Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért jó az egy szülőnek, ha...

Papucs112 kérdése:

Miért jó az egy szülőnek, ha a saját gyerekét piszkálja?

Figyelt kérdés

Amióta itthon vagyok a suli miatt, egyre jobban érzem hogy idegesítenek. A szüleim minden hülyeségért beszólnak, piszkálnak. Amíg volt iskola annyira nem volt probléma, mert sokkal kevesebbet beszéltünk, így viszont hogy itthon vagyok muszáj találkoznom velük. Nagyon elszomorít és rosszul esik, hogy semmi nem jó nekik, minden hülyeségért beszólnak. Amióta az eszemet tudom ilyenek voltak, sokszor sírtam is miatta mert "senki nem szeret". De csak most merült fel bennem, hogy miért? Miért jó ez valakinek? Azért mert én vagyok a legkissebb (17/l), vagy mert nem fiú lettem ahogy apám azt akarta?

Apámmal soha nem volt "jó" kapcsolatom, leginkább semleges nekem. Kiskoromból is csak annyi maradt meg róla, hogy mindig kiabált velem. Az volt a legkínosabb mikor a barátommal beszéltem, és a füle hallatára feljött és elkezdett ordítani velem, hogy miért nem hallom hogy szól... A pofám szakadt le konkrétan, szégyelltem hogy ilyen apám van.

Az idősebb testvérem (24/l) is mindenért piszkál beszól, nagyon idegesítő a személyisége, nem fogadja el a kritikát. Nem érti meg pl. Hogy nem szeretem felvenni a telefont, mert utálok idegenekkel beszélni és akkor egyből jön a nyomorékozás meg hogy hogy tudok ilyen idiótán élni.

Édesanyámmal jóban vagyok, de nagyon zavar hogy mindig a testvéremnek ad igazat mikor ő árulkodik meg picsog, hogy én fél 12-ig játszom a barátaimmal gépen (ez ritkán fordul elő,akkor is próbálok csendben lenni). Nemhogy odajönne és a szemembe mondaná.

Nagyon idegesítenek már, régebben is teljes lelki nyomorba tartottak ezzel (amiből aztán a gimibe sikerült kijönnöm), de sajnos nem tudok mit tenni, mikor bántanak csak csöndben tűröm és nem tudom megvédeni magam valamiért. Mit tehetnék hogy ne piszkáljanak és felfogják hogy nem a boxzsákjuk vagyok?:(

2020. ápr. 13. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

19év alatt nem tudtam megérteni. Nálam ugyan ez a helyzet. Csak nálam kijelentette miután a nővérem elköltözött, hogy az lesz a célja hogy tönkretegyen, mivel megbánta,hogy megszült, és hogy utál.

Annyit tudok mondani, hogy kitartást, érettségi után pedig költözz el. Én is most leérettségizek, aztán helo.

2020. ápr. 13. 12:55
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Mert frusztráltak, mert az ő szüleik is ilyenek voltak, és most rajtad törlesztenek. Igen, lehet azért, mert apád fiút akart, meg ilyenkor az is benne van a pakliban, hogy nem is ő a nemző apád.

Olvasd el a Mérgező szülők című könyvet (szerintem neten is fenn van), vigyázz, mert egyre nehezedő olvasmány, a vége már túlhaladja a te helyzetedet, és amint tudsz, állj munkába és költözz külön, a kapcsolatot a minimálisra korlátozva. Addig meg ne vedd fel, egyik füleden be, a másikon ki. Róluk szól, nem rólad. És nyugodtan vissza is szólhatsz, csak ne idegesen, hanem nyugodtan, tényszerűen. Ha látják rajtad a nyugalmad, már nem leszel földbe tiprandó bogár, már nem lesz olyan egyszerű téged egy csettintéssel megalázni.

2020. ápr. 13. 13:20
 3/6 anonim ***** válasza:
81%

elengedi a legnehezebb ezeket, mégis próbáld meg. engem tönkretett anyám és apám is lelkileg :D sokáig felvettem, amiket mondanak, mai napig kapom az ívet. az egzisztenciális helyzetem (llloooollll) nem engedi, hogy elköltözzek, szóval :)

ne vedd fel. fejleszd magad. ne emészd magad, ha rosszat mondanak rád. te te vagy, nem a szüleid véleménye, nem a tesód. te te vagy.

védekezni felesleges szerintem, mert akkor csak még több okot adsz nekik, ha esetleg ilyenek volnának(nálunk ilyenek). nem szájalok, én mosolygok, és elkönyvelem magamban halkan, hogy jó nagy szutykok egytől egyig :D

kivetítem a dühömet, érzéseimet pl írással, rajzokkal, ha senki sincs itthon, kiéneklem( a szomszéd örömére).

csak ne ragadj benne ebben, hogy az ő hülyeségük irányít téged. te te vagy.

2020. ápr. 13. 16:50
 4/6 anonim ***** válasza:
19%
Te elfogadod a kritikát?
2020. ápr. 13. 17:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, és utolsó, mondhattok hideg-meleget, mert simán lehet hogy csak én látom rosszul, mindenki véleményét meghallgatom.
2020. ápr. 13. 17:24
 6/6 anonim ***** válasza:
69%
Valószínűleg későn írok, de nálam is ugyanez a helyzet. Nagyon sajnálom, hogy veled is ez történik. Itt az egyetlen megoldás szerintem ha elköltözöl. Én sem értem miért jó ez nekik. El kell menned a lehető leghamarabb, érettségi után menj el szerintem, költözz albérletbe és dolgozz, ha szeretnél tovább tanulni, akkor az oktatás alatt is lehetséges. Kitartást kedves kérdező.
2020. ápr. 27. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!