Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek elfogadható a...

Szerintetek elfogadható a nevelőapám viselkedése?

Figyelt kérdés
A nevelőapám egy kis hülyeségért kiakadt, és durván szólt rám, amiért én is kicsit felemeltem a hangom, mire azt mondta: hozzád b*sszam a poharat? és anyám még engem cseszett le utána, a nevelőapámnak semmit sem mondott. veszekedések közben sokszor vágott már ilyet a fejemhez hogy "agyonb*sz valamivel", de anyukámat mégse érdekli ez... végül mindig én leszek a rosszfiú, hogy hogy merek visszabeszélni a felnőttnek, de egy felnőtt viszont hogy mondhat ilyet egy gyereknek? vélemények?

2020. márc. 31. 23:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%

Nem. Bármit is teszel a stílus, amivel reagál rá, nagyon durva és érzelmi agressziónal számít. Anyukád egy ostoba, gyönge liba, aki nem mer és nem is akar melletted kiállni.

Ha baj van, azonnal kérj segítséget, és ne itt!

2020. ápr. 1. 08:47
 12/16 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok, és igen tudom, hogy én sem vagyok szent. A "kis hülyeséget" azért nem részleteztem, mert (szerintem) tényleg hülyeség, legalábbis nem olyan dolog, amire így kéne reagálnia. Volt itthon torta, amiből nem akartam enni csak meg akartam kóstolni, ezért levágtam belőle egy kis harapásnyi szeletet, hogy megkóstoljam, de nem akartam másik tányérra rakni és feleslegen összekoszolni, mert tényleg egy harapásnyi falat volt. A problémája az volt pedig, hogy nem tettem másik tányérra és hogy "belezabáltam a tortába". Pedig nem ettem bele, külön levágtam azt a részt,amit ettem, és a hatalmas tálca (amin ugye volt a torta) másik szélére tettem, hogy a villámmal eltudjam vágni 2 felé és megegyem. Ez volt a baja. És nem azzal van feltétlen baj ha lecsesz, mert jó, akkor átrakom egy másik tányérra (ami amúgy szerintem tök felesleges lett volna, de mindegy), hanem azzal, hogy ilyet mond. Főleg úgy, hogy tudja, az apám is erőszakos volt és idegbajos, erre ilyeneket mond.. szóval ha még neki is van igaza ebben a dologban, akkor sem kéne ilyet mondania.
2020. ápr. 1. 09:53
 13/16 anonim ***** válasza:
86%
A stílus valóban alpári, én személy szerint el sem tudnám viselni, hogy egy idegen fegyelmezze a gyerekemet még akkor sem ha együtt élnék vele! Nem vagyunk egyformák, anyukád helyében elmagyaráznám, hogy változtasson a stílusán a nevelőapád!
2020. ápr. 1. 10:06
 14/16 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos vannak olyan emberek akik szerint a másik a levegőtlen is rosszul veszi. Anyukádnak kellene rázzólni.
2020. ápr. 1. 10:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen nyilvánvaló, hogy anyudnak a nevelőapád fontosabb, mint te. Amint nagykorú leszel lépj le.
2020. ápr. 1. 21:13
 16/16 komis1 ***** válasza:
100%
Ezt meg kell beszélned anyáddal. Amikor kettesben vagytok. Ugyanolyan értelmesen, összeszedetten magyarázd el, mint ahogy itt tetted. Akár ezt a netes fórumot is megmutathatod neki, hogy lássa, mennyire komolyan érint ez téged. Ha ezt követően sem változtat a viselkedésén, továbbra is tűri, hogy a gyerekét egy agresszív idegen fenyegesse az otthonában, akkor tudomásul kell venni, hogy nem számíthatsz rá. Közöld vele, hogy amint tudsz, lelépsz. Ilyen esetben viszont arra számíthat, hogy örökre elveszíti a gyerekét. Az, aki gyerekként azt tapasztalja meg, hogy nem számíthat a szülőjére, az felnőve nem fog rátelefonálni, rányitni az idős szülőjére, a szülő sem számíthat majd rá.
2020. ápr. 3. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!