Attól mert néha eszembe jut mi lesz az örökségemmel, vagy mit kezdenék vele, gonosz vagyok?
Ha szuleid vagy a nagyszuleid akik mar emlitettek te orokolnel utanuk, betegek es 80 pluszosok akkor nyugodtan fantazialj. Amugy ne. Tiszteletlenseg.
Nalunk a csaladban egyebkent aki az idosebb (kortol fuggetlenul) es mar van valamije, kell hogy szoba hozza vagy hozhatja szoba az orokseget.
Valahogy igy: nagymama azt mondja ez a lakas majd az unokake lesz, vegrendeletben fogjuk ezt tisztazni. Es akkor meg lehet kerdezni, mire gondol a nagymama pontosan es miert? Vagy apam azt mondja idosfiam a hazunkat ugyis te oroklod a hugoddal. Jo lenne ha nem adnatok el hanem valamelyikotok ide kotozne csaladostul, ha ti, kkor a hugodeknak a befektetesi kotvenyeinket adnank es neked meg igy is a haz egy reszet ki kellene fizetned neki. Te errol mt gondolsz? Es akkor lehet mondani huuuu ez nagyon nem okes...
De magamtol sose abrandoztam arrol, hogy mit fogok orokolni. Foleg hogy minden folyamatosna valtozik es ki tudja a vegen lesz e orokseg. Inkabb eljenek a szzleim sokaig es jo egeszsegben.
Nem kívánom senkinek a halálát. 60-70 körüliek.
Azzal kapcsolatban jutott eszembe, hogy vidéki, falusi ingatlant fogok örökölni egyszer és hogy inkább eladnám, mint odaköltözzek.
Jelenleg albiban lakom Pesten és szóba került otthon, hogy a haláluk után lakjak a tanyán és mondtam, hogy nem. Eladom majd. Falun nincs annyira munka meg élet sem. Nekem meg két diplomám van a BGF-ről és van bőven munka Pesten.
Hát nem semmi a legtöbb ember, mennyire tabu téma náluk a halál és a pénz. Nincs semmi kultúrája a legtöbb embernek, hogy erről a témáról értelmesen tudjon beszélni érzelmek és őrjöngés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!