Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi van olyankor ha a gyerekem...

Mi van olyankor ha a gyerekem apja lassan egy éve nem keresi a gyereket, mi pedig fogjuk és elköltözünk másik városba és megváltoztatom a számom?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 24. 16:14
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
11%

Legalább a szamid küld el neki, ne légy sunyi, mégiscsak az ő gyereke is!

Amúgy úgy bírom, itt problémázol ezen, aztán nekem meg csak tippjeim vannak arra nézve h ki a fiam apja mégse irkalom ki! Azt se tudom miből fogom tudni a jövőben eltartani (van pénzem, meg dolgozom, de nem akarok egész életemben csak egy egyszerű kis munkásként élni). Vannak terveim nekem is, van eszem is, mégse könnyű. Érettségiztem, mennék főiskolára, de oda már nyelvvizsga is kéne, plusz az államira bitang nehéz bejutni, úgyhogy maradni a saját finanszírozású fősuli, de nincs rá pénzem. Van 2 konkrét tervem is, vagy tolmács/fordító akarok lenni, vagy masszőr. Mindkettőhöz értek, de a masszőr cucchoz egy ágy rengeteg pénz, ahhoz hogy meg tolmácsolni tudjak (szerencsére jó a nyelvérzékem) el kéne mennem felnőtt logopédushoz, mert nagyon hadarok. Tudok is egyet ingyen, fel is hívom holnap. Bocsi az offért!

2020. ápr. 24. 18:06
 22/35 anonim ***** válasza:
70%

"mégiscsak az ő gyereke is"

Ja, nagyon érdekelheti, ha egy éve feléje se nézett.

2020. ápr. 24. 18:21
 23/35 anonim ***** válasza:
40%

"nem akarom hogy egyszer csak eszébe jussunk és váratlanul felbukkanjon"

Hát pont erre nincs lehetőséged. Sőt ha az ország túlvégébe költöztök még neked kell fizetni az oda-vissza utazása költségeit. A láthatás korlátozása miatt meg természetesen beperelhet.

2020. ápr. 24. 18:58
 24/35 anonim ***** válasza:
31%
Régen mi is költöztünk párszor, apám sosem lakott velünk. Annyira gyakran nem is látogatott meg. Már nem tudom, honnan tudta meg, hogy hol lakunk. Anyám munkahelyét tudta talán, onnan biztos meg tudta találni. Akkor még mobiltelefon sem volt, és otthon sem volt telefonunk.
2020. ápr. 24. 19:17
 25/35 A kérdező kommentje:
Hát ezt amúgy elég igazságtalannak érzem, hogy tegyük fel az apa 1 éves korától nem is találkozott a gyerekkel, évekkel később meg előkerül és kénytelen vagyok odaadni a gyerekemet olyannak akit nem is ismer meg még el is viheti magával?
2020. ápr. 24. 19:40
 26/35 anonim ***** válasza:
18%

A kapcsoattartasi jogot sertened meg ezzel. Es ha apukanak megis eszebe jut keresni a gyereket, akkor sajnos joga van hozza. De valaki irta hogyan lehet elintezni (hacsak apuka a kiertesiteskor megis elo nem hozakodik a na de mostantol becsuletesen elviszem x hetente a gyereket szoveggel), hogy a lathatas is megszunjon. De telefonon akkor is kereshetne.

Ugyanigy a nagyszuloknek is van kapcsolattartasi joga toluk se lehet azt megvonni csak ha valami csunyasagot csinalnak.

Azon azonban ne aggodj, hogy majd elokerul es jaj idegen lesz a lanyanak. Hat akkor idegen lesz, de a lanyod meg majd eldontheti elmer e vagy el aar e menni az apjaval es megismerkedni vele. Erre tudok egy nagyon szep tortenetet, ami csupa pozitivummal zarult. Apuka otthagyta anyukat es a kislanyat aztan felejuk se kopott hosszu hosszu evtizedekig. Annyit tudtak rola kulfoldre utazott, ott telepedett le es talan lett is uj csaladja.

Aztan egyszercsak apuka jelentkezett idosen megfaradtan tele buntudattal es bekulni akarassal. Felvette a lanyaval a kapcsolatot, akinek akkor mar felnott gyerekei voltak es vegul talalkoztak volt nagy siras rivas beszelgetes aztan ujabb talalkozas. Vegul kulfoldre kiutazott a lanya latogatoba megismerkedett az ottani csaaddal, aztan kiutaztak a lanya felnott gyerekei is majd ok is jottek ide nyaralni. Azota is tart az apa es lanya kozott a kapcsolat es jo a viszony. Persze kihagyott evtizedeket nem lehet potolni, de felnottkent is jo megismerni, hogy megis ki is az apank, miert tunt el es persze vegul nyerni azzal, hogy az unokak kapnak egy nagyapat. Nem mellesleg segiti is most oket anyagilag es jo fej, mert az oroksegebol se fogja oket kizarni. De ettol fuggetlenul az emberi resze a lenyeg.

A lanyod is meg fogja becsulni a neveloapjat es sokkal jobban fog kotodni hozza, de ha idosebb lesz mar csak a sajat szemelyisegfejlodesekor vagy felnottkent nagyon erdekelni fogja megis miert lepett ki az edesapja az eletebol. Es ha szerencseje van majd lesz valamilyen viszony (ugy ertem kapcsolat) koztuk, es epp ezert neked nem kellene csak ugy "eltunnod", hogy az uj szamodat se tudja az edesapa.

2020. ápr. 24. 20:50
 27/35 anonim ***** válasza:
21%
Miért ne költözhetnél? Nem kell hozzá az engedélye és nem is a kérdezőnek kell állnia azt, ha neki ez plusz ktg-be kerül, bár ha egy éve tojik a gyerekre, akkor az elég sok mindent elárul róla...
2020. ápr. 24. 23:12
 28/35 anonim ***** válasza:
19%
24. voltam, most boldogok vagytok, hogy lepontoztatok? Remélem, örültök neki most, meg hogy ilyen király életem volt, hogy én is alig láttam apámat, olyan is lett minden, ehhez még lepontozás nagyon kellett!
2020. ápr. 24. 23:22
 29/35 anonim ***** válasza:
38%

Ehhez törvényileg nincs jogod. Persze igazságtalan, ha 1 éve nem jött, de meg kell, hogy értsd, hogy a láthatás a gyerek joga. Senkinek sem szabad korlátozni azt!

Amúgy ne izgulj, nem fog ő menni, ha eddig se érdekelte szegény gyerek :(

2020. ápr. 25. 01:13
 30/35 anonim ***** válasza:
83%

"Hát ezt amúgy elég igazságtalannak érzem, hogy tegyük fel az apa 1 éves korától nem is találkozott a gyerekkel, évekkel később meg előkerül és kénytelen vagyok odaadni a gyerekemet olyannak akit nem is ismer meg még el is viheti magával?"

Bizony, kénytelen vagy oda adni. De leírtam már legalább háromszor, hogy kerned kell a kapcsolattartás megszüntetését. Ha egy éve nem érdekli a gyerek, esélyes hogy enm is fogja és önként, dalolva le is mond róla.

2020. ápr. 25. 07:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!