Aki temette már el alkoholista szülőjét, akitől teljesen eltávolodott, hogyan csinálta végig?
Több, mint egy évtizede iszik az anyám. Szerencsére sikerült elköltöznöm tőle, mert már elviselhetetlen volt vele az élet. Mivel a családi házból édesapám kifizette őt, így anyám a szüleihez kényszerült, most őket teszi tönkre. A ház árát már elitta, találtunk egy banki bizonylatot. Mielőtt jönne a kérdés, jár pszichiáterhez, volt már többször kórházban és kétszer terápiás elvonón. De eljött pár hónapja a pillanat, hogy már ott tartunk, hogy nem érdekel minket. A nagyszüleimet látogatjuk, de akkor őróla igyekszünk nem tudomást venni. Idővel el fogja vinni őt az alkohol, és a temetést ugye a gyermekeinek kell intézni. Más ezt hogy élte meg? Sírtatok? Tartottatok tort? Mennyi manapság egy alap temetés hamvasztással?
Köszönöm előre is a hozzászólóknak!
A hamvasztás egy alap urnával kb. 100 ezer forintba kerül.
Ha nem állsz úgy anyagilag vidd haza az urnát és később is eltemetheted. Esetleg, ha valamelyik nagyszülő elhuny és koporsós temetése lesz, belehelyezteted a koporsóba. Azért nem tudom kérnek-e külön pénz.
"A ház árát már elitta, találtunk egy banki bizonylatot" Ugyan miről?
Nem ellene még temetni, hiszen él. Akar 20-30 éve is lehet még, nem oylan gyors ám az alkohol.
Nekem az apukám alkoholista. Több elvonó, évek óta nem olgozik, most már nyugdíjas. Már nincs jól, szerintem max egy éve lehet, daganatos betegségét sem hajlandó kezeltetni :(
De én emlékszem arra, mikor gyerekek voltunk, mindent megtett értünk, ott siklott ki, mikor a rendszerváltás után munkanélküli lett és haszontalannak érezte magát :(
Nem akarlak elkeseríteni, de nagynéném 40 éve piál. Nem kicsit. 25-65 éves kora óta között kemény alkesz volt. (Közös családi vállalkozásban dolgoztunk, ezért szem előtt volt, sokszor reggel 10-kor már matt részegen feküdt az irodában a szőnyegen.)
Most 71 éves, jobb a vérképe, mint nekem... (kb. 6 éve nem iszik.)
Nem gondoltam belemenni mélyebben a családi dolgokba.
Egy számlája van, annak a kivonatát láttuk, mikor kórházban volt, folyamatosan szedi le a több tízezreket, és saját bevallása szerint kb 30ezret iszik el havonta. Részemről ez már nem fenntartható családi állapot, aki ismer az tudja, hogy mindent igyekeztünk megtenni. De aki a saját unokájának a keresztelőjére részegény jön...
Az ilyen ember nem mások miatt fog megváltozni.
Az is az ő dolga meddig él, és az sem számít, hogy már nem lesz örökségünk, de a gyereknek kötelessége a temetés, és engem csupán ez érdekelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!