A lányom nem akar nőgyógyászhoz menni, mit tehetnék?
Van egy 23 éves lányom, most végzett az egyetemmel, dolgozik, de még itthon lakik. Barátja még nem volt, és nem is mesélte, hogy lett volna bármi kapcsolata fiúval. Tehát még szűz, ezzel azt akarom mondani. Viszont van egy problémája. Fél éve mondta, hogy gond van a menzeszével, van hogy hónapokig meg van neki, aztán pár napig semmi, aztán megint, aztán két hónapig kimarad, stb. Mondtam neki menjen el nőgyógyászhoz. Azt mondta oké, majd kér időpontot. Pár hétre rá rákérdeztem, volt orvosnál, mit mondott. Azt mondta még nem volt ideje, majd elmegy. Mondtam neki ezzel ne játsszon. Később megint rákérdeztem, azt mondta rendbe jött. Hát mondom jó. Viszont látom a fürdőszobában, hogy naponta használ betétet, amiről én arra gyanakodok, hogy hazudott és nem jött rendbe (onnan látom, hogy a kis neszeszeres polcára teszi a betét csomagolását, amibe aztán beleteszi a használt betétet és kidobja). Rákérdeztem nála megint, hogy mi a helyzet, azt mondta ő nem megy el nőgyógyászhoz. Kérdeztem miért? Azt mondta nem és kész. Próbáltam elmagyarázni, hogy ne férfiként gondoljon az orvosra és majd ha egyszer nemi életet él és gyereke lesz muszáj lesz elmennie, essen túl rajta. Azt mondta ez az ő dolga, és faképnél hagyott. Nem tudom mit tehetnék, mert aggódok érte. Tudom már felnőtt ember, de az egészségéről van szó, és van egy olyan érzésem, hogy nincs rendben. És nem tudom mi miatt fél így az orvostól vagy miért nem akar elmenni. 23 éves, nem tinilányról van szó. Az anyja nem él velünk, nem tartják a kapcsolatot, én nevelem kiskora óta. Mamája már nem él, más nőt meg nem tudok a környezetben, akivel közeli lenne a kapcsolata. Erőszakkal meg mégse rángathatom el az orvoshoz. Mit tehetnék?
F/48
#7 Nincsenek barátnői. Iskola után megszakadtak a baráti kapcsolatai, nem is jár el bulizni, szórakozni.
#10 Nem tudom miről beszélsz, én nem kértem időpontot sehova.
Na, az utolsó kommented után majd jönnek az olyan válaszok is hogy pszichológushoz is vidd el de sürgősen...
Én is ilyen voltam, voltak hasonló problémáim is. Összeszedtem magam vegül, rendbe tettem magam testileg-lelkileg, azt viszont nagyon utáltam ha a szüleim piszkálnak ezzel.
Szerintem bízd rá. Amikor a nagylány bulizni megy, meg lelép a világ másik végére egy 50 évvel idősebb férfival arra mindenki azt mondja hogy nem tehetsz és ne is tegyél semmit, felnőtt, rá kell hagyni.
Ezt is. Hagyd békén, ő is tudja hogy gond van. Hidd el, fog ellene tenni.
Szerintem meg felnőtt ember, ha nem akar elmenni, akkor nem megy el. Akkor sem lesz kötelező elmennie, ha nemi életet él! Csak, hogy pontosítsunk. Ajánlott, de nem kötelező. És az sem biztos, hogy lesz valaha gyereke. Szóval elég erőszakos ez a megközelítés, hogy majd úgyis muszáj lesz elmennie, mert hát ha gyereke lesz..
Majd ő eldönti, kifejezheted, hogy aggódsz érte 1x, max 2x, de onnantól hagyd békén, mert ezzel csak rontasz a helyzeten.
Nyilván oka van, hogy nem megy el.
Ne erőltesd, csak rosszabb lesz.
Semmit, mert felnőtt ember. Valamiért iszonyodik a nőiségtől, a nőgyógyász gondolatától is.
Én, ha segíteni akarnék neki, akkor arra próbálnám meg rábeszélni, hogy egy jó pszichiáterhez menjen - nem olyan tetűhöz, aki rá se néz, aki 5 perc alatt egy odavakart recepttel kidobja, és 30vet vesz el ez életéből, hanem egy olyanhoz, aki valóban ért a lélekhez, aki látja az előtte levő ember gondjait, akiben meg lehet bízni.
Pszichoanalízissel és egyéb technikákkal ki lehet szedni az okát a lányodból ennek az erős nőgyógyász-fóbiának és nőiség-problémának, ha ő is akarja.
Itt nem segít az, hogy nőhöz küldöd, sem az, hogy férihoz, sem az, hogy öreghez és tapasztalthoz. Itt az iszony és az averzió az első, és erre nem okoskodó nagyképű saratánok kellenek - azok aztán ronatanak akkorát rajta, hogy a fal adja a másikat és egy életre! -, hanem egy nagyon-nagyon komoly szakorvos.
Ja: és ne mondogasd a gyerekednek, hogy ha majd gyereke lesz és férje, meg rendszres nemi élete - ugynais ez nem kötelező és az ő dogla, hogy ezt vállaja, nem a tied.
Az ilyen szöveg - legyen bármennyire is jóindulatú és kontroll nélküli - iIyenkor a legrosszabb. Valamint azt is lásd be, hogy ma is vannak, mindig is lesznek olyan nők, akik születésük óta - egyszerűen a lelki alkatuknál fogva - nem alkalmasak anyának, nem érdekli őket a szexualitás (sőt: inkább taszítja), és az nekik a legnagyobb büntetés, ha arra kényszerítik őket, hogy azzá legyenek.
A lélektanban őket nevezik a Szűz Istennő Archetípusú nőknek (Artemisz, Pallas Athene, Hestia). De ha ilyen mélyere nem mégy, akkor csak olvasd el Németh László Iszony c. művét. Kárász Nelli ún. Artemisz-alkat volt, nem egy kielégítetlen hisztérika, amit szeretnek róla írni buta irodalomtörténészek. Sissy császárnőnk szintén. Ő nárcisztikussá csúszott szét, és anorexiássá. Egy egész birodalom ment arra rá, hogy ő nem volt képes a női szerepet felvállalni, mert a lelki alkata iszonyodott tőle.
Jegyezd meg: a lelket nem lehet megrőszakolni, csak a testet. A lelket csak összetörni lehet, és az a legnagyobb bűn ezen a Földön. Jóvátehetelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!