Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tud anyám egy...

Miért nem tud anyám egy pillanatra is békén hagyni?

Figyelt kérdés

Nagyon furán viselkedik, állandóan mindenbe beleköt vagy rákérdez.

BÁRMIT csinálok rákérdez, hogy mi az? mit viszel? mit fogsz csinálni vele? sbt.

Meg olyan random kérdésekkel dobál, hogy azt hiszem rosszul hallom. pl ilyeneket: Most épp mit csinálsz? (ezt csak úgy megkérdezi a nap folyamán az alsó emeletről a felsőre. Én mondom.. épp tévézek. Erre megkérdezi, hogy mit nézel?? miről szól? MIÉRT EZT NÉZED??? Na ez a kérdés.. fúúú

És nem psichológus, hogy berögződött kérdéseket tesz föl...

Vagy amikor szedek valamilyen ételt a konyhából, felmennék a szobába rákérdez, hogy mit eszel? (Direkt számoltam, MINDEN EGYES ALKALOMMAL megkérdezi) És még akkor is megkérdezi, hogy miért nem a főzelékből vettél? Nem finom? Nem izlik? Csak mert épp pörköltet szedtem.. És fordítva is..

Ja meg a másik, hogy amikor a tányér kajával felmennék a szobámba, megállít, hogy Tibi várj egy kicsit mondani szeretnék valamit. Ok, várok. És 30-40!!!! perc múlva befejezi a telefonálást vagy a gépelést a laptopján, odajön és mondja: Csak azt akrtam kérdezni, hogy uborkát nem kérsz hozzá? Erre én: Arra gondolsz amit már háromnegyed órája megettem? Kösz nem..

És ilyeneket csinál.

Még az ételekről: Bármit eszem, az nem jó, MINDIG odajön, hogy uborkát nem teszel mellé? Céklát? Mondtam neki, hogy ANYA! SEMMIT NEm Kérek!! És folytatja. De biztos? Van még káposzta is. Azt se kérsz?

Komolyan.. Nem érti meg amit mondok? Vagy mi baja van?

2020. febr. 16. 17:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom ilyen. Folyton beszél és kérdez , evés közben mindent kínál, kérdez , tukmal .

Kicsit irritáló , ez nem rosszindulat vagy betegség vagy demencia. Egyszerűen O csak ilyen.

El lehet viselni. Néha mond hogy hagyjon békén aztán hagyd ott.

Én türelmesen 1000 is elmondom H nem kérek ebből , abból , sem , köszönöm ennyi elég stb.

Párom néha kiakad , de max leorditja össze vesznek , de aztán folytatódik minden elölről .csak feleslegesen megbantottal egymást.

Elhiszem , hogy az agyadra megy. De O ilyen. Fogadd el. Hallgasd meg válaszolj, bologass, aztán felejtsd el.

2020. febr. 16. 19:07
 12/18 A kérdező kommentje:

Háát. fater még kiskoromban lelépett... Pasi tehát nincs. Barátnője van vagy ezer, velük néha elmegy valahova. úgy havonta 1x. Állatka nincsen, bár amíg volt sokszor mondta, hogy szinte átérzi minden problémáját..

Most már nem tudunk állatot tartani, mert nem lene aki gondozza ha lutazunk. És sokszor kell lemenni balatonra a nyaralót takarítani, karbantartani, az kb 4-5 nap, annyi a "bérlőcsere" aztán van egy stúdiója is ahova nagyon sokat kell mennie ügyintézni. És igazából nem értem ,hogy mi az ami neki hiányzik a pasin kívül, emrt mindene megvan, (szerintem több is mint ami egy normális élethez kell) 4 villája van, zenestúdiója, és egy balatoni szállodája. Nem igaz, hogy van ideje engem bsztatni!!! Egy nap ebéd utántól késő esti nincs otthon, mert ügyeket intéz, és/vagy csajos találkozóra megy...

2020. febr. 16. 20:03
 13/18 anonim ***** válasza:
73%

16 éves vagy, ilyenkor még nem jellemző az időskori demencia.

Lehet, hogy kontrollmáninás, vagy mániákus depresszió, vagy hasonló.

Másokkal is ilyen, vagy csak veled?

16 éves vagy, ki kell harcolnod, hogy felnőttként kezeljen, lehet az is, hogy neki ezt nehéz elfogadni, és valami tudatalatti akármi, hogy gyerekként kezeljen.

Leültél-e már vele beszélgetni higgadtan, hogy anyu, nagyon szeretlek, de idegesít az, hogy folyton kérdezgetsz, kaját tukmálsz... légy szíves bízd rám, hogy mikor mit mennyit eszek, és ne kérdezgesd folyton, hogy mit csinálok, mert ez is idegesítő. Miért csinálod ezt?!...

2020. febr. 16. 20:35
 14/18 A kérdező kommentje:

Anyám 55 éves, ha erre akartál rákérdezni :)

Próbáltam vele beszélgetni, rákérdezni, hogy pontosan miért is kérdezi, de mindig más választ adott, sok esetben teljesen értelmetlent. "Hát csak jó hallani téged" Hááh :D Mindig hall engem, többszor hallja a hangomat mint ahányszor kérdez tőlem valamit..

2020. febr. 16. 20:55
 15/18 anonim ***** válasza:
13%

Hallgassatok meg a masik felet is.Minden nap fozok. Tibike kerdezes nelkul, azt vesz ki a hutobol amit talal. Pl a fozott kaja helyet azt a turot, ambol masnap csinaltam volna palacsintat, de o nem kerdez igyekszik ugy enni, hogy en erezzem, az nem kell, felesleges vagyok, ne kerdezzek, idegesitem. Volt hogy a porkolt volt ebedre, nokedlivel, uborkaval. de o csak a porkoltet ette. Mikor en is akartam ebedelni, mar csak nokedli volt. Beertem azza,utanna jon le Tibike az emeletrol, hogy tul sok a porkolt, ennyit nem bir enni, minek ennyit csinalni es a tal porkoltet kiontotte.

En vasarolok, fozoK es en osztom be a penzt, .Sajnalom a mai fiatalokat a sok mergezo szulo, demens idegesito anya miatt!

2020. febr. 16. 21:21
 16/18 A kérdező kommentje:
15-ös. Miből gondolod, hogy ez a helyzet? Arra talán nem gondoltál, hogy én iskolába járok? És nem vagyok otthon sem a reggelinél sem az ebédnél? 5-kor érek haza általában.. :) És tévedsz. Anya nem takarít. arra meg van a megfeleő ember. A piszkosmunkát más végzi el. A kerttel ugyanez a helyzet. Főzni pedig főz ő rendesen. Együtt is eszünk, jól érezzük magunkat. De ha ebéd után én még pár órával éhes vagyok? Na? akkor mi van? Nem vehetmég egy kicsit és vihetem föl a szobámba?
2020. febr. 16. 21:28
 17/18 anonim ***** válasza:
47%

Társra van szüksége, és te vagy ott, viszont veled nem lehet "igazi" társként viselkedni, így ilyen hülyeségeket kérdezget.

Csak kapcsolódni akar. Egyedül érzi magát.

Sajnos muszáj vele empatikusnak lenned. De nyilván ne hagyd, hogy mindig ezt csinálja veled. Például én azt csinálnám, hogy amikor ilyen nyilvánvalóan ürügy-kérdéseket tesz fel, akkor felállnék, kikapcsolnám a tévét, odamennék hozzá, és azt mondanám: anya, mit szeretnél valójában? Tényleg azt akarod tudni, hogy mit nézek a tévében meg mit eszem és miért azt? Vagy esetleg valamiről beszélgetni szeretnél? Aztán a folytatás attól függ, mit mond.

2020. febr. 17. 09:32
 18/18 anonim ***** válasza:
47%

Megválaszoltad a dolgot? Halálra unja magát, mert nincs semmi dolga. Ha mosnafőznetakarítanakertészkedne, akkor nem unná szét magát annyira, hogy hülye kérdéseket tegyen fel.

Mondd meg neki, hogy ez neked terhes, és idegesítő, keressen magának megfelelő társat. De mondd azt is, hogy örülsz annak, hogy odafigyel rád, hogy szeretne veled beszélni, csak hát a beszélgetés nem mindegy, hogy miről megy: minőségi tartalmas gondolatcsere, vagy a sok semmitmondó hülyeség, amivel csak szóval tart.

Nézzetek együtt valamilyen filmet, beszéljétek ki, vagy akármi de ennek tényleg nincs értelme.

Fontos, hogy ne csak azt mondd, hogy mi a szar, hanem azt is, hogy miként lenne jó, amivel mindkettőtök igénye kielégülne.

Ha azt mondja, hogy neki jó hallani a hangodat, azért kérdez hülyeséget, akkor mondd meg neki, hogy neked viszont rossz ilyen kérdéseket hallgatni. De amúgy nem kötelező minden kérdésre válaszolni. Ha megmondod, hogy idegesítenek az ilyen és ilyen jellegű kérdések, és továbbra is csinálja, akkor azokra ne reagálj. Ha nincs rá válasz, akkor majd leszokik róla.

2020. febr. 17. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!