Apum alkoholista. Mit tudok vele csinálni?
Sziasztok.
Apu évtizedek óta alkoholista. Viszont most a vírus meg a karantén miatt kezd mindenki besokallni.
Múlt hét hétfő óta részeg, nem emlékszik az előző napra, nem tudja milyen nap van, nem tud beszélni, és állandóan ordít. Ő az agresszív részeg típus..
Na már most nyilván ezt nem ismeri be, de mi kezdünk ettől kikészülni, ordít állandóan, piszkál mindenkit, és csak iszik és iszik és iszik...
Hogy tudnám elgondolkodtatni? Részegen nehéz, szóval elég tehetetlennek érzem magam, de ha ez így fog menni a karantén ideje alatt, ki fogok készülni...
Vegyétek el tőle és adagoljátok ki a napi "adagját".Mondjátok hogy nem lehet kapni, ő meg nem járhat ki mert megfertőződik vagy valami hasonló szöveg...
Full alkoholistát nem lehet csak úgy egyik napról a másikra leszoktatni. De legalább a mértéket tudjátok csökkenteni. Ha agresszív mondjátok neki hogy itt lesz hagyva egyedül!! aztán nézelődhet!
Köszönjük szépen! Próbálunk kitartani. Ő kezeli a kasszát, nehéz mellette egy új házra összegyűjteni a pénzt, de rajta vagyunk, utána pedig külön válnak útjaink végre. Én felnőtt diák vagyok, ezért lassabb a folyamat, de dolgozok is, szóval nem reménytelen a helyzet.
Utolsó: Ez nem is rossz ötlet :) Köszönöm!
Nyugdíjból azert nem lehet mertektelenul dajdajozni szerintem. Es azt lehet tudni, hogy miert iszik? Mi az a nagy vilagfajdalom? Elcseszett hazassag, befuccsolt karrier? Mi a baj?
Mert ha mondjuk nekem ilyen ellenseges csaladom lenne, lehet en is innek mint egy godeny.
16-os: semmit se tudsz rólunk, nyilván ujjal mutogatni könnyebb. Anyu 10 évvel fiatalabb mint ő. A legelső probléma a féltékenység volt, akkor balhézott, ha anyu felköszöntött telefonon "valakit", aki a rokona volt, de nem érdekelte, ő biztos megcsalja apumat. Utána születtem én, biztos más apától vagyok, ki akarta dobni anyut a hóba velem (télen születtem). Utána jött az, hogy milyen szar gyerek vagyok, mert nem katona akartam lenni, pedig ő ezt képzelte el nekem, én pedig inkább mérnökire mentem. Eközben a saját cége befuccsolt, mert akkora adósságot csinált, hogy még a dédunokája is fizetni fogja, járnak a nyakára a behajtók. Most pedig valószínűleg a haláltól való félelem is benne van.
több, mint 20 éve támogatjuk, próbálunk neki segíteni és normálisan kezelni, anyu mindvégig hűséges volt, nem akarta elhagyni, hanem megoldani. Az elmúlt időben (mióta nyugdíjas, kb 3 éve) viszont nagyon el van szaladva vele a ló, több a szabadideje, több okot talál a világfájdalomra.
Szóval egy ilyen ellenséges családdal valóban nehéz lehet.
utolsó: köszönöm! itatni nem szeretnénk. akkor lehet az a legjobb, ha beletörődünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!