Szüleim alkoholisták, és nem dolgoznak! Mit tegyek?
1__4 éves lány vagyok, és a szüleim alkoholisták, nem dolgoznak. Próbáltam munkát keresni, de nem sikerült semmii.
Próbáltam beszélni velük, nem hallgattak meg. Mit tegyek? Kitől kérjek segítséget?
A csávónak aki azt kéri, hogy vigyék el neki táskát külföldre és fizeti a repjegyet, na neki ne dölj be. Csak mondom.
Egyébként meg, fiatal vagy, tanulás az egyetlen lehetőséged, el fogsz kezdeni zülleni te is ha nincs aki melletted legyen, óvatosan közeledj mások felé mert ki fognak használni. Írhatnék csomó betüt, de úgy sem fogadja meg senki mert vannak egyéb buktatók, mondjuk egy távoli suli nem jöhet szóba mert lehajtott fej lenne a kajád mivel a szülők adnának max. egy ezrest a hétre.
Míg kiskorú vagy, addig sajnos a szüleid beleegyezése nélkül nem dolgozhatsz.
Gyámhivatal esetleg beleegyezhet helyettük, de ebben az igazságtalan országban ez sem jellemző.
Ha mégis elmész tizennyóc alatt dolgozni, a keresetedet teljes egészében megtarthatod, ezt jogyszabály kimondja.
A gyh valószínűleg elpaterolna a szüleidtől, első körben rokonokat kell keresniük, aki "vállal", ehhez ragaszkodj is, mert a nevelőszülő mégrosszabb.
Ha nagyon rossz a helyzet, menj férjhez, de csak olyanhoz, akit ismersz, és rendes házasságot ajánl, és várható is hogy rendes.
Ehhez is gyh engedély kell, de legalább nagykorúsodsz.
Öreg korukban kb. ilyen gondoskodást kapjanak vissza a szüleid.
Sajnálom de sajnos te nemtudsz rajta segíteni
De már az hogy munkát akartál már ott látszik hogy szereted őket
És emiatt fordulj az ofődhoz minél elobb
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!