Váltott vagy egyszülős elhelyezés a jobb a gyereknek? Mi a véleményetek?
Az ügyvéd ezt valószínűleg a ti konkrét eseteteket ismerve mondta. Távol álljon tőlem, hogy látatlanban felülbíráljam a kollégát. Én ÁLTALÁNOSSÁGBAN beszélek. Sokszor kerül manapság apához a gyerek.
A megegyezés pedig mindig jobb, ez nem is lehet kérdés, mint a végtelen pereskedés.
A váltott szülős az nem jó szerintem, de ugyanakkor a párod álláspontja is érthető,2 hetente egy nap nem lehet apának lenni . Sosem lesz teljesértékű szülő többet,ha nálad lesz a gyerek,vagy fordítva,ezt el kell fogadni .
Ettől függetlenül egy felszínes,jónak mondható kapcsolatot fent lehet tartani ,nálunk is ez volt,de őszintén nem sok kötődésem van az apám felé,és senkinek,akit én ismerek és elvált szülők gyereke. És igaza van,hogy eltávolodik tőle a gyerek . Hogy is ne távolodna ? Sosem lesz ott,amikor szükség lenne rá. 2hetente 1 nap elmenni állatkertbe vagy moziba,az nem gyereknevelés .
Ezért is baromira szomorú ,hogy ennyien elválnak ,még alig született meg a gyerek de már nincs családja
Egyenlo atanyban valtas a leheto legrosszabb.
3 eves volt a gyerekem amikor valtunk. Akkoriban nagyon utanaolvastam es meggyozodesem es azota lattam is csaladban mas kicsinel, hogy a gyereknek az kaosz. Hiaba minden igyekezet egyszeruen nincs egy fix fogodzoja.
Apukak szeretik ezt kisirni, hogy ne seruljon az inerzetuk hiusaguk egojuk akarmijuk, de a gyerekeknek nem jo.
Viszont a minden hetvegen odaadod ugyanugy szivas lesz.
A kethetente meg tenyleg lehet keves.
Probalj olyan ajanlatot tenni neki ami valahol kompenzalja ot. Peldaul a nyari es teliszunetek nagyobb reszet kapna o. Pl 8 het nyari szunetbol ajanlj neki 5-6 hetet. Vagy mi pl egy honapban van egy het apanal. De 3 nalam.
Sajnos igy is amikor a gyerek visszajon az apjatol kezelhetetlen.
Es igen az ugyved jol irta. A jatekok eltunnek, ruhak eltunnek...jonnek mindig a nyavalygasok apuka reszerol...hogy de o szulinapot szervezett es ize.
Talalkztam olyan anyukaval akiknel masodikos koraig mukodott a gyereknel a felvaltva elhelyezes. Aztan nem ment az iras az olvasas es a szamolas se es elvittek pszichologushoz es kiderult a valtas viseli meg nem tud egyik helyen se tanulni. Anyukanal volt attol kezdve minden hetkoznap apukanal hetvegente es lass csodat a gyerek kituno tanulo lett attol kezdve...elotte meg mar diszlexiasnak gondoltak.
Apunak azt is ajanlhatod, hogy most meg kicsi de mondjuk masodikos koratol tobbet lenne nala. Addig azonban megiscsak kicsi es te vagy az edesanyja blabla.
A megosztott elhelyezés csak és kizárólag akkor működik, ha a két szülő képes valódi kommunikációra, együttműködésre és azonos szabályokat hoznak.
A családban 3 fiú került így elhelyezésre- külföldön élünk, itt ez a normalis- és nekik nagyon jól működött a dolog. A szülők egy utcanyi távolságra laktak egymástól, mindkét helyen meg volt gyerekek saját szobája
18!
Nem fogok darabonként mindent leírni, amire szüksége lehet egy gyereknek. Az említetteknek mindenük megvolt. Mondjuk picivel értelmesebbek voltak pl annal, hogy ma épp a piros alapon kék pöttyös pulcsit akarjak a felvenni minden áron. Olvasáshoz ott az e-reader, házit itt általános iskolában nem kapnak, csak középiskolában, ahhoz pedig semmi nem kell, csak egy laptop. Nekik jó volt. Ma már felnőttek, 25 éves a legkisebb, 33 a legnagyobb. A világon semmi problémájuk nincs és nem is volt ezzel kapcsolatban. De ehhez olyan szulopar kell, aki tudja ezt kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!