredményben neki jó ez így, hát hadd szívassa magát! 😃 Ezzel nem tudsz mit tenni. Szard le, ha nyafog miatta!
1. A spam nem a vírustól van, hanem mert minden sz.rra feliratkozik.
2. A youtube nem lehet vírusos, valószínű olyan fos bővítményeket telepített akarva/akaratlanul, hogy emiatt csúszik szét az oldal.
3. Ha egy kicsit is értesz az informatikához, akkor nem tud e-mailbe olyat küldeni ami megfektetné a te gépedet is. Kívéve persze, ha küld pl.: egy eznemegyvirus_nyugodtantelepítsd.exe fájlt, amit te nyugodt szívvel telepítenél..
4. Az én gépemen már évek óta a defender is ki van kapcsolva, meg mindenfajta szír-szar vírusírtó, mert ez is erőforrás és ez is belasítja valamilyen szinten a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!