Mit reagálnátok, ha a 17 éves lányotok megtendelne valamit a jelenlegi helyzetben, de te ezt határozottan megtiltottad neki?
Azért tiltottad meg neki, mert "ezzel behizná a vírust".
De egyébként neked ugyan úgy járnod kell dolgozni, és a bevásárlást is ugyan úgy napi szinten (néha napi kétszer) intézed, mint a vírus előtt. Viszont veszélyesnek tartod az egyszeri online rendelést, ezért a lányodnak nem engeded meg.
Mit reagálnál szülőként ha a harmadik vita után, a nyomatékos tiltásod után mégis megrendelné az adott dolgot?
Itt a "engem ki sem enged" mint jelenség a valódi probléma... 17 éves vagy, és úgy érzi, uralkodnia kell rajtad.
Nem tudok mint mondani, várd meg a 18. szülinapodat, és menj.
Feltétlen meg kell tudnia? Ha ő dolgozni jár, kérd, hogy akkor hozzák, és tárold a szobádban.
Ha meg hanyagolható dolog, érdemes átgondolnod, hogy a békesség kedvéért hagyod a rendelést. Nem kizárt, hogy tényleg túlparázza ezt, és bőven elég idegsokk neki még dolgozni járni. A pánikoló emberek sokszor logikátlanok lesznek.
Rád emlékszek. :D
Már csak azt tudom mondani, hogy te se hagyd anyádnak, hogy napi többször menjen boltba, mert azt meg kb mindenki más tiltsa... (vagy tiltaná) Hátha észhez kap...
De most komolyan, más a kaját rendeli ilyenkor, hogy ne kelljen elmennie otthonról. Ő kóricál, ha kell ha nem, de nem engedi, hogy átvegyél egy könyvet, amit a saját pénzedből fizetsz. Amit más 17 éves piára, cigire, csipszre, energiaitalra, stb költ. Kész röhej...
Hú, én mostanában elég sok dolgot rendeltem... A veszélyeztetett korú rokonaink már egy jópár hete önkéntesen a lakásba vonultak pár hétre, tehát nekik biztos nem adunk át fertőzést.
Édesanyámmal ezt végiggondoltuk, végigbeszéltük, megegyezésre jutottunk: fertőtlenítjük magunkat, illetve az átvett termékeket. Sokkal többet nem tudunk tenni, az élet pedig nem állhat meg.
19F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!