El szeretnék mondani valamit a nagymamámnak, de félek, hogy anya megtudja. Mit tegyek? 17l
Szeretnék végre coming outolni valakinek a családból. Az anyai nagymamám viszonylag elfogadónak látszik a témában. Ha társasozáskor a háttérzajnak megy valami tévéműsor és szóba jön bármi LGBTQ téma általában érdeklődő, és vagy semleges, vagy pozitív reakciója van hozzá. Ezért neki szeretném elmondani, hogy biszexuális vagyok(általában a lányok jönnek be inkább). Csak azért szeretném, hogy tudja, mivel nagyon rossz, hogy senkivel nem tudom megbeszélni, ha alakul valami egy lánnyal, meg igazából vele a legjobb a kapcsolatom az élő rokonaim közül.
Viszont ezzel a gondolattal csak egy baj van. Az anyám. Ő nagyon erősen homofób, ha a tévében megy valami olyan, akkor odrítozva elkapcsol, még akkor is, ha futólag kerül bele a filmbe, amit nézek éppen. Mindig teszi a gusztustalan megjegyzéseit, hogy tuti "b*zi" vagyok és csak azért fogadom el a "selejtes" embereket, ha összejövök egy lánnyal akkor elrontom az életem, meg az természetellenes. Meg, hogy ő majd unokát akar. (Én vagyok az egyetlen gyereke, plusz ha hetero lennék, se valószínű, hogy az unoka dolog meglenne. Egyszerűen kiráz a hideg a gyerekektől.) Egyszer azt mondta, hogy ha barátnőm lenne, akkor ő nem menne velem utcára, minden áron meg akarna változtatni, talán kidobna. Szerintem még meg is ütne.
Attól félek, hogy ha coming outolok a nagyimnak, akkor elmondja anyunak. Nem feltétlenül azért, mert ellenzi, hanem ha mondjuk mondok valami pozitívat, akkor lehet boldogan megosztja anyámmal. Igazából mama már közel van a 80-hoz és ilyen téren néha feledékeny. Nem túl sűrűn, de félek, hogy pont ennél lesz az.
Ti mernétek a helyemben coming outolni a nagymamátoknak?
Szerintem kedves Kérdező, már a nagymamád és az anyád is tudja, pont ezért ilyen a reakciójuk.
A nagyi azért olyan elfogadó, ha a tévében LGBTQ téma megy, hogy te jól érezd magad, anyád meg inkább nem akar szembesülni a tényekkel, azért mond olyanokat, hogy:
" Mindig teszi a gusztustalan megjegyzéseit, hogy tuti "b*zi" vagyok és csak azért fogadom el a "selejtes" embereket, ha összejövök egy lánnyal akkor elrontom az életem, meg az természetellenes. Meg, hogy ő majd unokát akar."
Vagy:
"Egyszer azt mondta, hogy ha barátnőm lenne, akkor ő nem menne velem utcára, minden áron meg akarna változtatni, talán kidobna. Szerintem még meg is ütne."
Ne haragudj, de nekem, vagy a másik több millió heterónak miért nem mondanak ilyeneket?
A legegyszerűbb lenne, ha rögtön anyádnak tálalnál ki, jobb ha túlesel rajta, nem kell évekig konspirálnod. Megdicsérve persze nem leszel, ennek a hírnek még elfogadóbb szülők sem szoktak ovációban kitörni.
Esetleg mondd meg a nagyinak, hogy ez egyelőre titok és csak ő tudhatja. Majd amikor eljön az ideje, te akarod elmondani anyádnak!
Bár szerintem is már sejtik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!