Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, mit tennétek a helyemb...

Szülők, mit tennétek a helyemben? Engednétek?

Figyelt kérdés

Röviden felvázolom a problémát. Egy társasházba lakunk most mar 20 éve a férjemmel, van 2 gyerekünk. A föld szinti lakásban lakik egy házaspár, már itt laktak mikor mi ideköltöztünk. Sajnos az életmódjuk minősíthetetlen, főleg mert ezzel zavarnak másokat. Folyamatosan megy a veszekedés, ordibálás. A férfi alkoholista, ha nagyon be van rúgva megveri a feleségét. Volt rá példa hogy télen kizárta és szegény nőt a harmadikon lakó engedte be magához hogy ne fagyjon meg. Na most ilyen közegben nevelték a gyereküket is, aki kiköpött apja. Folyamatosan a lépcsőházban randalírozik a haverjaival értem ezelatt azt hogy hangosan szól a zene, cigarettáznak, piálnak,ha szólnak nekik belekötnek másokba. Nem meglepő, ilyen nevelést kapott, ilyen az apja is. Rossz társaságba került, vagyis inkább ő maga a rossz társaság.

Pont ennek hatására, mert tudtam milyenek, gyerekkorukba is megtanitottam a gyerekeimnek, hogy nem szólok bele kikkel barátkoznak, de ezt a családot messziről kerüljék. Meg is értették szerencsére, tényleg ezen kívül soha nem szóltam bele kivel barátkoznak.

Múltkor azonban véletlenül meghallottam ahogy a 18 éves lányom elmeséli az öccsének, hogy összejött ezzel a sráccal. Mondanom sem kell majdnem szivinfaktust kaptam, de nem tehettem szóvá mert egyrészt tiszteletben tartom a magánéletüket másrészt tényleg véletlenül hallottam meg, nem támadhatom le. Gondoltam várok, hátha megnyilik, de már eltelt 2 hónap azóta, és nem mond semmit róla,engem meg dühit mert ismerem ezt a fiút, a szemem előtt nőtt fel, tudom milyen, és ha a lányom vele van, ziher hogy belerángatja valamibe.

Ilyen helyzetben ti mit tennétek? Kérdezzek rá kerek perec? (Egyébként többször is láttam hogy a fiú kocsijába száll be szóval az már biztos hogy van köztük valami)

Vagy tiltsam el tőle mielőtt baja esik? Mi lenne ilyenkor a helyes megoldás?

2019. nov. 5. 19:59
 1/6 Savlekotő ***** válasza:
27%
Többet tudsz a szomszéd gyerekről mint a sajátodról,azért ha egy 18 éves ennyire nem bízik a szülőben akkor nálatok is lehetett előzmény.. Tiltsd el felnőttként,18 évig gazként nőnek,aztán észbe kaptok..
2019. nov. 5. 20:06
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
18 éves, nem tilthatod meg. Bízz benne, hogy jó neveltetést kapott tőled, és nem fog semmi hülyeséget csinálni.
2019. nov. 5. 20:06
 3/6 piroska és a farkas ***** válasza:
76%
Lehet, h a lànyod lesz az, aki miatt ez a fiú elfordul ettől az önpusztító életmódtól.
2019. nov. 5. 20:11
 4/6 anonim ***** válasza:
83%

“ Kérdezzek rá kerek perec? (Egyébként többször is láttam hogy a fiú kocsijába száll be szóval az már biztos hogy van köztük valami) “

Aha, persze. A szemed láttára többször beszállt a tiltott fiú kocsijába, de egyszer sem kérdezted meg otthon, vagy integettél neki ott helyben, hogy mit csinál, hova megy. Unalmas kamu, ugorjunk. Megint felnőtt nőnek adtad ki magad, pedig az nagyon nem a te műfajod.

2019. nov. 5. 20:16
 5/6 anonim ***** válasza:
94%
Inkább építs ki vele egy olyan kapcsolatot, hogy ha bármi rossz történne vele, tudja, hogy te mellé állsz és támogatod.
2019. nov. 5. 20:20
 6/6 anonim ***** válasza:
92%

5 te is mar megint itt vagy ba be?

Kerdezo: Lanyod valoszinu szandekosan titkolja, mert tudja mi rola a velemenyed.

A helyedben rakerdeznek. Engem inkabb az bosszantana, miet nem mondta el 2 honap alatt, hogy ennyire huyenek nez? Hogy nem fogod eszrevenni sose, ahogy epp beszall a kocsijaba?

Szoval eptiltasnak ertelme nincs. Velemenyt mondhatsz es azt talan, hogy ha ugy erzi megis bajba kezd keveredni a sraccal vagy mellette, akkor sos szoljon neked idoben es ne titkolozzon, mert ugy nem tudsz majd neki segiteni. Remeld, hogy magatol is rajon nem ez a legjobb parti. (Es ezt ne mondd, de valoszinu igy kezdesnek kenyelmes a lanyodnak is es a fiunak is hiszen szomszedok...majd megunjak. Csak a vedekezesre tanitsd meg rendesen.)

2019. nov. 5. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!