Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hazudott nekem 16 éven át?

Miért hazudott nekem 16 éven át?

Figyelt kérdés

Még a születésem előtt 3 hónappal meghalt édesanyám anyja. Mindig is úgy adta elő nekem anyám a történetet, hogy végkimerülésben, álmában természetes halállal távozott közülünk. Ma, 16 évnyi hazugságban élés után kellett megtudnom, hogy nagymamám öngyilkos lett és ő ezt mindvégig titkolta.

Miért tette ezt? Igenis jogom lett volna tudni az igazságot.. :(

2019. nov. 13. 17:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%
Én megértem a válaszokat, de átéltem hasonlót... 9 éves voltam, amikor a nagymamám öngyilkos lett, és nekem sem mondták el. Viszont én a rokonok, ismerősök reakcióiból, félmondatokból simán összeraktam a képet magamban anélkül, hogy mondtam volna. Így azért rosszabb volt, mert egyedül kellett megbirkóznom ezzel a tudással. És én is átverve éreztem magam.
2019. nov. 13. 17:51
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Még most is korai volt megtudnod. A kamaszkor közepén vagy. Ezt majd ha felnősz megérted.
2019. nov. 13. 18:25
 13/20 anonim ***** válasza:
87%

“ Ma, 16 évnyi hazugságban élés után kellett megtudnom, ”

Hála az égnek, hogy nem akartad túldramatizálni a sztorit.

2019. nov. 13. 19:40
 14/20 anonim ***** válasza:
30%
Utolsó, a kérdezőnek elég nagy dráma lehet ez.. Akkor is ha megértem miért nem szólt az anyukája erről.
2019. nov. 13. 19:47
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

16 ev hazugsag biztos nem.stimmel, mert babakorodban beszelni se tudhattál. Kerdes mikor kerdezted meg eloszor tole, hol.a Nagyi es utana hogy de miert halt meg?

Kisgyereknek foleg,ha valakinek.buntudata is van, sose mondjak: Drágám a mama megölte magát.

Persze 10-12 evesen már el lehetett volna mondani, de te ezt akkoriban tenyleg kerdezgetted? Vagy anyukad magatol.eloadta minden evben, hogy az edesanyja csendesen elszenderedett? Ez nehezen hiheto.

A mi.csaladunkban is volt ongyilkos, az egyik.nagyszulom, igaz ő sokadik házasságában élt. Mi tudtuk, mert a korhazban probaltak még az életét megmenteni, de 2 nap múkva meghalt.

Edesanyadon nem jogos azt kovetelned miert hazudott a halal modjarol, maximum azt,hoghy miert mastol kellett megtudnod ezt?

Vele inkabb arrol beszelgethetnel, ha valoban olyan felnottnek erzed magad, hogy miert lett az anyja ongyilkos, hogy o hogyan erezte magat, jo volt e a kapcsolatuk es ezekre ha hajlando valaszolni nagyon sokat tanulhatsz. Jobb lenne, ha te megnyugtatnad es nem szamonkerned es olyan lenne a hozzallasod, hogy azt tudd szepen mehfogalmazni anya kar, hogy nem te mondtad el, igaz megertem ez egy nagyon kenyes tema, de en fel.tudtam volna dolgozni.

Az ongyilkossag mai napig tabu. Regen is szegyelltek es most is. Amit nem csodalok, mert a csapbop is az folyik, ha a kornyezet jobban fihyelt volna eszre lehetett volma venni es segiteni. Ok. Ezek szerint anyukadnak varandosan jobban kellett volna figyelni a nagymamad lelki allapotara is es ez nem tortenik meg? Kepzelheted mit erez anyukad...masik a nagy vallasossag az ongyilkossag bun...juj...te milyen nevelest kapsz? Csaladban tortent ongyilkossagot a katolikusok tizkolnak ezerrel.

2019. nov. 13. 21:50
 16/20 anonim ***** válasza:
94%
Jaj, 16 évesen neked ez csak egy újabb ok a vergődésre, meg az én vagyok a világ közepe érzésre, meg arra, hogy téged senki se ért meg. Még csak nem is ismerted a mamát. Anyukádnak meg az anyja volt, de te telibeszrod a fájdalmát, itt hisztizel helyette. Gratulálok. Elég önző vagy.
2019. nov. 13. 22:56
 17/20 A kérdező kommentje:

# 16

Köszönöm kedves szavaid, puszi, kicsim!

2019. nov. 13. 23:08
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Mikor mondta volna el? Ez egy hatalmas tragédia, egy végtelen nagy depresszió vezet ide. Nem tudta volna neked kisgyerekkènt elmagyaràzni ezt az egészet. Most rosszul esik, de hidd el, nem azért nem mondta el, mert nem szeret vagy jól esik hazudnia neked.
2019. nov. 14. 00:12
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora hisztit csinálsz ebből. Nem is ismerted, meg se voltál még akkor mikor meghalt.
2019. nov. 14. 14:16
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén, te elmondanád a kicsi gyermekednek, hogy a Mama megölte magát?

Túl nagy falat egy gyereknek ezt feldolgozni. Azt bőven elég tudnia, hogy szegény nagymama meghalt.

Amikor már nagyobb, érettebb lesz, akkor már képes úgy felfogni, hogy ne érje trauma (mármint éri, de nem a maradandó fajta, hanem amit már el tud lassan fogadni)

2019. nov. 14. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!