Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 évesen teljesen pórázon...

20 évesen teljesen pórázon tartanak! Nagyon szeretnék elmenni, de sajnos most munkám sincs! Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, 1 hónapja nem láttam a barátom, aki szintén otthon üldögél bezártan, a vírus miatt.

Gyakorlatilag már nagyon hiányzik, így mondtam itthon, hogy az ünnepeket szeretném vele tölteni.

Erre a szüleim elkezdtek üvöltözni, holott anya ugyanúgy eljárkál, apa meg ugyanúgy minden nap a kocsmában tölti a délelőttöt.

Én meg 4 hete itthon ülök, azért mert ők azt mondják.

A járvány előtt munkanélküli lettem, most pedig semmilyen munka nincs szinte.

Székesfehérváron lenne a legjobb, hozzám az van legközelebb.

Bárki tudna nekem tanácsot vagy segítséget adni vagy csak pár kedves szót?

Úgy érzem, sosem kezeltek egyenlő félként engem magukkal, rám minden vonatkozik, rájuk pedig semmi sem.

Muszáj munkához jutnom,hogy legyen pénzem.

2020. ápr. 4. 08:31
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
Felnőtt vagy, simàn akkor töltöd vele az ünnepeket amikor akarod. Persze nem jó összeveszni a szülőkkel sem. Azzal, hogy àtmész és ott vagy pàr napot biztosan feltöltődnél egy picit. Ha mondjuk fél hónap mulva vége lenne ennek az egésznek akkor még logikusabb lenne azt mondani, hogy bìrd ki addig. De egyelőre nem làtni a végét. Vannak internetes munkàk call center stb., de nem tudom ezek mennyire hiànyszakmàk most.
2020. ápr. 4. 08:45
 2/10 A kérdező kommentje:

Igen, pont ez a baj, ha azt mondanák, hogy két hét és vége, rendben, de így már nagyon nehéz.

És tényleg az zavar, hogy ők bárhová mehetnek, mert mindenre van kifogás, én meg felnőtt emberként nem. És kihasználják, hogy úgymond ők tartanak el.

Vagyis igen, ők tartanak el, semmiféle úgymond nincs sajnos a dologban.

2020. ápr. 4. 08:49
 3/10 anonim ***** válasza:
31%
Mert hagyod 🤣🤣
2020. ápr. 4. 08:58
 4/10 A kérdező kommentje:

Szeretem a szüleimet és nem akarok velük veszekedni.

Plusz valóban ők tartanak el.

Nagyon fontos lenne nekem egy munka, amitől végre talán lábra tudnék állni.

Szeretném a saját életem élni, de ebben a helyzetben nehéz.

2020. ápr. 4. 09:02
 5/10 anonim ***** válasza:
97%

"Székesfehérváron lenne a legjobb, hozzám az van legközelebb."

Ha nagyon dolgozni akarsz próbálkozz a fehérvári áruházaknál, Auchan, Tesco, Lidl, Penny, most mindenhol keresik az embereket, ráadásul most jobban meg is fizetik őket. Nem kell ott ragadni örökre, de tudsz egy kis pénzt gyűjteni az önálló életed elkezdéséhez.

2020. ápr. 4. 09:24
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
hasonló helyzetben vagyok, szeretem a szüleim, nem akarok konfliktust amikor így is van elég baj de borzasztóan hiányzik a párom, pláne, hogy az ismerőseim közül mindenki a párjánál van most.. írj privátban ha van kedved beszélgetni 22/L
2020. ápr. 4. 09:44
 7/10 anonim ***** válasza:
34%
Pedig fehérváron van munka, csak akarni is kéne.
2020. ápr. 4. 09:55
 8/10 A kérdező kommentje:

Amiket én találok, azok szinte mind mind egy hónappal ezelőttiek.

Nagyon szeretném, szóval lassan már a sz@rt is felpucolom

2020. ápr. 4. 09:58
 9/10 anonim ***** válasza:
74%
Menj, ha akarsz. De nem véletlenül vannak most ezek a korlátozások...
2020. ápr. 4. 10:58
 10/10 anonim ***** válasza:
79%
Én se hagytam soha, hogy “pórázon tartsanak”, de ez most egy teljesen jogos helyzet. Senkinek nem lenne jó, ha hazavinnéd a vírust, se a ti, se a barátod családjának. Ki lehet bírni ezt az időszakot, van telefon, messenger, videochat...stb Persze az nyilván nem igazságos, hogy ők meg ugyanúgy eljárkálnak (bár nem tudom milyen kocsmába, az összes kocsma, amit ismerek, az zárva van, csak elvitelre lehet kérni), de ezt meg meg kell beszélni, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak.
2020. ápr. 5. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!